Anonim

Dell Inspiron 3650 Unboxing

I Hyperdimension Neptunia Mk. II / Re; Födelse 2 - Sisters Generation en av karaktärerna, Cave, kunde nibba väva genom en folkmassa som ständigt pressade och krossade Nepgear och i en Chipper-händelse efter det påpekade hon också hur ingenting kommer att röra hennes "hitbox".

Hur förhåller sig dessa två saker?

Liksom andra karaktärer är Cave en personifiering av ett företag, i det här fallet CAVE Interactive Co., Ltd eller bara CAVE (Computer Art Visual Entertainment).

CAVE Interactive är känt för att utveckla Danmaku-spel, dvs. Bullet Hell. samma typ av spel som majoriteten av Touhou-spel är. några av CAVE: s Danmaku-spel är

  • Mushihimesama Futari

  • Espgaluda

  • Bug Princess

i Danmaku-spel har spelaren normalt en mycket liten hitbox som gör att de kan klämma fast de minsta luckorna i kugghjulet. Caves omnämnande av hennes hitbox och hennes smidiga förmågor att komma igenom folkmassan är en referens till här där folket i publiken är som kulorna i en kulridå.

det är också värt att notera att det faktiskt var CAVE som slutade uppfinna den här typen av spel från en initial prototypmall den ursprungliga mallen som skapades av ett annat företag som några av CAVEs anställda hade kommit från.

Toaplan's Batsugun (1993) tillhandahöll den prototypiska mallen för denna nya ras, med Cave (bildad av tidigare anställda i Toaplan, inklusive Batsuguns huvudsakliga skapare Tsuneki Ikeda, efter att det senare företaget kollapsade) uppfann den riktiga typen med 1995: s DonPachi