Anonim

Naruto Kaï! Fjärde Ninja War AMV

Jag vet att de nio svansarna finns i många anime-serier (Anmärkningsvärda är Naruto och Pokemon), liksom

Hans namn, Kurama, relaterade till rävdemoner över olika anime, såsom Yu Yu Hakusho.

Jag vet också att de två svansarna är anpassade från japansk mytologi (The Nekomata, en katt med en delad svans).

Gäller denna konvention alla / de flesta andra Bijuu?

2
  • Det föll faktiskt aldrig för mig att bijuuen var baserad på annan mytologi. Du blåste bara av mig.
  • Det andra mönstret betyder "häst med sadel (sele)". Denna andra typ av "Kurama" är också namnet på famouse och historisk stad i Kyoto, där man tror att "Tengu", ett monster spelit i Japan, har bott. Andra typer av Kurama kan också finnas. Källa

Begreppet Nine Bijuu bygger på japansk mytologi, även om det finns några paralleller som Kishimoto inte följer men helt med myterna.

Det verkar som om Kishimoto medvetet använder namn med olika kanji, men samma uttal, som Kokuou i Naruto är (majestätisk / respektfull kung), medan Kokuou från Hokuto nej Ken är (svart kung). För Kurama, de nio svansarna, i Naruto är det (9 lamaer / överstepräster), det verkliga livet Mount Kurama är (sadelhäst) och i Yu Yu Hakusho (gömning / ägande / förrådshäst).

Bijuu ( )

  • Juubi, tio-svansarna, är en hänvisning till Ame-no-hitotsu-no-kami, Shintoguden för järnsmide och smeder, Datara och / eller Daidarabotchi. Den förra för sin förmåga att smida levande ting av metall och den senare för jätte storlek.

  • Kyuubi: 九 喇嘛 (ク ラ マ; Kurama), Nine-tails, är en hänvisning till kitsune i japansk mytologi. Namnet Kurama är troligen uppkallat efter berget i Japan. Det sägs vara hem för Tengu-guden Sojobo och, ännu viktigare, platsen där tekniken Reiki först lärdes. Reiki är konsten att använda chakra (universell energi) för att läka andra människor. Detta kopplas till Narutos livgivande energiförmåga som han får efter att ha knackat på nio-svanschakrat.

    Här är Wikipedia-uppdelningen av Reiki:

"Reiki skrivs vanligtvis som 霊 気 i shinjitai kanji eller som レ イ キ i katakana-kursplanen. Det förenar orden rei (霊:" ande, mirakulös, gudomlig ") och ki (気" gas, vital energi, andedräkt, medvetenhet ") Ki (bättre känt som kinesisk qi eller ch'i) i reiki förstås som menande "andlig energi; vital energi; livskraft; livets energi "

  • Hachibi: 牛 鬼 (ぎ ゆ う き; Gyuuki), de åtta svansarna, är baserad på Ushi-Oni, en havsdjur som ofta ses med ett oxhuvud och kroppen av en annan varelse med flera lemmar. Namnet Gyuuki (ko-demon) är ett annat uttal av Ushi-Oni.

  • Nanabi / Shichibi: 重 明 (ち よ う め い; Choumei), de sju svansarna, är troligen baserad på noshörningsskalbaggen som sägs vara bland de starkaste varelserna på planeten i förhållande till sin egen storlek. Namnet är sannolikt en hänvisning till Kamo no Choumei, en poet från 1100-talet som avskilt sig från samhället, tog buddhistiska löften och blev en eremit som bodde utanför huvudstaden. Choumei är mest känd för sina skrifter som mest handlade om natur och naturliga händelser. Om du kommer ihåg från mangan var två av de tidigare osedda fångade Jinchuuriki's utstängda som övergavs av deras by när Akatsuki kom för att fånga dem.

  • Rokubi: 犀 犬 (さ い け ん; Saiken), Six-tails, Saiken är baserad av turban-shell snigeldemon, Sazae Oni. Namnet kommer från en sammanställning av kinesiska legender som heter "På jakt efter det övernaturliga". Saiken (犀 犬) i en av berättelserna (地 中 犀 犬) är en typ av hundliknande varelse med slutna ögon, storleken på små hundar, som gillar underjordiska i par (man och kvinna).

  • Gobi: 穆王 (こ く お う; Kokuou), de fem svansarna, är en hänvisning till den hängande hästhuvuddemonen, Sagari och spökvalvalen, Bakekujira. Vanligtvis översätts Kokuou till "kung" (国王) på japanska, med hänvisning till en "mindre kung", en under kejsaren. Namnet är förmodligen en hänvisning till den kinesiska legenden om kung Mu av Zhou (周 穆王).

  • Yonbi: 孫悟空 (そ ん ご く う; Son Gokuu), Four-tails, är en referens till Satori, en apa-liknande varelse som kan läsa sinnen. Namnet Son Gokuu är uppenbarligen en hänvisning till Monkey King in Journey to the West.

  • Sanbi: 磯 撫 (い そ ぶ; Isobu), de tre svansarna, är troligen baserad på en kombination av andan av ätna sköldpaddor som hemsöker de som skadade den, Suppon no Yurei och / eller det amorfa havsmonstret, Umibozu. Isopu är förmodligen en referens till det hajliknande demonhavsmonstret med en taggad svansfena, Isonade.

  • Nibi: ( ; Matatabi), Two-tails, är en referens till den gafflade kattdemon, Netomata. Matatabi är uppkallad efter Silver Vine eller Cat Powder, en växtört som liknar en hård kiwivin. Används som en helande ört för katter och påverkar dem på ett liknande sätt som kattmynta. När den malts används den i örtteer och badsalt.

  • Ichibi: ( ; Shukaku), One-tail, är en referens till den formförskjutande tvättbjörndemonen, Tanuki. Naruto One-tail bijuu delar flera tanuki-arketyper. En är från Bunbuku Chagama-berättelsen, där en tanuki förvandlas till en tekanna. I serien sägs One-tail ha förseglats i en. Andra versioner av taunki-berättelsen berättar om helgedomens präst som en tanuki i förklädnad, som knyter samman hur One-tail förmodligen skadades av en Hidden Sand-präst. Namnet "Shukaku" hänvisar antagligen till den här sagans präst.

En-svansen är baserad på en Tanuki - Jag vet dock ingenting om en bakgrund i mytologin.

Som du sa är de två svansarna baserade på Nekomata.

De tre svansarna är baserade på Isonade.

Fyrsvansarna är baserade på Sun Wukong ... och kanske lite på den här;).

Kishimoto sa det de fem svansarna s utseende bygger på en häst och en delfin ...

Sex-svansarna är baserade på Saiken ... Det är en kinesisk Yokai.

De sju svansarna - vet inte.

De åtta svansarna är baserade på Ushi-Oni.

De nio svansarna är baserade på Kitsune.

J bi (tio-svansar) är ett annat namn för Daidarabotchi.

Källan är tyska Narutopedia.

1
  • 1 The Sun Wukong påminner mig konstigt om den 3: e hokages kallelse.

Den enda andra jag känner till är att Four-Tails heter Son Goku, som kommer från den kinesiska klassiska romanen Journey to the West. Samma namn används i Dragonball och dess uppföljningsserie för huvudpersonen.

One-Tail kan också ha en viss koppling, eftersom tanuki (tvättbjörn) är vanligt är japansk kultur / mytologi.

The Nine-Tails kan vara en blandning av Kitsune, men jag vet också att det också är en blandning av Tamamo-no-Mae, som är ett illvilligt väsen genom många asiatiska kulturer som har fallit under många dynastier och det äter också kött. .

1
  • Det är samma varelse som besatt Daiji