Anonim

5 WWE-brottare som älskar sina fans och 5 som inte gör det!

När det gäller anledningen till att Shinji kvävde Asuka, håller jag mig till översättningen av "Kimochi warui" -kort från Eva-kortspel, men jag är villig att acceptera andra teorier,

Shinji avstod från världen där alla hjärtan hade smält till ett och accepterat varandra ovillkorligt. Hans önskan ... att leva med 'andra' - andra hjärtan som ibland skulle avvisa honom, till och med förneka honom. Det var därför det första han gjorde efter att han kom till sig själv var att placera händerna runt Asukas nacke. Att känna existensen av en "annan". För att bekräfta (se till) avslag och förnekande.

Men jag har ingen tydlig förklaring till varför Asuka smekade Shinji när han stryper henne.

2
  • Det här är en intressant fråga, men förmodligen lite för opinionsbaserad eftersom den filmen var så svårt att tolka. Men tematiskt, om vi tar tolkningen att Shinji som kvävde Asuka var hans sätt att bekräfta att avvisning och förnekelse fortfarande finns, skulle Asuka som strök Shinji förmodligen innebära att acceptans fortfarande finns, även när alla hjärtan är åtskilda. Shinji vägrade att komma nära någon eftersom han fruktade avslag; Asuka avvisade ständigt alla. Shinji var tvungen att lära sig att sluta frukta avslag, och Asuka var tvungen att lära sig att sluta avvisa alla ur hand.
  • Den här scenen ekar en tidigare under Instrumentalitet när Shinji kväver Asuka medan han argumenterar med henne om vems fel det är att de aldrig kunde komma närmare. Asuka som smekar Shinji kan också tolkas som att hon erkänner sitt eget fel och lovar att försöka svårare att rätta till sina egna brister.

Så många möjliga skäl. Jag hänvisar till filmer som Evangelions slut och Madoka: Uppror som "skapa dina egna avslutningssatser"; på grund av deras ständiga användning av symbolik och tvetydig dialog, i kombination med en patologisk motvilja mot att förklara sig själva, kan du i princip tolka dem så att de menar vad du vill att de ska. Om jag får tillåtas lite skamlös självreklam, skrev jag nyligen ett blogginlägg med just det. Jag analyserade inte specifikt varför Asuka smekade Shinji, men med tolkningen som jag antog i mitt inlägg, tillsammans med den nämnda kortspelöversättningen, finns det några giltiga skäl till varför hon gjorde det.

Denna scen ekar en tidigare i filmen, under Instrumentality, när Shinji och Asuka argumenterar med varandra om vems fel det är att de aldrig lyckades komma nära. Jag sammanfattade scenen på min blogg:

[Shinji] nollar särskilt Asuka, isolerar henne i en drömversion av Misatos kök och slåss med henne när Pen-Pen ser på och svarar på hennes anklagelser om att han inte alls kände henne han kunde möjligen inte känna henne, för hon pratar aldrig om sig själv och hur orimligt det är för henne att förvänta sig att han känner henne när hon inte berättar för honom någonting. Rei dyker upp och frågar om han någonsin har försökt, och Shinji svarar att han gjorde det, men kunde inte. Asuka frågar hur hon skulle kunna gilla någon som inte ens älskar sig själv. Shinji svarar att han kanske skulle kunna lära sig att älska sig själv om hon försökte vara trevlig mot honom, blir arg och krossar en stol och slår sedan händerna runt hennes hals och stryper henne.

Shinji, som har spenderat en stor del av serien på att vara passiv och självavsky, blir äntligen arg och skyller på Asuka (och genom fullmakt de andra människorna i hans liv) för sin oförmåga att komma nära andra. Asuka och Rei svarar, med viss motivering, att Shinji också måste ta skulden; han undviker att komma nära någon eftersom han fruktar att bli avvisad och övergiven av dem, som han var av sin far.

I slutändan lyckas Shinji komma över sin rädsla för avslag och väljer att vända Instrumentalitet och gå tillbaka till världen där människor är separata och kan välja att avvisa eller överge varandra. Kortöversättningen säger att Shinji började strypa Asuka för att han ville bekräfta att avslag och förnekande åter finns. Genom att gå tillbaka till en värld där avslag och förnekande finns har Shinji erkänt att han fruktade dem och mötte den rädslan. Han har erkänt att Asukas och Reys anklagelser i den tidigare scenen var sanna, att han låste ut människor för hårt för att han fruktade övergivande.

När Shinji stryper Asuka sträcker hon sig upp och smeker honom och motverkar att även om avstötning och förnekelse finns igen, finns acceptans också igen - människor har valet att acceptera andra i sina hjärtan, precis som de har valet att förneka andra. Och med detta erkänner Asuka att Shinjis anklagelser i den tidigare scenen var sanna: Asuka motstod på alla nivåer, accepterade Shinji (och genom fullmakt, alla) i hennes hjärta, genom att skrika på honom, förnedra honom och avvisa våldsamt de rudimentära ansträngningarna. han gjorde för att komma närmare henne. Men nu när Shinji lyckades sluta frukta avslag från alla, lärde sig Asuka att sluta avvisa alla. Shinji vet att han inte passivt kan vänta på att någon accepterar honom; Asuka vet att hon inte kan fortsätta att avvisa alla.

Inse att Asuka tänker sluta avvisa honom, Shinji bryter ner i tårar. Asuka svarar "Kimochi warui"; att acceptera någon känner sig konstig, främmande och äcklig för henne, för hon har alltid motstått det. Vid olika tidpunkter i serien lyckas Shinji och Asuka nästan komma närmare - i avsnitt 15 komplimangerar Asuka Shinji för hans cellospel och tvingar honom sedan att kyssa henne, men avvisar honom sedan våldsamt genom att förvirra avsky och springa till badrummet för att tvätta hennes mun ut. Shinji inser inte att Asuka uppriktigt försökte komma närmare honom, eller så inser han det, men kommer inte att följa upp eftersom han är rädd för att bli avvisad. I avsnitt 22, efter att ha sett henne prata i telefon med sin styvmor, försöker Shinji ha en riktig konversation med Asuka om familjen, men Asuka är helt förbannad eftersom Shinij överträffade hennes synkroniseringsförhållande. I den sista scenen av Evangelions slut, de inser båda sin egen skuld i situationen och bestämmer sig för att börja försöka bli människor som kan acceptera varandra.

Jag omprövade serien efter 19 år och såg bara End of Evangelion för första gången.

Min teori är att Shinji faktiskt försöker göra något för Asuka istället för att reagera på ett sätt för att undvika konflikter och smärta. Första gången han kväver henne blir hon slapp och scenen slutar. Men vi kan se i många scener att Asukas mamma kvävde dockan som hon låtsades vara Asuka och bad henne (dockan) att dö tillsammans. Asuka plågas av det faktum att hennes mamma avvisade henne så Shinji kvävde henne är en reenactment för Asukas skull, vilket antyddes att det var vad hon omedvetet önskade från första gången det hände.

Det betyder inte att hon verkligen vill bli kvävd till döds, det är bara en djupgående irrationell önskan hon hade om att hennes mamma hade kvävt henne istället för dockan, för åtminstone skulle hennes mamma vara uppmärksam på henne.

Det är ganska trassligt, men det är en mycket bra illustration av de irrationella önskningarna som människor har på grund av osäkerhet inbäddad från olika utvecklingsstadier i deras liv.

Jag gillar all denna analogi om Torisudas svar, men det verkar saknas en bit information.

Medan instrumentaliteten blir alla varelser en oavsett hur kort den är. Alla upplevde hur det var att vara en enhet och på grund av den enheten upplevde alla bristen som följer med att vara hälsosam varelse. Eftersom alla blev en, fanns det inga hemligheter att dölja.

Anledningen till att Asuka sa "motbjudande" för att medan de var ett fick hon reda på och visste vad han gjorde mot hennes medvetslösa kropp. På grund av det var det första som hon sa när hon såg honom "motbjudande".

1
  • 1 Välkommen till Anime & Manga Stack Exchange. Det är intressant att veta detta, men jag är rädd att detta inte svarar på frågan om varför Asuka smeker Shinji. Jämfört med traditionella forum är Stack Exchange en ren Q & A-webbplats, inte en diskussionssajt. Ett svar bör vara att svara på frågan, inte att svara på andra inlägg (fråga eller svar), vilket kan göra att svaret "inte är ett svar" och raderas. Överväg att ta en snabb rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar. Tack!