Anonim

FÖRLORADT I RYMDET: Säsong 1 FÖRSIKT RULLA

Chihayafuru är en anime om kortspel som heter Karuta där spelare tävlar om att röra vid rätt kort baserat på dikten som läses. Chihayafuru wikia listar alla 100 av dikten. Jag kan dock inte hitta dimensionen på kortet de använder i spelet. Vad är dimensionen på kortet som Chihaya använde i matcherna? Gilla hur många cm x hur många cm? Om möjligt, tjockleken på kortet också.

3
  • Tjocklek skulle jag anta att det är detsamma som Yu-Gi-Oh, Pokémon, Cardfight Vanguard, Magic: The Gathering och Cards Against Humanity Cards. åtminstone antar jag att de är desamma, de ser ut och känns lika tjocka
  • Detta är den bästa bilden jag kunde hitta för tjocklek
  • google: "karuta kortstorlek" -> wakjapan.com/chanoyu-karuta, andra storlekar som anges på andra webbplatser är amerikanska spelkort eller större.

Tävlingskorten är 74x53mm (~ 2,9x2,1 tum) stora och gjorda av "kartong". Referens: Japansk Wikipedia-artikel om karuta. Kartongen som används för att göra japanska spelkort tenderar att vara tjockare än vad vi känner till i väst för kort. Det heter (atsugami = tjockt papper) och kan vara ganska tjockt - jag har några japanska spelkort som är 0,4 mm tjocka, vilket är tjockare än västerländska plastkort, och jag har sett bilder av atsugami som ser ganska tjockare ut.

Tyvärr vet jag inte exakt hur tjocka karuta-tävlingskort är eftersom jag aldrig hade några.