Anonim

TIDIGT för Surf 99ML Sandy Shore Game Vol1 ~ English Commentary ~

Vi vet att om du dödar en person via en sjukdom är Death Note inte begränsad till 23-dagarsregeln. Nu vet de som har sett dödsnot att du kan manipulera en person i viss utsträckning. Så min fråga är, kan jag skriva något liknande?

John Doe, Diabetes. Lyder alla kommandon från den person han känner till Jtills han dör.

Kan det här fungera?

Det finns olika sätt att tolka denna fråga. Så låt oss bryta ner det här

John Doe, Diabetes. Lyder alla kommandon från personen han känner till som '' J '' tills han dör.

SÅ enligt regel 23

Om du skriver dö av sjukdom som tidigare med en specifik sjukdoms namn, men utan en viss tid, om det tar mer än 24 dagar för människan att dö kommer inte 23-dagarsregeln att träda i kraft och människan kommer att dö vid en adekvat tid beroende på på sjukdomen.

Så den första delen av din fråga

John Doe, Diabetes.

fungerar bra och sjukdomen skulle ta en naturlig åtgärd.

Men här är fångsten. Du kan inte låta någon annan styra användaren så enkelt som du tror. I andra meningen

Lyder alla kommandon från personen han känner till som '' J '' tills han dör.

Du har skrivit in namnet 'J' och skulle döda personen som heter 'J' med hjälp av en hjärtinfarkt.

Även linjen säger "Varje kommando" som "J" ger. SÅ "varje" kommando kan också innehålla att "J" beordrar john doe att göra saker som han inte vill göra eller "J" kan beordra "Jon doe" att döda andra vilket inte är möjligt. Enligt TV-troper

Den första är att Death Note bara kan döda en person per namn. Om det skadar någon annan, kommer personen bara att dö av en hjärtinfarkt. Alias ​​fungerar inte, punkt. Death Note vet inte vem L eller Kira eller Wedy eller Aiber eller Near eller Mello eller någon annan med ett alias är. Endast riktiga namn. Du kan dock skriva något som "Rapportera Siht. Rivar ett hotell och dör därefter." och skriv sedan "L Lawliet. Krossad av fallande skräp när hans hotell rivs." Så länge två namn skrivs kan de interagera.

Så det finns en gräns för hur mycket du kan kontrollera och du kan inte överföra kontrollen till någon annan utan att döda dem (eftersom du redan skrev "J" i dödsnot). Så ditt uttalande i dödsanteckningen skulle misslyckas och skulle döda "J" med en hjärtinfarkt och också döda "John doe" med en hjärtinfarkt eftersom "Obeys" varje "kommando" är tvetydig.

REDIGERA: När det gäller kommentaren från Dark Yagami.

Vad fungerar:

John Doe, diabetes. Äter pommes frites och gummibjörnar, fuskar sin flickvän

skulle fungera och du kan kontrollera dem så länge du vill (åtminstone tills de dör av diabetes).

Vad fungerar inte:

John Doe, diabetes. J, diabetes. John Doe följer alla kommandon från J

fungerar inte. Eftersom du överför maktkontrollen för att förändra andra människors liv (i det här fallet J kan be John Doe att döda någon eller få John Doe att göra något omöjligt som att flyga till Kalifornien från Japan på två minuter. Du kan inte ge ett tvetydigt kommando eller kontroll över andras liv i Death Note eftersom dödsnoten bara skulle döda John Doe med en hjärtinfarkt och J med diabetes i ovanstående fall.

En sak ni måste förstå är att Death Note inte överför förmågan att kontrollera livet för någon annan än de i Death Note. Så du kan inte få någon att göra något de aldrig skulle tänka på. Att överlämna någon till en annan person är omöjligt för dödsnot att göra.

Källa: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Headscratchers/DeathNoteRulesOfTheDeathNote

http://deathnote.wikia.com/wiki/Rules_of_the_Death_Note

12
  • Okej. Nu om jag skulle skriva; John Doe, Diabetes. Lyder alla kommandon från den person han känner till: Josh Fortez, som också dör på grund av diabetes. Skulle det fungera?
  • Som jag sa i min andra misslyckande. Följ varje befallning är tvetydig. Kommandot kan vara något som skulle be John doe att döda eller påverka andras liv. Det bör vara specifikt och inte ge någon styrka till någon. Ingen kan styra andras liv helt. Du kan skriva, John Doe fuskar med sin flickvän, äter pommes frites och gummibjörnar. Men säg inte "XYZ" kan kontrollera "john doe". Det skulle bryta mot regeln att "XYZ" kan förändra andras livslängd och döda John Doe med hjärtinfarkt och låta "XYZ" dö av diabetes.
  • kontrollera svaret för redigering med nytt exempel. Hoppas det gör det klart.
  • Vad sägs då om; John Doe, diabetes, kommer aldrig att säga eller erkänna för någon att den person han känner till som Josh Fortzes, som dör av diabetes, är Kira. ?
  • Ja, det borde fungera därmed. Även om John doe är någon som har en hög rättvisekänsla som lawliet eller någon av polisen som vill fånga kira, skulle det inte fungera eftersom det skulle befalla dem att strida mot sin rättvisa. eftersom det är något de inte skulle göra naturligt. (Btw är du någon engelsklärare?, Var hittar du alla dessa krångliga meningar för att bryta dödsnoten.rofl) Ja dödsnoten är inte avsiktligt gjord för att kontrollera människor som Geass och med reglerna har författaren gjort så många lurar bevismekanismer för att förhindra att det används en mänsklig kontrollenhet.

Jag har bara sett serien en gång och jag är säker på att det står tydligt i serien att det är absolut möjligt att kontrollera en persons handlingar och manipulera honom att göra någonting alls så länge det är fysiskt möjligt för den personen att göra det.

Men jag tror inte riktigt om det kommandot fungerar. Du förstår, dödsnot dödar bara en person och du kan få en person att göra några saker innan han så småningom dör. Det kan finnas en tidsgräns för att manipulera personen innan han dör, men jag är inte säker på det. Jag tror att jag har läst något om den här typen av saker i reglerna som visas i serien.

1
  • Men personen dör i denna situation. Det är möjligt att kontrollera dem, och ännu mer möjligt att döda dem genom en sjukdom, och eftersom det inte finns någon regel som förbjuder det, tror jag att detta kan fungera.

Men det finns en annan sak. Till exempel skrev han Diabetes. Dödsanteckningen får bara personen att göra saker som är fysiskt möjliga. Annars dör han av hjärtinfarkt.

Tänk nu om personen är i form och inte konsumerar mycket socker? Dödsanteckningen är bara tänkt att förändra en persons sinnestillstånd och göra honom till saker. Men att åstadkomma en biologisk förändring hos en person låter lite opraktiskt för mig, förutom hjärtinfarkt. Det är standardfallsscenariot.

2
  • Så länge du inte befaller dem något som är omöjligt, tvivlar jag på att de dör av hjärtinfarkt.
  • 6 Redigera ditt svar om det är en fortsättning från det andra inlägget.

tl; dr: Detta kommer inte att fungera och John kommer att dö av diabetes vid en tillräcklig tid. Om John är så frisk att det inte vore vettigt för honom att dö av diabetes, kommer han ironiskt nog att dö av en hjärtinfarkt istället.


Innan jag börjar citera reglerna, låt oss gå tillbaka till början. I kapitel 6, när Light precis fick sin Death Note, var han lika nyfiken som du just nu och gjorde liknande experiment som den fråga du har haft. I ett av de misslyckade experimenten bad han en fånge att skriva ner orden I know L distrusts the police. Ljus trodde nästan att det skulle fungera, men han gissade det det skulle vara omöjligt för honom att få människor att tänka de aldrig skulle ha. Med andra ord, även med Death Note kunde Ljus inte göra det omöjliga, oavsett om det skulle vara fysiskt omöjligt (t.ex.: resa till Paris på 30 minuter) eller mentalt omöjligt (t.ex.: rita en bild av en okänd person eller skriv ner något du skulle naturligtvis inte tänka på).

Så kom tillbaka till din fråga, där John måste följa varje order J ger honom. Det skulle vara omöjligt för John att tänka på att lyda varje kommando J säger honom. Därför, liksom vad som hände med fången, skulle dödssituationen bli ogiltig och endast dödsorsaken skulle inträffa som nedskrivet.

Relevant regel: Efter att ha skrivit dödsorsaken, även om dödssituationen skrivs inom 6 minuter och 40 sekunder i den mänskliga världen, kommer situationen bara att inträffa till offren som det är möjligt. För dem där situationen inte är möjlig kommer endast dödsorsaken att inträffa. HTU: LVI

Detta skulle göra situationen för Johns död omöjlig, men inte orsaken. Därför kommer John fortfarande att dö av diabetes, med inget mer specificerat om hans död. Om han inte är medicinskt osannolik att få diabetes, som nämnts tidigare. I så fall kommer han att dö av en hjärtinfarkt.

Relevant regel: Vid tillfället där dödsorsaken är möjlig men situationen inte är det, endast dödsorsaken kommer att träda i kraft för det offret. Om både orsaken och situationen är omöjliga kommer det offret att dö av hjärtinfarkt. HTU: LV

Eftersom du inte angav en dödstid övergick 23-dagarsregeln och John kommer att dö vid tillräcklig tid för att sjukdomen ska träda i kraft.

Relevant regel: Om du skriver dö av sjukdom som tidigare med en specifik sjukdoms namn, men utan en viss tid, om det tar mer än 24 dagar för människan att dö kommer inte 23-dagarsregeln att träda i kraft och människan kommer att dö vid en tillräcklig tid beroende på sjukdomen. HTU: XXVIII

3
  • Vad sägs då om; John Doe, diabetes, kommer aldrig att säga eller erkänna för någon att den person han känner till som Josh Fortzes, som dör av diabetes, är Kira. ?
  • @DarkYagami Jag är inte säker på vad du frågar. Frågar du om John kommer att hålla tyst, eller frågar du om Josh kommer att dö också, för hans namn är också skrivet i DN?
  • @DarkYagami Jag lade till scenen från mangan om det rensar upp saker för dig. I grund och botten kommer något att fungera om det strider mot offrets naturliga tankeprocess. Om det strider mot detta kommer det bara att ignoreras.

Du kan skriva det men personen skulle dö på tio sekunder eftersom du inte satte tiden när han dör. (Jag tror att det var tio sekunder)