Anonim

ИВАН ИВАНЫЧ САМОВАР. Даниил Хармс. Иллюстрации М. Беломлинского. Стихи и сказки.

Är den manga ansedd som kanon? Jag hörde att Hiro Mashima berömde det som väldigt bra, men accepterar han det också som kanon?

Redigera: Nyckeln till stjärnhimmelbågen finns inte i mangan, men Mashima-sensei ansåg det som kanon. Så, med tanke på detta faktum, anser Hiro Mashima även den här serien som en kanon?

Jag tror inte det, jag har sökt Fairy Tail Wiki och hittat det här:

Tale of Fairy Tail: Ice Trail (氷 の 軌跡, ア イ ス ト レ イ ル, Aisu Toreiru) är en japansk mangaserie av Yusuke Shirato och en spin-off av Hiro Mashimas mangaserie Fairy Tail.

Om det är en avknoppning tror jag inte att det är kanon

2
  • att det är en spin-off betyder inte att det inte är kanon, det har varit många spin-offs av serier som är canon. "I media är en avknoppning ett radioprogram, TV-program, videospel, film eller något berättande verk, härledt från ett eller flera redan existerande verk, som särskilt fokuserar mer detaljerat på en aspekt av det originalet. arbete (t.ex. ett visst ämne, karaktär eller händelse). En avknoppning kan kallas en sidquel när den finns i samma kronologiska tidsram som dess föregångare "
  • Fairy Tail Zero är faktiskt ett exempel på en spin-off som definitivt är kanon. Så termen "spin-off" innebär inte icke-kanon.