Anonim

Stromae - ta fête (Clip Officiel)

Okej, så jag läste lite av mangan och jag känner till en hel del spoilers. Men varför försöker de flesta titanväxlarna förstöra mänskligheten? Eren och Ymir är bra, eller hur? Varför vill vissa titan-shifters förstöra mänskligheten, och vad är Annies, Colossal Titans och Armored Titans bakhistorier och motiv?

2
  • Ymir agerar mer som en antihjälte, och innan vi vet trioens verkliga motiv (Annie etc.) kan vi inte ens säga att de förstör mänskligheten. Kanske räddar de mänskligheten på ett vridet sätt som vi ser i den senaste mangan, hjärtat av det mänskliga muromgärdade territoriet har olycksbådande element.

Eftersom det inte är mycket avslöjat i mangan kommer det här svaret att vara spekulativt.

Det är känt att kungafamiljen har försökt utplåna titanerna. De förbereder någon att bli "bärare" av Samordna, men varje gång en ny titan får makten, accepterar de kraven från den första kungen, det vill säga att låta titanerna dominera människan, dvs Titan styra.

Det primära motivet för Titan Shifters är att återställa koordinaten, okänd för det faktum att bara någon från kungafamiljen kan använda sina krafter optimalt.

Detta får mig att tänka det

  • Aptitanen är på något sätt släkt med kungafamiljen och vill uppfylla den första kungens önskan.
  • Eller han vill bara konvertera alla människor till titaner och därmed skapa en enda titan nation och utplåna mänskligheten.
2
  • oklart engelska
  • Hej @jamesblack Jag vet inte vad som är oklart i det här svaret. För mig och de andra användare som har läst detta under de senaste fyra åren sedan svaret publicerades har det varit ganska tydligt, för att vara ärlig. Så om du bryr dig om att utöka lite om vad du hade problem med, skulle jag gärna hjälpa dig.

Jag trodde att jag skulle uppdatera den här frågan med information som ledde fram till och inklusive kapitel 94 i Attack on Titan manga. Jag inser att dessa frågor är breda, och svaret kommer att vara långt, men det är värt att ha allt på en enda plats.

Varning, allvarliga spoilers äger rum i svaret nedan. Jag har gjort mitt bästa för att ange var spoilrarna kommer ifrån, men läs på egen risk.

Jag kommer att ta itu med frågorna i det här formatet så att du kan gå vidare om du behöver:

  • Varför försöker Titan Shifters att förstöra mänskligheten?
  • Vad är Ymirs, Annies, Bertholdts, Reiner och Erens bakhistorier och motiv?

För det första är det oerhört viktigt att prata om de regioner som är inblandade i denna konflikt. Från kapitel 93, sida 6, ser vi en geografisk representation av världen just nu:

Mycket av berättelsen fram till kapitel 86 hade inträffat på ön Paradis, inom de tre koncentriska murarna - Maria, Rose och Sina - alla belägna i regionen cirklade i rött. Sedan, i Volym 21, Kapitel 86, sida 163, görs vi visuellt medvetna om fastlandet som är landmassan som den blå pilen refererar till. Denna landmassa tillhör Marleyan-regeringen. Slutligen, i kapitel 93, görs vi medvetna om en annan närvaro, den region som nu kallas Mellanösternallierade som är indikerad i rosa. Det finns andra regioner som vi kan se från denna karta, men de har inte diskuterats hittills i mangan. Tänk på allt detta när vi går framåt eftersom de politiska händelserna blir lite röriga.

Låt oss nu prata om den historiska konflikten mellan de regioner som anges ovan, särskilt de blå och röda regionerna. Varje sida har sitt eget perspektiv, och vi ser viss sanning i båda. Vi börjar med Marleyan-perspektivet, för det är vad vi presenterar i Volym 21, kapitel 86, sid 160-162 när Grishas far har en konversation med Grisha om historien om konflikten mellan Marley och Eldia. I detta Marleyan-perspektiv upptäcker vi det

För 1 820 år sedan slöt eldarnas förfader Ymir Fritz ett avtal med jordjävlen i utbyte mot titanernas makt. När Ymir dog delades hennes själ på nio sätt i nio separata titaner. Genom att använda titanernas kraft erövrade Eldia nationen Marley och inledde en fas som beskrivs av Marleyan-regeringen som en etnisk rensning som varade 1700 år. Men den tidigare erövrade nationen Marley kunde föra 7 av de nio titanerna under deras kontroll, vilket ledde dem till seger i Great Titan War mot Eldia. Kung Fritz flydde till ön Paradis, byggde de tre murarna - Maria, Rose och Sina - och tog sin tillflykt där med några av hans folk. Tyvärr flydde inte alla äldste med kung Fritz, och vissa var kvar; de bodde i interneringszonen för eldare på fastlandet.

I kapitel 87, sida 10, och även senare i kapitel 89, krossas vår förståelse av ön Paradis när vi upptäcker att det är

en straffkoloni implementerad av Marleyans. I själva verket skapas de tanklösa titanerna vid gränsen till ön Paradis av Marleyan-regeringen genom att injicera titanserumet i halsen på Marleyan-förrädare (Eldians från interneringszonen). Detta görs inte bara för att straffa förrädarna genom att döma dem till ett liv som en sinnelös titan utan för att hålla de återstående äldnerna instängda inom sina tre koncentriska väggar och använda de nyskapade tanklösa titanerna som en källa till billigt militärt arbete som håller de äldre burna. i.

I kapitel 87, sidorna 38-40, ser vi en djupt rotad kulturell klyfta uppstå under en konversation mellan Grisha och Marleyan-soldat på hög nivå när soldaten

Bekräftar en biologisk skillnad mellan Marleys och Eldians. Det vill säga att endast äldnerna, eller ämnena Ymir, kan förvandlas till titaner. Det är genom detta samtal vi lär oss att marleyanerna skyddar sig själva proaktivt genom att segregera och förtrycka de äldre.

I kapitel 87, sidorna 38-40, ser vi också att den ursprungliga skildringen av historiska händelser inte var korrekt när Grisha säger

den ursprungliga titan, Ymir Fritz, hade implementerat titanerna för att odla mark, etablera vägar, bygga broar etc. till förmån för mänskligheten.

Naturligtvis ser vi så småningom att detta inte heller är en korrekt historisk framställning av skapandet av titanerna och de händelser som inträffade efteråt. I kapitel 89, sidorna 28-31, säger OWL Grisha det

att äldderna också hade fel i den historiska konflikten. De använde de tanklösa titanerna som ett medel för krigföring och inte bara för mänsklighetens fördel. OWL bekräftar de många teorierna om Eldian / Marleyan historia och konflikt, men i slutändan är den enda mängden sanning i deras verklighet.

Nu när vi har täckt våra historiska konflikter och de aktörer som är inblandade i den aktuella konflikten är det enda kvar att diskutera i den första frågan den aktuella konflikten. Anledningen till att några av titanväxlarna försöker förstöra mänskligheten är att

Marleyanerna kräver resurser i form av titanmakt (kapitel 92, s. 47) och fossila bränslen som finns på ön Paradis, hem för eldarna. Det första försöket att återta Island Paradis var för naturresurser, och det andra försöket att återta Island Paradis kommer att bero på att Marleyans nästan förlorade i strid mot Mellanöstern-allierade och de behöver en styrka i form av återförening av alla titaner under Marleyan-bannern. Men eftersom marleyanerna utplacerade så många sinnelösa titaner som ett medel för att ursprungligen säkra straffkolonin (ön Paradis) måste de nu hantera dessa tanklösa titaner innan de kan säkra de nödvändiga resurserna och titanmakten. Och det enda sättet att göra det är att hitta den grundande titan, så att de har ett livskraftigt sätt att kontrollera de tanklösa titanerna. Således skickade de sin arsenal av titan-shifters in i straffkolonin i ett försök att säkra den grundande titanen och samordningen.

Okej, så vi har tagit bort hela den bakgrundshistorien, låt oss tala om titanväxlarna och deras bakgrundshistorier, troskap och motiv. Vissa kommer att vara kortare än andra och det beror på att det finns väldigt lite anmärkningsvärd information om deras historia, motiv och troskap.

Låt oss först prata lite om Ymir. Även om hennes ursprungshistoria har utarbetats tidigare kommer jag att hänvisa till kapitel 89 för att den presenterar hennes bakgrundshistoria i kronologisk ordning, vilket är mest användbart för oss att hålla sakerna enkla. I kapitel 89, sidorna 8-18, upptäcker vi det

Ymir var en gång ett gammalt tiggarbarn som bodde på fastlandet under Marleys styre. Hon adopterades av kultister och förklarade att hon var Ymir Fritz, och hon dyrkades i hemlighet av denna kult under ganska lång tid. Hon följde med denna roll för kultisterna i ett försök att behaga dem. Så småningom tog dock Marleyan-regeringen fast kulten, som utförde olagliga aktiviteter i tillbedjan av Ymir Fritz, och Ymir tog på sig deras straff för dem. Hon skickades till ön Paradis, satt längs väggkanten, injicerades med titanserumet och kastades ner i Titans territorium för att drabbas av hennes straff som en sinnelös titan.

I Volym 12, kapitel 47, sida 18 avslöjas det att

Ymir hade tillbringat 60 år som en sinnelös titan efter att hon hade injicerats med titanserumet. Det avslöjades före detta kapitel och bekräftades senare i efterföljande kapitel att hon efter en tid sovade under pensel och smuts tills år 845, Marcel Galliard, Reiner Braun och Bertholdt Hoover var på väg att infiltrera Wall Maria och de råkade korsa vägar med Ymir. Hon sprang ut på Reiner och Marcel drev Reiner ur vägen i ett försök att rädda honom, men ätdes av Ymir i hennes tanklösa titanform. Marcel, Jaws titan-shifter, överlämnade således hans förmågor till Ymir och hon blev Jaws titan-shifter. Men hon slog sig inte samman med Reiner och Bertholdt. Istället gick hon tillbaka till civilisationen där hon träffade Krista (Historia Reiss) som hon blev romantiskt intresserad av och stannade vid hennes sida fram till senare händelser. I Survey Corps-striden för att få tillbaka Eren från Reiner valde Ymir att låta Krista gå tillbaka till Survey Corps och delade sig med Krista för att rädda Reiner och Bertholdt. Vi ser henne inte igen i berättelsen förrän långt senare.

Varning, allvarlig spoiler framåt. I kapitel 93, sidan 97, bekräftas vår värsta rädsla när

Porco Galliard, bror till Marcel - titanväxlaren Ymir hade förbrukat - uppgav att han ännu inte hade kunnat se sin brors minnen men kunde lära sig mycket om Ymir efter att han hade konsumerat henne, till och med gått så långt som att förolämpa henne.

Fram till denna punkt är det uppenbart att Ymir´s trohet är att

Krista hela vägen fram till döden. Även om Ymir var en eldian, tog hon inte ställning med varken äldnerna eller marleyerna.

Låt oss sedan prata om den kvinnliga Titan som är

Annie Leonheart. Annie är en Eldian och är uppvuxen i zonen för internering av Eldian på fastlandet som ockuperas av Marleyan-regeringen. Hon värvade sig till utbildning och visade stora stridskunskaper och valdes av Marleyan-regeringen för att ta emot kvinnans titan. Hon deltog i operationen 845 för att infiltrera Wall Maria med Reiner, Marcel och Bertholdt och de var alla hennes kamrater från träningen. När hon framgångsrikt infiltrerade Wall Maria gick hon med i 104: e utbildningskåren. Hennes troskap är mot Marleyan-regeringen, men med hjälp av Attack Titan fångades hon av eldarna på Paradisön och vi har aldrig hört något fast om henne sedan dess.

Det leder oss till Colossus Titan som är

Bertholdt Hoover. Inte mycket backstory för honom. Han växte upp i interneringszonen Eldian i Marley. Han anlitade sig i träningsprogrammet för att väljas för en titanmakt och fick kraften från Colossus Titan. Fram till hans död var hans trohet mot Marleyan-regeringen.

Nästa upp är den pansrade Titan som enligt kapitel 94 är

Reiner Braun, en äldste uppvuxen i interneringszonen inom Marley. Reiner, liksom Annie, Marcel och Bertholdt, tränade för att bli vald för en titanmakt och han valdes för att ta emot Armored Titan. Marleyan-regeringen skickade Reiner för att infiltrera Wall Maria år 845. Efter att ha förblivit undercover i 104: e utbildningskåren visade han emellertid några återstående psykologiska effekter som fick honom att glömma att han arbetade för Marleyan-regeringen och han var tvungen att påminnas om några tillfällen, av Bertholdt Hoover, av den verkliga karaktären av hans uppdrag.

Vi ser lite insikt om Reiner s mänsklighet i kapitel 93, sidan 37 när

Efter att ha förlorat Marcel 845 och hindrats av Zeke från att rädda Annie från Eldians på ön Paradis och inte kan rädda Bertholdt när han konsumeras av en annan sinnelös titan (nästa Colossus Titan) ser vi att Reiner lider av sorg och förlusten av sina vänner när han föreställer dem när han pratar med en grupp yngre rekryter.

Detta sätter scenen för en annan Reiner och påverkar hans handlingar och troskap som vi ser i slutet av kapitel 93, sida 47

Reiner har gjort ett förslag till en potentiell kandidat för den pansrade Titan att han blir den pansrade Titan för att rädda sin kamrat, Gabi, från ett "mörkt öde" och rekryteren reflekterar sedan tillbaka på situationen på ett förvirrande sätt och vill båda rädda hans vän och befria Eldia-folket

I kapitel 94, sidorna 22-27, ser vi Reiner vid en familjemiddag. Han frågas av familjemedlemmar om djävlarna på Island Paradis och utan att tänka om, skildrar Reiner de äldste där, särskilt de i 104: e Training Corp som

en grupp vanliga människor, annorlunda än Reiner, Bertholdt och Annie, var och en med sina egna styrkor och brister som sågs i ett helt positivt ljus när han påminner om händelserna. Detta perspektiv förvirrar familjen, och familjen täcker omedelbart efter Reiner och skildrar alla på ön Paradis som monster som byggde ett imperium av lik. Men hans perspektiv på hans fiender vid middagsbordet ifrågasätter Reiner´s trohet. Med detta sagt är hans nuvarande trohet mot Marleyan-regeringen. Hans enda skäl för att anlita sig som en eldman i Marleyan-militären var att hans mor och far, den ena en Marleyan och den andra en Eldian, kunde vara tillsammans igen. Men förhållandet var förbjudet, och att vara en heders Marleyan genom val för en titanmakt skulle göra det möjligt för hans familj att vara tillsammans.

Och Eren, ja, vi vet att hans trohet är att

Survey Corps, och efter återtagandet av Island, Survey Corps & the kingdom under Historia Reiss. Hans mor slukades av en tanklös titan i början av berättelsen och ända sedan han varit ute efter hämnd. Mer nyligen har hans förståelse genom minnen förändrat hans perspektiv lite, men det har ännu inte förändrat hans trohet. Vi måste gå längre in i berättelsen för att se om händelser förändrar hans lojalitet mot Historia Reiss och Survey Corps.

Okej, för att sammanfatta det hela är konflikten i Attack on Titan

  • På grund av den befintliga striden mellan Marleyans och Eldians, som grundades för 1700 år sedan. Det första försöket att ta ön Paradis av Marleyans var att säkra naturresurserna på ön. Det andra försöket att ta ön Paradis kommer att vara föreningen av titanmakt under Marleyan-regeringen.

Följande titan-shifters har dessa troskap:

  • Ymir, trohet mot Krista
  • Annie Leonheart, trohet mot Marley, trodde att äldste på ön var onda
  • Bertholdt Hoover, trohet mot Marley, trodde att äldste på ön var onda
  • Reiner Braun, trohet till Marley, trodde att äldste på ön var onda men verkar nyligen ifrågasätta hans trohet i kapitel 94
  • Eren Yeager, trohet till Island of Paradis, eller Eldians under Historia Reiss och Survey Corps

Observera: Jag kommer att uppdatera det här svaret när saker och ting förändras.

Jag hörde en teori om att Annie, Riener och Bertoldt försökte befria Titan Shifters inuti Wall Maria, eventuellt andra shifters från sitt hemland. Detta skulle också förklara hur förvånad Riener var när Eren slog ut och attackerade dem när det avslöjades att de också var titaner, och tyckte att det skulle vara okej att Eren skulle följa med dem. De kanske visste vad regeringen ville göra med en Titan Shifters makt. Till exempel att byta Erens koordinatkraft till en annan Titan. Så de räddade växlarna från folket.

Vi vet alla vem som är titanväxlarna, vilka är Eren, Reiner, Bertoldt, Annie och Ymir. Vi vet redan vad som är Eren movtiation räddar mänskligheten, har en smak av omvärlden och har hämnd på titanerna efter vad som händer med sin mor. Annie hennes rörelse var att få Eren och ta honom tillbaka till Reiner och Bertoldt. Reiner och Berholdt skadas känslomässigt och fysiskt eftersom de såg sin vän bli ätit. Om Reiner och Bertoldt ville befria folket borde de inte bryta murarna eftersom 20% av befolkningen dog i Wall Maria måste det vara något annat. Jag undersökte det sa att de förstör väggarna för att få Eren men de misslyckades många gånger eftersom det stod att Eren är koordinator men jag vet inte deras verkliga motivation för att förstöra väggarna. De vill också veta vad som finns i källaren som Erens pappa gömde sig. Jag förstör inte detta för fansen av Attack on Titan eftersom jag också är ett fan. Jag hoppas att det här hjälper lite.