Anonim

Star Wars: Avsnitt 7 The Force Awakens Rey Luke's Daughter

När Gendo försöker slå samman Adams embryo med Rei för att starta sin version av Third Impact, avvisar Rei Gendo och säger att Shinji behöver henne inifrån EVA Unit 01 och att hon inte längre är en marionett av Gendos. Vad som hände efter det är kryptiskt för mig, jag försöker fortfarande sätta ihop det.

Nu visste Rei orsaken till hennes skapelse, vad hon skulle åstadkomma när alla änglarna slutligen besegrades, men hon avvisade direkt Gendo och försökte istället hjälpa Shinji under tredje inverkan, i slutändan förnekade och åsidosatte hennes syfte i stora planen av saker.

Vad var Reys anledning att överge Gendo och hjälpa Shinji, förutom att besluta att inte vara en docka längre? Övergav Rei Gendo för Shinji på grund av Yuis moderinstinkter som sparkade in när Shinji ropade på henne, eftersom hon såg att hon är en klon av Yui?

1
  • Det är svårt att svara utan att det låter som en high school-uppsats, för det handlar om hur du tolkar showen. Jag tar det som ett tecken på hennes tillväxt som karaktär och hennes insikt att (a) hon är en individuell varelse och inte bara en klondocka som måste följa order, och (b) hon bryr sig om Shinji och han för henne på ett sätt som Gendo aldrig gör. Problemet är att hela showen är utformad för att vara kryptisk, så om du inte förstår det så gör du förmodligen något rätt.

För att förklara Reys handlingar måste vi ta en djupare titt på flera aspekter av serien, men jag kan försöka ange två huvudskäl.

  • Hon värmde upp till Shinji under huvudseriens körning, medan hon insåg behandlingen Gendo gav henne inte verklig kärlek (hon antog att det var, eftersom hon inte hade någon verklig kontakt med mänsklig kultur).

Efter att Rei II dog i avsnitt 23 är det starkt underförstått att hon förlorade alla sina minnen, men hennes själ var fortfarande densamma, så hon hade omedvetet tillgivenhet för Shinji och föraktade Gendo. I avsnitt 24 verkar hon kasta ett AT-fält från sin egen kropp, en bedrift av gudomlig nivå i serien, vilket innebär att hon redan hittar sin sanna plats i världen. Och denna plats tar oss till nästa punkt:

Vad är den tredje effekten och instrumentaliteten (du sa att du är förbryllad): Processen som diskuteras av SEELE, Gendo och Fuyu antyder starkt att utlösning av tredje är mer än att förstöra världen.

Det avslöjas att Rei faktiskt är Liliths själ, gudinna från vilken mänskligheten kom från, precis som Kaworu var Adams själ, gud från vilken änglar kom ifrån, och hon är nyckeln till att starta Third Impact.

När det händer får den som utlöser det, eller är kärnan i det hela, bli jordens gud. SEELE ville att det skulle orsaka instrumentalitet (sammanförandet av alla människor till ett "själ av hav"), Gendo ville att det bara skulle se sin fru igen.

  • Denna gudomliga position antas starkt vara vald av Lilith-Rei, och med tanke på hur illa det var med Gendo, och hur hon inte hade någon annan, den enda personen hon kunde lita på att ge all den makten var Shinji.

I slutändan var det ingen bra idé, för Shinji var väldigt självmord och helt trasig i det ögonblicket, efter att ha levt döden av alla sina vänner och metafysiskt avslag av Asuka, önskade han död och instrumentalitet över hela världen.

Efter en trevlig bit av sinnesfuck verkar han ångra sina handlingar och försökte ångra den, så att folk kan gå om de vill.

1
  • Attans. Det blev djupt riktigt snabbt.