Anonim

Topp 10 skådespelare som vägrade att kyssa

Jag har sett detta skämt flyta runt på olika sociala mediasidor nyligen. Finns det en särskild anledning till varför karaktärer med denna frisyr - särskilt moderfigurer - verkar dö så konsekvent?

Är det till exempel en anspelning eller symbol som jag inte förstår?

Alternativt finns det några starka motexempel?

1
  • kan bara vara en del av "generisk älskvärd tjej" -design

Denna meme verkar vara en sammanslagning av två mycket olika saker.

Först Hyakuya Akane från Owari nej Seraph (flickan på bildens nedre del) delar inte den låga hästsvansen under axeln som kvinnorna högst upp på bilden delar; hon har en lös fläta. Idag fick jag denna evenemangsreklam av en vän (en japansk högskolestudent som är involverad i subkultur), som har en tjej med en ensidig, löst fläta framför axeln och långa smällar. Jag nämnde denna SE-fråga för henne och hon sa frisyren har ingen förening annat än att se mild ut och verkade otrogen att någon skulle komma på en sådan idé.

En lös fläta, eller två, eller en enda låg hästsvans på ena sidan i nacken, eller två låga / lösa flätor, eller är ganska vanliga för samtida pre-teen / tonåring flicka karaktär design, eftersom detta är en nuvarande fashionabla stil bland japanska äldre tonåringar genom studenter. Så Akane faller inte nödvändigtvis in i en grupp av moderfigurer eller människor som är ödmjuka att dö mer än följande karaktärer gör:

För det andra kan mödrar ges den låga hästsvansen eftersom det är det en av ett antal mjuka, mjuka frisyrer (kontrasterar detta med stilar som en kort klippt klipp för sidpojkar, eller en lyxig klippning av långa höftlängder eller taggigt hår). Inte alla moderfigurer, men många skildras med en vårdande, varm personlighet. Men många snälla moderfigurer i anime - både de som dör och de som inte gör det - har andra frisyrer. (Frisyren på bilderna i meme liknar inte lika starkt varandra när man tittar på stilen med lugg.)

För det tredje finns det till stor del inga mammor i klassisk litteratur (en mängd föräldralösa berättelser: Heidi, Anna of Green Gables, Tom & Huck, David Copperfield och i princip alla Dickens pojkar, lilla prinsessan Sara, Mary i den hemliga trädgården, etc.) eller i Disney-animation heller. Pappor som försöker gifta sig med sina döttrar, ja. Söta, fylliga, humlande pappor, ja. Frånvarande fäder, ja. Men i många fall har vi föräldralösa huvudpersoner utan föräldrar alls. Vi kan känna empati för karaktärerna vars älskade dog och a döden kan vara en stark motivation för karaktärer att bestämma sig för att ta ställning mot ondskan, men ännu viktigare för drama, för spänning, för spänning: utan en mamma att ta hand om dem och oroa sig för dem och disciplinera dem och berätta för dem vilka saker som är för farliga att göra, föräldralösa barn frigörs för att åka på äventyr. Inga frågor ställda! Inget utegångsförbud! Om du har en excentrisk, söt liten pappa eller pappa som arbetar långa timmar eller bor separat från dig, är det också lätt att glida ut ur huset för att åka på äventyr. Var är mammorna? Tja, onda styvmor är okej, eftersom den omtänksamma mamman redan är död och säkert ur vägen för att historien ska gå framåt. Ett vanligt plotelement i berättelser är att barn bara får ett äventyr om mamma redan är död. Så det olyckliga budskapet vi får är att moderskapet är tråkigt och mödrar gör sina barns liv tråkiga. Mödrar som finns i början av en berättelse, oavsett frisyr, måste ofta avlivas för att huvudpersonen ska få friheten att göra farliga saker som en ansvarsfull mamma inte skulle stå för.

5
  • med frisyrer har de ganska samma, det är att en av ponnysvansen är över framsidan av ena axeln snarare än att den hänger ner i ryggen, till exempel Lightings hår över hennes vänstra axel
  • @ Memor-X, med "de" menar du kvinnorna som har hästsvansar, eller menar du att inkludera Akanes fläta över vänster axel som "ganska" samma som hästsvansstil? En låg hästsvans på vänster sida eller en lös fläta eller två är ganska vanliga för karaktärsdesigner före tonåren / tonårstjejerna i samtida serier, eftersom detta är en modern trendig stil bland verkliga japanska för tonåringar genom studenter (som inte är är inte förknippad med mödrar).
  • med dem menar jag alla inklusive Akane som medan det kan vara flätat hon har det över framsidan av hennes axel som resten
  • Bra förklaring. Ärligt talat skulle jag inte hämta de små skillnaderna i frisyrerna. Jag skulle instinktivt gruppera alla dessa - de liknar mig mycket snabbt.
  • Tack för kommentarerna. Okej, jag har redigerat svaret på, förhoppningsvis, bättre skilja mellan Akanes lösa flätstil som en ungdomlig stil jämfört med hästsvansarna under axeln i meme-toppen.