Anonim

Wifi Wifey - Nick Bean

Förord: Detta kommer helt ur anime perspektiv och ändå utan 2013, som jag bara börjat titta på.

Vi introduceras till Shinku, Hina-Ichigo, Suigintou, Suiseiseki och Souseiseki under den första säsongen i ordning efter utseende. Bara-Suishou och Kanaria introduceras i första och tredje avsnittet av Tr umend, respektive. Under avsnitt 1 av Tr umend, Hänvisar Shinku uttryckligen till sig själv som den femte Rozen Maiden dockan, och Bara-Suishou svarar på den sjunde.

I avsnitt 1 av OVA Ouvert re, vi lär oss att Shinku då bara visste om tre Rozen Maiden dockor vid tiden för Ouvert re. Av någon anledning vet hon dock att det borde vara sju. Även i det avsnittet lär Shinku känna Suigintou för första gången.

Hon får reda på att Suigintou är trasig och initialt inte ens har en Rosa Mystica därmed slutsatsen att hon inte borde vara en Rozen Maiden. Men i det andra avsnittet OVA har Suigintou återställts efter nederlag och beviljats ​​en Rosa Mystica, uppenbarligen gör henne till en riktig Rozen Maiden.

I avsnitt 12 av Tr umend, vi lär oss det

Bara-Suishou var inte ett original Rozen Maiden utan snarare en Enju Maiden skapas av en annan docktillverkare. Det avslöjas inte så långt jag kan se om hon har en Rosa Mystica men hon klarar inte av att vinna Alice-spelet och därmed de andra sex tjejerna Rosa Mysticas, möjligen för att hon inte är ren nog. Hur som helst återställs situationen till en situation före Alice-spelet där endast de dockor som besegras av Rozen Maidens förblir besegrade: Hina-Ichigo och Souseiseki (av Shinku och Suigintou).

Av dessa fakta drar jag slutsatsen att Bara-Suishou är ganska yngre än de andra dockorna.

Därför måste dockorna på något sätt veta att det finns sju av dem men inte vem de är förrän de träffade varandra.

  • Varför visste de att de måste vara sju?

  • Hur och varför visste de hur många-dockan de är?

  • Hur var det möjligt att ingen av de sex träffade den sjunde rätt Rozen Maiden under de över 100 år som de levt och kämpat över hela världen, så att de alla antog att Bara-Suishou var rätt sjunde?

  • Borde det inte ha funnits några ledtrådar för de andra dockorna att Bara-Suishou är icke-kanonisk ? T.ex. scenen i slutet av Tr umend 10 där de möter Enju och kallar honom far.

1
  • Jag önskar att jag kunde svara, men jag har inte sett 2013-anime för att vara säker på om den knyter till Träumend eller inte. Medan jag tror 2013-anime, Zurückspulen följer början av den andra mangaserien. Jag ska kolla in några saker, men jag är rädd att jag inte kommer med en svarande som har bra bevis ...

Frågan "Hur och hur mycket vet dockorna om de andra dockorna?" är svårt att svara med anime-perspektivet.

Anime-storyn började skilja sig från den ursprungliga mangahistorien, och skillnaderna blev tillräckligt stora för att de skulle kunna betraktas som olika verk.

Inte många detaljer ingår om dockornas förflutna i anime, och tomten som erbjuds i båda Träumend och Ouvertüre avbröts, eftersom de var animerade originalplottar, inte relaterade till mangahistorien, så vad vi har sett är allt vi har för att försöka härleda svar för det specifika scenariot.

Den andra mangaserien avancerade mangahistorien och gav mer information om Rozen Maidens förflutna. Och det motsäger och förnekar informationen från Ouvertüre.

Det avslöjas att dockorna först bodde tillsammans i det de kallade "Miniatyrträdgården", men det var mer en stor insättning än en riktig trädgård. De tillbringade tid tillsammans och lekte.

Ändå hände händelser, och medan de förväntade sig att deras skapare skulle göra en sjunde docka, uppträdde varken den sjunde eller deras skapare någonsin, och när de började ifrågasätta om de hade övergivits och glömts framträdde LaPlace inför dem och startade Alice Game .

Så vid mangaplottet visste de sex kända jungfrurna om varandra, för de bodde tillsammans som systrar innan spelet började. Men de visste aldrig om en sjunde verkligen fanns.

Men mangaplottet har inte heller en Bara-Suishou. Hon existerar bara för anime-plot.

När det gäller den faktiska sjunde dockan är anledningen till att ingen av jungfrurna träffade henne genom åren, eftersom den sjunde dockan inte hade en riktig kropp, så hon kunde inte delta ordentligt i spelet.

Ledsen, men eftersom jag fortfarande inte har läst mangan är det här allt jag vet just nu.

2
  • Tack, det är mycket trevlig information till att börja med. Jag tror att det betyder att jag måste läsa mangan i det långa loppet (vilket jag vanligtvis inte gör).
  • Förresten, vara mitt i att titta på Zurückspulen, Jag är ganska säker på att den extra dockan som presenteras där är den sjunde i mangaserien, för hon har inte heller en ordentlig kropp. Tyvärr har kommentarer inga spoiler-taggar, så jag kommer inte att ge några ytterligare detaljer;)