Anonim

TFS - Piccolo-säkring med Kami

För en tid sedan frågade jag detta. Potara fusionsgräns

I DBZ ser vi Picollo smälta med Nail och exponentiellt ökade sin makt. Sedan smälter han igen med Kami för att ytterligare förbättra detta.

Kunde bara Picollo / Kami göra denna typ av fusion? Jag menar att om du är på väg mot folkmord, skulle du tro att några av krigarna kan försöka smälta.

Så berodde detta på kunskap (spik ny från gamla Namek, Kami eftersom han delade sin kropp) eller fysiska gräns för Namekians.

Associerad, hur många gånger kunde detta göras?

Ankit är faktiskt felaktigt angående detta. Fusionen mellan Kami och Piccolo var verkligen speciell. Nail klargör att Namekian-fusion endast är möjlig mellan två Warrior Namekians när han säger att han är den enda Warrior Namekian på Namek förutom Piccolo.

Kami är av Dragon Scion Namekians, de som kan skapa drakbollar och i allmänhet är svagare än sina motsvarigheter till krigare. Fusionen mellan Kami och Piccolo är speciell eftersom de ursprungligen var en Namekian. Således låter de smälta samman.

Den normala Namekian-fusionen kan göras för så många Warrior Namekians som finns. Men mangan fastställer att Nail var den enda Warrior-typen på Namek. Förmodligen för att Guru oroade sig för bevarandet av sin ras så gjorde han mestadels Dragon-typer eftersom de är den enda typen som kan producera ägg.

Roligt nog går guideböckerna mot mangan eftersom det finns fler Warrior-typer än bara Nail.

Referenslista:

Kapitel: 285 (DBZ 91), P14.2
Kontext: att prata med Freeza
Stora äldste: ”Spiken blir inte så lätt att besegra som du föreställer dig ... Han är den enda krigare-typen Namekian på denna planet. Saker kommer inte att gå som de har gjort med namekianerna som ni har dödat. ”

Kapitel: 295 (DBZ 101), P1.4, P2.1-5, P3.1
Spik: "Jag-jag är förvånad ... Jag vet inte vilken typ av träning du har gjort, men du har fått otrolig kraft ... Fortfarande, det är olyckligt ... Om du bara hade återvänt till den ursprungliga, enda Namekian var du , kanske du har kunnat besegra även Freeza ... ”
Piccolo: "Säger du att om jag gick samman med Gud än en gång, skulle min kraft till och med överträffa Freeza !?"
Spik: ”Th-det stämmer ... Jag besegrades överväldigande av Freeza, men jag borde ha en bra förståelse för hans förmågor ... [] Så gå samman med mig ...! Jag är också den enda stridande Namekianen på denna planet ... [] Det stämmer ... Din makt kommer att bli många gånger större ... "
Piccolo: "... Du ljuger inte, eller hur?"
Spik: "Om du tror det kan du bara bli dödad av Freeza ..."

Översatt Daizenshuu 4 utdrag

För övrigt var de tre "krigare" som attackerade Freeza när han kom till Gurus hus.

4
  • Verkar intressant. Kan du dela några källor?
  • För vad specifikt? Nail säger att han är den enda krigare på Namek? De olika typerna av Namekians eller de saker i guideboken som strider mot mangan genom att säga att det finns fler Warrior-typer? Glömde också att nämna guideböckerna säger också att Namekian-fusion bara kan göras mellan Namekians av samma typ.
  • Japp. Den enda krigare kommentaren. Som jag minns kämpade tre andra kämpar mot bardock när Frieza förstörde den namekiska byn. Jag kunde inte hitta något för namekianstammarna, draken och krigare etc. Släpp också guidebokens namn om du skulle.
  • Jag lade till dem i huvudinlägget eftersom det är relevant för vad jag sa ändå.

Var Picollo / Kami ett speciellt fall?

Nej, Picollo visste inte ens om fusionen och det var Nail som informerade honom om hur det fungerar. Det betyder att det är begränsat till Namekians race och alla två Namekian kan göra det.

Hur många gånger kunde detta göras?

Ingen vet att det händer två gånger i anime-serien och det är fortfarande igång, så framtiden kan berätta.

Från dragonball.wikia.com

Det är mer en assimilering (den alternativa titeln på denna typ av fusion) än fusion, eftersom en Namekian absorberar energi, styrka, minnen och intelligens eller tankemönster hos en annan. Båda deltagarna måste villigt samtycka till att smälta på detta sätt och vanligtvis samtycker paret till den starkaste av de två att tjäna sin kropp som värd; anledningen till detta samtycke är att den absorberade Namekianens kropp försvinner under denna fusion och medvetandet upphör att existera som en kropp. Den överenskomna värden lägger handen över bröstet på den andra och genom okända tankar slår en blixt samman dem. Efter fusionen lever icke-värdens medvetande inuti värdens kropp från denna punkt och framåt och deras livslängd när en kropp slutar. Värdens medvetande dominerar kroppen, medan icke-värden tjänar till att hjälpa honom genom att tillhandahålla information, vilket innebär att det absorberade medvetandet förblir åtskilt från värdens.

Den största skillnaden med den här typen är att när den väl smält kan den inte ångras ens med metoder som kan ångra Potara-fusioner (som att absorberas inuti Buu, vilket framgår av det faktum att Piccolo hittades i Super Buus kropp, men inte Nail eller Kami). Både värden och hans partner upprätthåller separata medvetenheter: medan värden har kontroll över kroppen, kan partnern titta inifrån och kan tala med värdens samtycke; under sin kamp med Imperfect Cell ger Piccolo Kami kredit för att ha kommit på idén att spela possum för att extrahera information från Cell.

2
  • Varför assimilerade inte de andra namekianerna sig med varandra? de 4 1k krigare till exempel? Kunde inte de fyra tillsammans vara mycket starkare?
  • @Arcane De var inte krigare, de var mestadels fredlig ras och vem kommer att älska att förlora sin egen kropp?