Anonim

Hur man övervakar textmeddelanden på någon annans telefon

Det finns scenen i Ditt namn där Okudera ingriper som bedragarna säger att det finns en tandpetare i deras pizza.

Varför låter de bedragarna komma undan så? Är det av bekvämlighetsskäl att ringa polisen till dem skulle göra en scen eller något annat jag saknar?

3
  • Baserat på att läsa någons recension, ser det ut som att bedragarna håller på en skärkniv, och i själva verket klipper du Okuderas kjol innan de lämnar?
  • @AkiTanaka det är sant. Men restaurangpersonalen är inte medveten om att de har en kniv. Okudera erkänner till och med att "de definitivt lurade oss". Varför lät de dem då komma undan med det?
  • Jag har inte sett filmen, så jag kan bara gissa baserat på att läsa någons recension (på japanska). Baserat på transkriptionen ser det dock ut som om den ursprungliga japanska dialogen använder termen "fordran", inte "bedragare". Nyansen kan gå vilse i översättningen, men eftersom jag inte har tillräckligt med sammanhang låter jag någon annan som har sett och förstått scenen ge sitt svar först ...

Att ignorera dessa saker är hur de flesta sådana företag drivs. Om du ringde polisen skulle det orsaka en scen som sannolikt skulle avskräcka kunder (och irritera dem som redan finns). Du skulle förlora mer pengar än vad du skulle få från ryckarna i slutändan. Det är inte att nämna möjligheten att de bestämmer sig för att orsaka kaos och bryta möbler eller ens anfalla personalen, eller det faktum att bedragarna helt enkelt kan förneka dina påståenden.

Förluster som dessa är vanligtvis budgeterade för och skrivs av som en förlust, där polisen bara blir uppringd om bedragarna gör det till en vanlig vana (där kostnaden för deras upprepade bedrägerier överväger förlusten av att orsaka en scen).