Anonim

Vaniljbarn och varför det kommer ihåg - WCmini fakta

Jag undrade, hur skiljer sig Yu-Gi-Oh-mangan från anime? Om någon gillade anime skulle de vilja ha mangan?

Och fanns det någonsin några Yu-Gi-Oh-filmer?

2
  • kolla in den här sidan för Yu Gi Oh-filmer, manga och andra relaterade media (bläddra ner till avsnittet Relaterat media)
  • Vilken Yu-Gi-Oh du hänvisar till? GX Academy? Original Yu-Gi-Oh? Om de också vill ha mangan eller inte beror det på personen eftersom alla har sina egna preferenser.

Mangaen börjar med att Yugi och själen som bor i gåtan är involverade i många olika tvister om många olika typer av spel: från kortspel, bordsspel, elektroniska spel, videospel, massor av spel och små brott också.

Därefter börjar kortspelet som skapats för mangan vara historiens centrum, med tydliga regler som utvecklas och allt.

Historien centrerad om kortspelet är den som de anpassade sig till anime efter att ha tagit bort och förändrat mycket av innehållet i början av mangan.

Det finns också "filler" -bågar i anime - originalberättelser som inte finns i mangamediet.

Det är fortfarande mest samma historia, så du skulle vilja ha mangan om du gillade anime.

Tre animerade filmer baserade på Yu-Gi-Oh har släppts i skrivande stund, enligt Wikipedia, med ytterligare en som släpps 2016. Det finns dock inga live actionfilmer.

För att klargöra innan jag fortsätter hänvisar jag till "Yu-Gi-Oh!" som berättelsen från Duelist Kingdom fram till och med Millenium World-bågen (inklusive anime-fyllare emellan, även om mitt svar inte diskuterar det). Jag kommer inte att ta hänsyn till de ursprungliga 7 volymerna av manga, säsong 0 av anime eller GX / 5D / Zexal / Arc-V. I grund och botten mest berättelsen som involverar Yugi och hans vänner.

Förutom allt som Sigfried666 sa är en märkbar skillnad mognadsnivåerna för det olika mediet. Mangaen var avsedd för en äldre tonårspublik, medan anime gjordes för en yngre grundskolepublik. Så du kommer att se en hel del censur och / eller utelämnande i anime. Beroende på din smak kan du njuta av det eller inte. Också den engelska versionen, om du bestämde dig för att titta på den, kallades av 4Kids Entertainment, så du skulle se ännu mer censur i dubben än suben.

Här är några exempel på de ändringar som gjorts i anime för att tillgodose den yngre publiken:

  • Det finns blod i mangan, men inte anime.
  • Vissa karaktärer dör i mangan, men de lever i anime (men den övergripande berättelselinjen för anime förblir trogen mot mangan trots detta)

  • (I den engelska dubben) Vissa namn ändrades för att vara mindre mörka / störande. Till exempel döptes de om till "Player Killer" i mangan till "PaniK" och de döpte om "Pandora" till "Arcana". På en något relaterad anmärkning till det ändrades också många namn för dubben, huvudsakligen "Jonouchi", "Honda" och "Anzu" döptes om till "Joey", "Tristan" respektive "Tea".
  • Tecken bär mer lämpliga kläder för en ung publik.

    (Speciellt Mai Valentine)

  • Det finns MYCKET tonvikt på kraften i vänskap och vad som helst, så det kan störa vissa människor, särskilt äldre tittare, eftersom de snabbt kommer att märka hur mycket de missbrukar vänskap i anime (ungefär som Fairy Tail om du är bekant med det) . Manga använder begreppet vänskap en hel del, men inte i närheten av den grad som anime gör.
1
  • Vem var karaktärerna som dog i mangan men inte anime?