Anonim

Gear 4th ALL FORMS || En bit

Det kan bara vara mig som saknar en förklaringsdel i mangan, eller bara inte förstår ordentligt just nu. Men hur fungerar Luffys Gear 2: a och 3: e attacker?

2
  • Har du något emot att utvärdera svaren som publiceras efter att du accepterat svaret? En anonym redigering kom in och det verkar motsäga innehållet i den accepterade svaret. Tack.
  • @nhahtdh Jag granskade redigeringen och fann att den var olämplig och borde ha varit en kommentar istället. Eftersom det lägger till information, men strider mot de ursprungliga författarnas avsikt. Jag håller med om att det finns ett svar som förtjänar att accepteras istället, eftersom det är mer fullständigt och korrekt, och jag ändrade det. Tack för heads up

Gear Second

Med andra växlar ökar Luffy blodcirkulationen genom att pumpa blodet genom kroppen i högre hastigheter än normalt. En normal människa skulle inte kunna motstå denna typ av tryck på venernas väggar. Om Luffy inte var en gummipojke skulle de springa. Ökningen av blodflödet resulterar i en högre utsläpp av röda blodkroppar, som ger människokroppen syre och näringsämnen. Det extra syret och näringsämnena skulle få musklerna att fungera mer effektivt och därmed resultera i högre hastighet och kraft. I sport kallas denna process bloddoping. Vid bloddoping ökar urladdningen genom att lägga till ytterligare röda blodkroppar, som extraherades vid en tidigare tidpunkt, istället för att låta dem flöda snabbare.

Gear andra kommer också med sida påverkar. Den extrema syreförbrukningen skulle resultera i en acceleration av andningen och ökningen av hans ämnesomsättning får honom att bli hungrigare än vanligt eller till och med ha en förlamningseffekt efter långvarig användning av den, som i den andra kampen med Rob Lucci. På grund av accelerationen och därmed friktionen inuti kroppen blir han ganska varm, vilket resulterar i att hans svett avdunstar direkt från kroppen. Detta förklarar röken och rodnaden i hans hud.

Luffy måste uppenbarligen fortsätta pumpa eller effekten slits ut. Eftersom det skulle tömma hans energilagring ganska snabbt använder han inte ständigt andra växlar under strider. Ökningen i ämnesomsättning kan också påverka hans förväntade livslängd som nämnts av Rob Lucci.

Gear tredje

Med det tredje redskapet biter Luffy i tummen, gör en liten öppning och blåser väldigt hårt in i den, som blåser upp armen. Han blåser luft inuti hans ben och eftersom vårt skelett förbinder alla våra leder helt kan han sedan ordna om luftmängderna som han vill genom sin kropp utan att släppa ut den av misstag. Luffy skjuter i princip luften mot händerna, sträcker kroppen, men ökar också lufttrycket. Detta skulle resultera i att Luffy skulle ha ett större attackområde (t.ex. storleken på en jättes hand) och en ökad hårdhet på grund av lufttrycket.

Efter tidshoppet kan vi se hur Luffy minskade armarna, men fokuserade enbart på kontaktpunkten. Han pressade all luft i sina händer och ökade lufttryck och därmed hårdhet av hans attacker. Luften i hans armar skulle annars slösas bort i alla fall. Eftersom det är luft som han bär kostar det honom inte mycket extra styrka att flytta de stora händerna, men den ytterligare skada som görs på grund av den stora ökningen av attackområdet är väl värt det.

Gear tredje kommer också med sida påverkar. Innan tidshoppningen kunde vi se Luffy bli liten efter att ha använt denna attack. Efter att ha attackerat blåser Luffy ut all extra luft, vilket resulterar i en snabb minskning av kroppsstorleken. Den snabba minskningen och de enorma mängder energi som behövs för att blåsa upp och hålla luften där han gillar det gör att han inte kan behålla sin ursprungliga storlek. Jag tror att det främst beror på den energi han behöver för att placera luften där han vill och hålla den där, eftersom Luffy inte krympt efter att ha använt sin ballongattack. Efter timeskipet och träningen med Rayleigh blev Luffy stark nog för att hålla kroppen intakt efter att ha använt 3: e växeln.

Gear fjärde



Med fjärde växeln biter Luffy, på samma sätt som redskap tredje, ner på kroppen och blåser luft inuti. Skillnaden den här gången är att han biter ner på underarmen och blåser luft in i hans muskler istället för hans ben. Genom att ha luft inuti sina muskler kan han kontrollera deras expansion och kontraktion och kan därmed kontrollera sina muskler genom att förskjuta luften inuti dem. Människors muskler är dock inte lika starka som deras ben, så om en normal person eller till och med en normal gummimänn skulle blåsa sådana mängder luft inuti hans muskler, kommer de att explodera på grund av det enorma trycket. Det är därför Luffy bara kan använda växlar fjärde när de är belagda i Busoshoku Haki.

Han använder sedan sin Haki-belagda kropp för att ytterligare öka sin manipulation över sin kropp. Genom att ändra mängden Haki manipulerar han elastiken i sitt gummi. Som barn kan du ha lekt med gummiband, och du kanske har märkt att ju hårdare elasticitet, desto hårdare blir returen. Det är precis vad Luffy använder med sina attacker. Innan Gear Fourth skulle Luffy kasta tillbaka armen för att öka spänningen, men nu liknar Bellamys Spring Fruit, skjuter han armen inåt och skapar spänning och låter den träffa motståndaren mycket hårdare och snabbare.



Med så stor kontroll över sin Haki och hans gummilikhet har Gear Fourth en annan fördel. Luffy kan nu kringgå andras Busoshoku Haki som nämnts här. Luffy drabbades av Doflamingo, men Doflamingos attack studsade direkt. Förbi smälter Haki med gummi, han kontrollerar nu fritt utbredningen och sammandragningen av sitt gummi trots vad den andra personen kastar på honom.

Gear fjärde kommer också med sida påverkar. Användningen av sådana mängder Haki kostar ett pris (som kan läsas här). Därför finns det i skrivande stund (kapitel 787) en tidsgräns för att använda Gear Fourth. Luffy kan bara använda Boundman i 20 minuter och efter det får han inte använda någon Haki i ytterligare 10 minuter. Ett annat problem med att ha uppblåsta muskler är att de blir studsande och därmed gör Luffy oförmögen att bara stå still på marken. Även om detta kan förändras i framtiden, liknar de andra växlarna. Luffy har övervunnit sina andra biverkningar så att han kanske kan övervinna dessa också.

2
  • 1 Detta förtjänade "Bästa svaret", ändå ett +1 från min sida
  • 1 Dude, wth ... Jag förstod ganska hur kugghjulen fungerade men inte så mycket detaljerat. Rekvisita till dig och tack xD

Gear 2:
Han cirkulerar mer blod i venerna genom att använda benen (eller armarna) som pump. Denna snabba blodflöde skulle krossa blodvenerna hos en normal människa. Men eftersom Luffys kropp fungerar som "gomu" sträcker hans vener sig och gör det möjligt.

Gear 3:
Han biter en del av kroppen (vanligtvis fingret) för att öppna ett hål där. Därefter andas han in stora mängder luft i lungorna genom att sträcka dem. Sedan blåser han vinden genom hålet som han öppnade för att svälla upp sin kropp. Så att hans kropp ser större ut.
Naturligtvis, genom att göra detta skulle hans kroppsmassa inte öka mycket, så han borde inte kunna kasta enormt kraftfulla slag i verklig dynamik som animerad.

0

Det förklaras precis där i mangan, och det beror på Luffys gummikropp

Gear 2: a

  • Luffy använder sin gummikropp som en pump för att pumpa blodet genom sitt system snabbare. Detta stärker hans förmågor. Det är inte heller hälsosamt för hans kropp.

Gear 3: e

  • Luffy biter ett hål i sig själv och blåser sedan upp en del av kroppen som en ballong. Han kan öka storleken på sin kropp på detta sätt (och eftersom luft faktiskt har massa, ökar han också den effektiva massan av sina slag). De första gångerna som Luffy hade gjort detta har det lämnat honom liten kort efter att ha använt det, men tydligen har detta slutat hända. Han lärde sig förmodligen att göra det utan att bli liten under tidshoppet.

För att lägga till de andra svaren här är det viktigt att notera en av anledningarna till att Gear Second fungerar - en av Luffys nödvändiga sekundära krafter är att generera överflödigt blod när han behöver det. (Så här kan han utvidga sina lemmar utan att syre svälter någon vävnad / drastiskt förändrar blodtrycket / etc.) Från TVTropes:

Luffy kan blöda så mycket utan att dö för att en av hans sekundära krafter är ett cirkulationssystem som omedelbart kan göra extra blod för att pumpa in i hans utsträckta extremiteter. I själva verket är hans gummilagda organ, ben och faktiskt varje enskild viktig del av hans anatomi den enda anledningen till att han klarar av de påfrestningar som finns i hans Gear Second Super Mode. Enligt Rob Lucci, om någon utom Luffy skulle använda något som Gear Second, skulle deras hjärta explodera.

3
  • fantastisk information: o. Jag undrar dig, varför behövde han blodtransfusion då på fiskmannen ö o-o
  • Var citerar du ifrån, för jag tror inte att Luffy faktiskt kan generera blod.
  • @PeterRaeves citatet är från den länkade artikeln.