Anonim

Vegeta's Pride (1080p HÐ)

Goten och Trunks i den nuvarande Z-tidslinjen är mycket kraftfulla, men även de Fused SSJ3 Gotenks kan inte jämföras med Mystic Gohan. Han var kraftfullare än till och med SSJ3 Goku.

Trots att Gohan inte tränade i cirka 10 år mellan Cell- och Buu-sagan kunde han överträffa alla Z-karaktärer utom Vegtito och BuuTenks vid makten.

Så varför är Gohan kraftfullare än andra halv-saiyan-barn?

I den här frågan säger det mest upprösta (inte nödvändigtvis korrekta) svaret att eftersom Goku / Vegeta var kraftfullare när Trunks / Goten blev tänkt var de kraftfullare. Därför varför Future Trunks var svagare. Men detta förklarar inte varför Gohan var den starkaste av partiet när Goku var som svagast i Z när Gohan föds. Och detta strider direkt mot svaret ovan.

Denna fråga kan vara relaterad, men jag tror att Gohan har en dold kraft som släpptes av äldste Kai svarar på frågan. Men jag kan inte hitta någon källa eller orsaken till det dolda djupet till Gohans kraft. Så den frågan kan bygga på förutsättningarna för denna fråga.

Hur ärver Gohan sin "Mystic" -makt när ingen av de andra halvbarnen som Future Trunks, Trunks och Goten har det?

Något sammanhang innan du besvarar frågan.

Gohan vs. Future Gohan (F-Gohan)

F-Gohan visade sig aldrig vara nästan lika stark som Gohan SSJ2 vs cell, även om han var mycket äldre. Detta verkar logiskt för mig då Gohan tränade i tre år av Goku och Piccolo och sedan igen lite mindre än ett år i den hyperboliska kammaren av Goku igen, som var mycket starkare än honom. F-Gohan tränade aldrig innan cyborgarna anlände och spenderade antagligen sin tid på att studera som hans mamma alltid ville ha honom. Sedan, efter de flesta Z-fighters död, tränade Gohan själv i flera år. Detta tycker jag är nyckelpunkten: när du tränar med någon som är mycket starkare ökar kraften mycket snabbare.

Gohan vs Future Trunks

Samma anledning som anges ovan. I Dragon Ball super ser vi F-Trunks kraft öka exponentiellt och nära att nå SSG, troligen bara genom att slåss längs Goku och Vegeta.

Gohan vs Trunks och Goten

Trunks och Goten nådde SSJ väldigt ung. Vem säger att de inte skulle bli starkare än Mystic Gohan mycket yngre om de följde liknande träning? De nådde båda sin nuvarande nivå med knappt någon träning, så jag förväntar mig att de blir de starkaste Z-kämparna om de faktiskt tränade varje dag med sina fäder. En sak att ta hänsyn till är dock att de hade en nästan perfekt barndom, tvärtom Gohan. Även när de gick upp mot Buu hade de svårt att ta honom på allvar, kanske aldrig riktigt förstå situationens allvar.

Svar:

Jag tror att det finns tre viktiga avgörande faktorer för kraften hos en hybridmänniska / sayian:

  1. Hur stark fadern är när han blir barn.
  2. Hur mycket smärta han har gått igenom upp till en viss punkt. Detta kan ha mer effekt ju yngre upplever den smärtan
  3. Träning och kraftnivån för den du tränar med.

Potentialen du har nämnt i kommentarerna är enligt min mening bara en kombination av ovanstående tre punkter. Trunks och Goten leder i punkt 1 men ligger verkligen bakom Gohan och F-Trunks i punkterna 2 och 3. Jämfört med Gohan leder F-Gohan verkligen i punkt 2 men saknar ännu mer i punkt 3.

Den stora äldste på Namek säger att han aldrig sett en sådan vilande potential förut men han har aldrig stött på en Sayian förut, än mindre en hybridmänniska / sayian.

Gohans uppstart mot Raditz är inte alls slumpmässigt. Han ser sin far bli misshandlad, blir väldigt arg vilket driver hans makt. Raditz nämnde sedan human / saiyan hybrid kan vara mer påverkad av raseri än vanliga sayians.

4
  • Du går i fel riktning. Nivån upp för Gohan och framtida gohan är i linje med andra Saiyans som Goku, Vegeta och till och med F-Trunks. Frågan jag ställde pekar mot andra sådana "slumpmässiga" powerups. Först mot Raditz. Utan träning krossade han Raditzs skepp, och hans kostym orsakade stora skador, tillräckligt för att Goku + Picoolo (båda högt utbildade kampsportartister) skulle besegra honom, vilket de inte kunde tidigare. 1/2
  • Sedan fick han ytterligare en uppstart från äldste Namekian, även om den enda jämförelsen verkligen bara är Krillin. Men han kommenterade att Gohan hade vansinnigt mer potential och att han bara kunde låsa upp en del av denna makt. "Denna" kraft är det som till synes låstes upp av Old Kai. Goku hade inte det här. Eftersom det har kommenterats om och om igen och det finns ingen indikation på denna kraft för varken Trunks eller Goten leder mig till denna fråga. 2/2
  • @Arcane Jag har redigerat mitt svar. Jag kanske måste städa upp det senare men jag är på jobbet nu. Min poäng är att Gohan inte har något särskilt kraft. Han har bara gått igenom mycket mer än någon annan mänsklig / sayian hybrid. Ingen annan har träffat den stora äldste eller äldste Kai, så vi kan inte göra en jämförelse. I Dragon Ball super blir F-Trunks också mycket kraftfullare än Gohan ens var.
  • det uppdaterade svaret verkar mer i linje med frågan. Jag har inte sett DB Super än så kan inte kommentera F-Trunks men det verkar ge fler datapunkter. Jag tror att jag kan vara partisk eftersom jag ansåg att Gohan med en mystisk kraft antydde om och om igen var i anda av "Shounen" medan det att finna att det inte är sant är överväldigande !. +1, jag markerar som korrekt om du skulle kunna peka mig i riktning mot källor för både Z och super, jag har inget emot spoilers (närhelst du har tiden för c). Skål.

Kommer du ihåg Namek Saga? Dende uppgraderar både Gohan och Krillin. Gohan fick två fulla magiska uppgraderingar i DBZ-tidslinjen. Den första uppgraderingen låste upp sin kraft, den andra förbättrade den.

1
  • Namek Elder säger att han inte låste upp all Gohans makt, bara en liten bråkdel av den. Det är underförstått, men aldrig sagt definitivt, att Kai låser upp resten av det.

Orsaken är enkel, den enda anledningen till att Gohan uppnådde det är för att den ÄLDRE KAI låste upp den, och om stammar gjorde det eller någon annan kunde de också låsa upp strömmen ok bro

1
  • Vänligen inkludera källor och utarbeta dina svar.