Anonim

Dragon Ball Z - Den starkaste av alla

När vi först ser Vegeta medan han är i rymden på väg mot jorden och på Bug Planet ser han ut så här

Men när han kommer till jorden gör han en plötslig färgförändring på detta

Nu först eftersom Vegeta ursprungligen är borta från världen men jag kanske att det kunde ha varit att de lokala solarna hade ett annat färgljus än jordens, men då skulle det inte förklara varför hans scouter skulle förbli samma färg.

Jag undrar, är Vegetas färgförändring ett resultat av att hans design förändras i mitten av serien? eller finns det en anledning till att allt annat än hans speider byter färg när han kommer till jorden?

4
  • Jag kommer inte ihåg var jag läste det, så jag säger inte det som ett svar, men hans färger i det första skottet var förmodligen ett produktionsfel som inte märktes förrän i sista minuten och så de lämnade det bara. Det var aldrig tänkt att vara hans design.
  • Beror det inte på vilken dub du tittar på? Jag minns inte att jag såg den uppfattningen spara i en flashback när Goku kämpade mot Majin Vegeta. Jag kanske bara blir gammal?
  • @Ryan Det tog mig lång tid att inse att kommentaren inte var en kommentar jag gjorde för länge sedan och glömde bort. Hur som helst, var inte felplanet fyllmedel.
  • @Ryan, haha ​​ja jag har också blivit förvirrad av dig: P och också ja till att bugplaneten är fyllare.

Från vad jag kan hitta gavs ingen officiell förklaring till färgförändringen. Ett par fanteorier, inklusive den här, är i grunden att färgningen gjordes innan mangaka tillkännagav den faktiska hårfärgen, och att de fixade den när färgen tillkännagavs. Detta bekräftas av Wikias trivia för avsnittet, som säger:

Detta avsnitt markerar debut av Vegeta och Nappa i anime. De visas i färger som helt skiljer sig från de senare, särskilt Vegeta. Detta beror på att Toei gissade deras färger, eftersom motsvarande mangafolym inte var i färg. Vegetas fall korrigeras i Dragon Ball Kai-versionen av detta avsnitt och i Dragon Ball Full Color Manga-version också. Nappas var det inte, även om det är möjligt att han äger mer än en stridsrustning.

I universum ändrade inte hans hår, som han sade

att ett renblodigt Saiyans hår inte förändras från dagen de föds, förutom Super Saiyan-omvandlingar (Wikia)

Enligt den här videon från en Dragon Ball-youtuber gissades den från mangan som anges i föregående inlägg, och sedan såg Toriyama det och sa till Toei att det inte var hur Vegeta skulle se ut så de fixade det senare

https://www.youtube.com/watch?v=5NunByMIPT4