Anonim

När Kenshin är nöjd och i sitt normala, dagliga tillstånd är hans ögon lila.

Men när han blir upprörd eller när han måste återuppta sin Hitokiri Battousai-persona, blir hans ögon gula:

Varför ändrar Kenshins ögon färg?

1
  • hur är det att de är bredare i situationer som visas av din första bild, och smalare på de som visas i den andra?

I denna Wiki anges att:

Kenshins ögon är också ovanliga och är en djupviolett. I anime-serien, när Kenshins ögon förändras för att återspegla hans psykologiska återgång till Hitokiri Battōsai, deras färg skiftar från violett till guld.

2
  • 1 Lider han verkligen av splittrad personlighetsstörning? Eller är det något slags avdrag?
  • 1 @JNat Tja, jag hittade inget officiellt, men "att ha en psykologisk återgång" är inte alls normalt. I vilket fall som helst tar jag bort det tills nu tills jag hittar något mer väsentligt.

Det är bara konstnärlig stil som särskilt användes under de tidigare dagarna av manga / anime för att visa ett annat, mer allvarligt tillstånd snarare än karaktärens vanliga jovialjag. Många anime gjorde detta före årtusenden och alla accepterade det bara. När de utvecklades gör färre anime detta nu förutom de som syftar till att parodiera tidigare verk.

Jag personligen föredrar detta än när han skulle lysa rött i säsong 1 för att visa sitt arga tillstånd. Vad som inte gjorde ännu mer vettigt var att han gick in i det glödande tillståndet i Requiem-filmen som äger rum efter att han lärde sig Amakakeru ryu no hirameki (som skulle undertrycka hans hitokiri-sida sedan han kom överens med det).

Det är inte en splittrad personlighet, något som vi nu tror inte existerar och inte används som diagnos längre. Jag tror att hans ögon ändrar färg för konstnärlig / symbolisk effekt. Hans själ är bruten så han måste kasta delar av sig själv för att bli en bättre kämpe. När han verkligen är i fara återvänder han till mordödaren, en mördare framför alla andra.

När han avslutat sin träning med sin mästare är hans själ mestadels i fred och han behöver inte begrava sig för att bli starkare och kan därmed nå en högre potential då han någonsin kunde som en mordränare.

"Det sägs att ögonen är fönstret för själen, och i fiktion är deras färg ofta det första sättet att antyda en karaktärs sanna natur. Speciellt karaktärer som har guld- och gulfärgade ögon tenderar att ha någon form av övernaturliga. ursprung eller krafter som placerar dem ovanför normala människor. "

Vi insåg att det är mer för att Kenshin har en splittrad personlighet. När han tvingas bli allvarlig i en strid och förlorar sig till det förändras hans personlighet. Det främsta exemplet är när han kämpade mot en gammal rival från kriget efter att Sanoske skadades. Han slog sig i ansiktet för att få fram sitt snällare mycket mildare jag. När hans ögon förändras. Du vet att hans andra personlighet har dykt upp.