Anonim

World of Tanks Conqueror Gun Carriage - 3 Kills 7,4K Damage

Jag har tittat online och kan inte hitta några bevis för att termen "Ess" hänvisar till en position i volleyboll; den enda definitionen jag kunde hitta var den för ett serviceas.

Används termen enbart för anime / manga eller finns det några bevis som pekar på dess användning i verkliga livet?

3
  • de menade kanske att säga Libero.
  • Libero är en helt annan position som refererar till en spelare som bara tar emot och inte kan attackera (vilket är en välkänd position i verkliga livet). Esset i Haikyuu definieras som den spelare i laget som betraktas som den mest kraftfulla hitteren, men den här termen ska inte användas i verkliga livet så vitt jag vet
  • Jag tror alltid att Libero är esset i volleyboll. Om du inte kan ta emot motståndareserv, hur skulle de attackera?

Det är inte en "position" i samma mening som "libero" och "middle blocker" är positioner. Det vill säga att du förmodligen inte kommer att hitta några referenser till ett "ess" som en position i, till exempel, den japanska volleybollföreningens regelbok.

När Haikyuu !! hänvisar till Azumane som Karasunos "ess", det är i vanligt vardagligt bemärkelse - han är den bästa (offensiva) spelaren i laget. På engelska verkar denna känsla av "ess" vara ganska begränsad till baseball (där det hänvisar till den bästa kannan i laget), men den japanska motsvarigheten ( su, lånat från engelska "ess") används ganska ofta i verkliga livet för lagledande spelare även i andra lagsporter, inklusive (åtminstone) fotboll och volleyboll.

Som det visar sig har den här frasen vuxit in i andra delar av japansk volleybollslinga. En wing spiker (Eng. "Utanför hitter" eller "motsatt hitter") som fokuserar främst på brott kan också kallas ett "super ess". Men detta är inte den meningen i vilken Haikyuu !! brukar använda termen "ess".

Den spelare som gör flest poäng, är esset, är en motsatt slagare eller angripare ...

http://www.volleyballadvisors.com/volleyball-positions.html

Detta förklarar ganska mycket positionerna som spelas i volleyboll och det är lätt att förstå vad de egentligen menar när de kallar honom Ass det är nästan alltid i alla sporter som använder titeln; den spelare som gör flest poäng.

Från positionens ställningspunkter verkar ACE vara högerhittaren (i volleybollterminologi) som är mittemot settern. De är de starkaste blockerare eftersom de måste blockera wing spiker eller vänsterhittare som typiskt är deras bästa hitter. De är vanligtvis vänsterhänta, långa och kan köra skott, 9 och 7 (bakom baksätet vanligtvis). Om de är riktigt bra hitters är det EN STOR fördel för laget eftersom motståndarna kommer att ha ett svagare block på den sidan, med tanke på att det bara är upptaget när setteren är på bakre raden. Men de kan också bara betyda, mest pålitliga hitter.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.