Anonim

Varför är giften svag mot psykiska attacker || Pokemon typ svagheter förklaras!

Den här frågan kommer faktiskt från spelen, men den gäller även anime / manga.

Vatten är starkt mot eld eftersom vatten kan släcka eld. El är svag mot gräs eftersom gräs är jordat, vilket eliminerar el.

Vad är resonemanget för att Bug ska vara effektivt mot mörk typ?

Och jag har redan hört talas om Malaria i Afrika, det är inte roligt!

4
  • Kanske för att insekter navigerar bättre i mörkret och alltid dras mot ljuset, så deras svaghet är eld.
  • Denna fråga skulle passa bättre för Arqade, men den skulle sannolikt stängas som spekulativ där borta. VTC
  • Jag håller faktiskt inte med att stänga detta utanför ämnet. Frågan handlar verkligen om Anime / Manga. Bara för att det har rötter i spelet gör det inte av ämnet. Därför röstar jag för att öppna igen.
  • @Mysticial En anime som tar något liknande från spelet det är baserat på betyder att du måste gå till rotkällan för att svara på det. Den rotkällan är ett spel och är i grunden "Varför gjorde de det så här?", Vilket inte är ämnet för Arqade.

Om jag var tvungen att gissa var det på grund av spelbalansen mer än logik.

Det finns bara två typer som är supereffektiva mot Dark.

  • Stridande
  • Insekt

Ingen av dessa ger mycket logisk mening. Men det skulle vara ganska säkert att säga att Dark skulle bli övermannat om det bara hade en eller inga svagheter.

Ett annat argument för att stödja spelbalansmotivationen är att bugtyper annars skulle anses vara svaga eftersom de är supereffektiva mot få andra typer.

Kort sagt, de behövde förmodligen hålla Dark i schack och göra Bug mer konkurrenskraftig.


Denna typ av balansering är inte särskilt ny. Psykisk är ett bra exempel.

I den första generationen spel hade Psychic bara en svaghet - Bug. Trots att ghost också var supereffektivt mot Psychic, fanns det inga "riktiga" spökattacker i generation 1 (och bara ett par bugattacker).

Så generation 2 lade till mörka typer för att hålla psykiker i kontroll.

7
  • 1 Faktum är att spöketypsattacker inte påverkade psykiska typer i första delen 1. Detta ändrades i första generationen för att göra det supereffektivt. Det enda spöketypen i gen 1 som påverkas av typmatchning är dock slick, vilket är värdelöst på grund av dess otroligt låga effekt.
  • Ahem Fairy är också supereffektiv mot mörka typer
  • 2 @ IG_42: Fairy existerade inte i Gen 2.
  • 2 Detta är fel, anledningen till att Fighting är starkt mot Dark är på grund av deras japanska namn, där Fighting Pokémon är något som hjältar och Dark Pokemon anses vara onda.
  • 3 @CodedMonkey Om du kan ge japanska namn och översättningsanteckningar och stöd för det, skulle det vara ett bra svar. Ibland är logiken dold i japanska ordlekar och ordspel (kanji play?), Trots allt, och kan inte förklaras på engelska ensamma.

Mörka typer är svaga mot (och motstått av) strider eftersom de flesta typer av strider betonar disciplin; många av dem sätter sig i smärtsamma situationer för att stärka sig själva.

Men den mörka typen tränar inte mycket och tenderar inte att klara sig bra i rättvis strid eftersom de är fysiskt svagare än en viss slags typ och inte heller tuffa för att motstå dem.

Nu, som för buggar, är en av deras attribut att de tenderar att vara samarbetsvilliga, och deras attacker är ingenting annat än direkt mot de mål de instinktivt visar. Mörka typer är supereffektiva på psykiska typer eftersom psykiska typer har samma indirekta knep, men skrämsel av mörka typer sätter rädsla i psykiska typer, och du kan inte riktigt resonera med en psykopat som använder psykologiska knep eller kastar osäkerhet eller förvirring i deras sinnen på grund av deras starka vilja. För buggar i mörkret är det samma sak som att slåss mot mörkret. Behändighets- och organisationsfel utvecklar naturligtvis att den mörka typens stridskoordinering överväger, eftersom deras specialitet kämpar orättvist, men om en grupp av insekter attackerar dig finns det ingen reservplan som du kan använda för att få bort dem från dig, kanske inte hoppar i vattnet , tända dig själv eller på annat sätt täcka dig i något som hindrar buggarna från att fortsätta att attackera dig.

Den mörka typen är en utföringsform av smutsig taktik. Den ursprungliga japanska översättningen är av 'ondskatyp', och detta visas som att ge Pokémon av denna typ underhänder eller lömska sätt att slåss. Exempel på detta visas i olika rörelser av mörk typ:

Strävan: Att hantera mer skada på en fiende som försöker dra sig tillbaka

Sucker Punch: Att attackera innan fienden är redo

Fake Tears: Låtsas att gråta för att sätta en fiende oskydd

Slå upp: Att attackera med hela laget i en orättvis 6v1-kamp

Kulturellt i Japan måste den skurkiga mörka karaktären slås av den dygda hjältekaraktären. Det är därför Fighting-typer är supereffektiva. De förkroppsligar detta hjälteegenskap.

Så varför också Bugs? Detta är förmodligen en hänvisning till serien Kamen Rider, en show som har funnits kontinuerligt från 1970-talet till idag och är ett kulturellt fenomen som är tillräckligt stort för att alla barn i Japan skulle veta det. I den här serien är den vanliga förutsättningen att en maskerad hjälte som rider på en motorcykel bekämpar ondskans krafter med huvudpersonen som alltid använder en kostym med insekttema.

Faktum är att Bug-typ flytta Signalstråle ( ) uttalas som engelska i de ursprungliga japanska versionerna, vilket påminner om många Kamen Riders speciella drag '.

Denna insektsförening med hjältemod går faktiskt längre, med hjortbaggar som representerar den hedervärda samurai och blir grunden för många riktiga samuraihjälmdesigner.

Ytterligare en ledtråd mot denna anslutning finns innan den mörka typen någonsin introducerades. I generation 1 använde skurkarna ofta gifttyper. Detta är den enda generationen där bugtyper var supereffektiva mot gift!

Dark var 100% en balans mellan Psychic i Gen II, Psychic dominerade typträdet och vilken liten multiplayer-tävling som fanns under Gen 1 (detta berodde också på att det inte fanns någon separat "Special Attack" och "Special Defense" i Gen 1, bara "Special" som täckte båda och gjorde Psychics som normalt utmärkt i statistiken både kraftfulla och skrymmande).

MEN man kan se resonemang bakom den valda skrivningen utöver bekvämligheten med att balansera typerna.

En viktig sak att notera är att det japanska namnet för "Dark" -typen översätts närmare till "Evil" eller "Sinister". Det är därför mörka typer har många underhänder eller skurkaktiga flyttnamn som "Quash", "Sucker Punch", "Fake Tears", "Torment" och "Nasty Plot." Också varför Fairy-typen, som förkroppsligar godhet eller renhet, har en typfördel.

Alternativt förkroppsligar slagsmål hjältemod eller, som Beetle sa, disciplin. Om du överväger kulturen i klassiska japanska actionfilmer, är hjältarna som tar ner EVIL vanligtvis skickliga och disciplinerade inom kampsport.

På bugssidan vet insekter uppenbarligen inte att det onda ska ångras, men om du överväger vad människor associerar med buggar blir saker tydligare:

  • Från en vinkel kan vi återigen hänvisa till japansk kultur. För att citera TvTropes.org: "Japan älskar buggar, och de finns överallt. Bug Catching är inte bara ett av de äldsta tidsfördriven i landet, men mycket av deras popkultur inkluderar eller påverkas av dem." Skalbaggar och buggar är regelbundet kostymtema för fiktiva hjältar eller mechs i japanska serier. I Gen II introducerade de Heracross a Bug / FIGHTING hercules beetle, en väldigt populär beetle, tillsammans med Dark-typen för att perfekt motverka den nya typen. Det här är "Hero" -vinkeln som dyker upp igen.
  • Den andra vinkeln att tänka på är i andra änden av spektrumet av hur ondska besegras. Det är känt att buggar svärmar eller samarbetar i antal som överväldigar målet (tänk oändliga myggor på en campingtur eller en synkroniserad myrkoloni). På samma sätt, om man vill störta en stor ondska, kan en armé eller ett kooperativt samhälle samarbeta för att ta ner det med rena siffror. Det onda kan slå ner en eller en handfull, men rörelsen kommer att överväldiga så småningom.

Så i slutändan inramas Evil (Dark) av att vara bäst av disciplin / heroism (Fighting), massornas kollektiva ansträngning (Bug) eller ren godhet (Fairy).

Om bara någon kunde förklara varför exakt det är att Ghost-typen är svag mot Dark-typ ...

Svaret är enkelt: Kamen Rider.

Kamen Rider var (och är förmodligen fortfarande) en vansinnigt populär Power-Rangers stil actionshow i Japan där hjälten är insekttema. En insekts-hjälte (som "Goosh" nämnde vagt) som kämpar mot EVILs (Dark Types) styrkor.

Så du kan satsa Bug> Dark är enbart resultatet av Kamen Rider.