Anonim

Topp 10 kassaklockor | Värsta filmer

Varför Final Fantasy franchise av RPG, anime, manga, etc. innehåller "Final" i titeln?

  • Är det så att det ursprungliga konceptet i det första spelet var tänkt att skildra slutet på en berättelse? Var det härrört från innehåll i universum?
  • Eller beror det på att skaparna inte planerade att producera fler spel och inte förväntade sig att några uppföljare skulle önskas?
  • Eller valdes införandet av ordet "final" av en helt anledning?

Jag har nyligen läst den här Destructiod-artikeln som beskriver varför Sakaguchi bestämde sig för att ringa spelet Slutlig Fantasi.

Artikeln säger att han ville använda förkortningen "FF" för att den rullar snyggt på tungan på japanska.

Enligt Sakaguchi ville laget ha en titel som hade en enkel förkortning i det romerska alfabetet (FF) och ett förkortat japanskt uttal med fyra stavelser ("efu efu"). På grund av inställningen och stilen var "fantasy" ett enkelt val. "Final" var dock inte det första valet av adjektiv.

Det ursprungliga föreslagna namnet var "Fighting Fantasy", men det togs redan av ett bordsspel. Och så är det, Final Fantasy.

"För att vara säker hade vi ryggen mot väggen när vi utvecklade oss Final Fantasy", Sa Sakaguchi," men verkligen, allt som började med en F skulle ha varit bra för titeln. "

Destructoid-artikeln länkar till en Famitsu-artikel (på japanska) där Sakaguchi säger detta. Artikeln är daterad 24 maj 2015.

Artikeln fortsätter med att förklara att FF-kompositören Nobuo Uematsu bekräftar historien om "Final innebär att det kan ha varit det sista spelet" men det var i en Wired-artikel från sex år sedan.

Detta motbevisar inte den ursprungliga teorin att "Final" var den sista. Men det är intressant att Sakaguchi inte verkar brytt sig om vad den första 'F' stod för, men förnekade aldrig teorin att de gjorde det till 'Final' eftersom han planerade att sluta om spelet inte lyckades.

1
  • 1 Det andra svaret var också väldigt bra, men det här täcker både svansångaspekten och alliterationsaspekten med en länk i artikeln Destructoid till Famitsus japanska speltidningsartikel som citerar Sakaguchis huvudtal vid Ritsumeikan University. Utmärkt arbete.

Hironobu Sakaguchi, en designer på Square (företaget som utvecklade Final Fantasy), skapade i huvudsak det han såg som ett magnum opus. Efter hans brist på framgång med tidigare Square-titlar (som nästan ledde till dess konkurs) var detta hans slutlig försöka leva ut hans fantasi för att utveckla spel.

Från Wikipedia:

Även om det ofta tillskrivs företaget som påstås stå i konkurs, förklarade Sakaguchi att spelet var hans personliga sista ansträngning i spelbranschen och att dess titel, Final Fantasy, härstammar från hans känslor vid den tiden; om spelet inte hade sålts bra, skulle han ha avslutat verksamheten och gått tillbaka till universitetet.

Wikipedia tillskriver detta till en annan artikel med ett direkt citat:

”Namnet” Final Fantasy ”visade att jag kände att om det inte säljs, skulle jag sluta spelbranschen och gå tillbaka till universitetet. Jag hade varit tvungen att upprepa ett år, så jag skulle inte ha några vänner - det var verkligen en "slutlig" situation. "

- Hironobu Sakaguchi

1
  • 12 Och vilket slutförsök det var. Det skapade många uppföljare. Ironin.