Anonim

Bon Jovi | Live på Letzigrund Stadion | Zürich 1996

Jag har nyligen gått igenom Sword Art Online och jag måste säga att det är den absolut bästa anime jag har sett. Men det finns en sak som stör mig.

Efter att SAO rensades av Kirito och Asuna hittades i ALO, varför tog de inte bara bort henne NerveGear? När allt kommer omkring är det ok att dö i ALO och NerveGear borde inte steka användarens hjärna efter att de dör i spelet längre. Så Asuna borde ha varit helt bra, eller hur?

0

Problemet var att de först inte visste vad som var fel med Asuna och visste verkligen inte att hon var på ALO, om de gjorde det skulle de förmodligen ha upptäckt Sugous experiment. även när Yui bekräftade att hon kunde upptäcka "mamma" uppe i trädet var det lite tid innan Asunas och Sugous bröllop. så i det skedet var Kiritos bevis

  • en suddig bild som har någon som ser ut som Asuna, lätt förklaras bort av ALO: s utvecklare som en Titania NPC som är förutom Grand Quest (kom ihåg att Oberon ska vänta på toppen och Titania är hans fru i Shakespeares pjäs En midsommarnattsdröm så det vore vettigt att Titania skulle vänta också)

  • en navigationspixie som säger att hennes "mamma" är uppe i trädet, återigen kan förklaras som ett spelobjekts bugged reaktion på eventuellt framtida innehåll med tanke på att Kiritos karaktär redan är bugged med sin SAO-statistik.

med tanke på att spelaren dödades i det förflutna när NervGear avlägsnades skulle jag tro att Asunas föräldrar skulle göra fel på sidan av försiktighet. även om Kirito förklarade vem och vad Yui är, kan det vara för overkligt för dem att acceptera risken att Asunas hjärna blir stekt, åtminstone inte före bröllopet, vilket jag tror Sugou skulle kallas in för att ge sina tankar, var vi vet att Asuna vaknar fungerar mot honom (kom ihåg att hon hatar honom och om hon skulle vakna skulle hon avbryta bröllopet).

Bortsett från vad jag sa ovan, hur Sugou kunde förklara Kiritos bevis för att Asuna var fångad i ALO, har han också kunskap om att NervGear inte bara har tillgång till tekniken som chef för Rect Progress utan han arbetade också under Kayaba. Han kunde lätt lägga till mer oro för Asunas föräldrar att det skulle kunna finnas hjärnskador på grund av hur NervGear fungerar.

Och fram till denna tidpunkt fanns det inget som tyder på att NervGear fortfarande inte skulle steka sin hjärna om den togs bort. Att rensa SAO tillät bara (om inte med våld) spelare att logga ut. Medan ja, Kirito dog i ALO, kan detta hävdas att Kirito inte tekniskt dog, eftersom hans Remain Light fortfarande var där och återuppstod av Leafa. Man kan jämföra detta som att vara detsamma som en som använder den gudomliga stenen av återvändande själ (återuppväcka artikel Kirito fick hoppas att återuppliva Sachi) medan han var i Death Game, bara med en mycket längre timer (i ALO var det 10 minuter).

Anledningen till att de inte tog bort Asunas NervGear är att det fortfarande skulle steka hennes hjärna. I början av anime förklarade Kayaba att NervGear kommer att skapa en elektrisk stöt om den tas bort medan den används. När SAO slogs kunde spelarna logga ut från systemet. Om spelarna fick ta bort NervGear under användning istället för att logga ut, skulle de dö. Asuna var en av få som inte kunde logga ut eftersom hon var instängd i ALO. Om du tittar på ALO-bågen finns det en scen där Asuna försöker logga ut med administrationskonsolen. Om hon lyckades hade hon kunnat ta bort NervGear utan problem.

Med detta sagt var det fortfarande fallet att dö i SAO orsakade att spelaren faktiskt dör i spelet. Detta orsakades av att spelet själv hade det i sitt program. Bevis på detta är i Kiritos död inom ALO. Han hade fortfarande NervGear på, men han dog faktiskt inte. I det här fallet kunde han dö allt han ville ha i spelet så länge ingen tog bort hans NervGear.

Sammanfattningsvis kan användaren dödas om NervGear tas bort medan den fortfarande används. Problemet med att dö i spelet var bara ett SAO-specifikt program. Med skapandet av ALO avlägsnades programmet för att dö i verkligheten. Tillsammans med ALO kom AmuSphere, ett säkrare alternativ till NervGear. AmuSphere var utformad för att eliminera risken för dö när den togs bort. Det är därför du inte dör om du tar bort AmuSphere under spelet. Så i princip är AmuSphere och ALO säkra, men NervGear och SAO är programmerade för att döda dig.