Anonim

Indigo Snake Eats Rat Snake 01 - Snake vs Snake

Varför är Saitama, huvudpersonen i One Punch Man, ser så enkel ut, medan allt i hans värld är så otroligt ritat? Jag menar att även vardagliga saker är så detaljerade att vi kan betrakta det som ett otroligt målat mästerverk, medan hans design är som att bli undervisad om hur man ritar ...

3
  • 6 Detta är en avsiktlig anordning som används av originalförfattaren ONE för att visa hur tydlig och ointressant Saitama verkar för andra trots sin fantastiska styrka. Muratas konst gör denna enhet mycket tydligare.
  • Som en sidotal är mangaka till Otters 11 från Bakuman sannolikt en hänvisning till ONE, OPM: s ursprungliga författare.
  • ja, jag tror också att det är att skilja saitama från andra huvudpersoner vi känner, alla ser coola ut och badass medan saitama är så annorlunda (så vanlig), men han är otroligt cool och badass på sitt eget sätt.

För det är precis så det är.

Saitama FÖRESLÅS att vara tråkig och fånig genom design som en del av komedin. Istället för en "cool" snygg hjälte som Genos, som i något annat verk skulle vara en sko-in för huvudpersonen, berättar historien slutligen om Saitama.

Nu ... Muratas version ger Saitama sin rätt när han är seriös eller intensiv, men i allmänhet är han bara så uttråkad eller ointresserad av striden att det inte är värt ansträngningen att lägga ut den typen av utseende, så den råa eller lågkvalitativa ritningen är helt enkelt för att betona hur lite ansträngning eller uppmärksamhet han lägger på situationen.

I den ursprungliga verisonen (med konst görs av författaren själv och är MYCKET grovt och lat i de flesta fall) ändras hans design aldrig riktigt så mycket och han dras alltid tydligt genom hela serien, medan de andra karaktärerna generellt ges mer detaljer. (lait-mode Saitama är en rensad version av originalversionen Saitama).

Han är dock inte den enda ... det finns en annan karaktär som ibland växlar till sin ursprungliga form när Saitama tycker att de är irriterande när vi ser dem ur hans perspektiv.