Anonim

I Jägare Jägare (2011, inte säker på 1999), det finns en karaktär som heter Dwun (bilden nedan, röd tröja) som visas i Greed Island-bågen.

Idag utsattes jag för den här bilden av Yoshihiro Togashi, den Jägare Jägare mangaka (från denna mycket större bild):

Jag kunde inte låta bli att märka några anmärkningsvärda likheter: TV: n och spelen, bristen på en stol, hans frisyr och tydligt, den gigantiska röran av skräp.

Är denna karaktär, Dwun, baserad på Yoshihiro Togashi själv?

1
  • 7 Är det Yoshihiro Togashi två dagar efter att ha förklarat en paus?

Det finns ett högt troligt huva att detta verkligen är en hänvisning till Yoshihiro Togashi som spelar drakeuppdrag. Men det har egentligen aldrig bekräftats.

Det verkar som om originalbilden kommer från CapsuleComputers med följande citat.

Efter en lång och svår kamp med missbruk har Yoshihiro Togashi, mannen bakom den populära mangaserien Hunter x Hunter äntligen checkat ut från en rehabiliteringsanläggning för Dragon Quest och har gjort klart att han planerar att återuppta sin Hunter x Hunter-manga efter mer än år på paus.

3
  • Att CapsuleComputers-artikeln är en parodi, vilket indikeras av texten "Capsule Computers erkänner att denna information är helt falsk och är avsedd som ett aprilskämt.". Det är verkligen inte källan till det fotot.
  • @recognizer Det är säkert en parodi, men det fördärvar det inte som källa till bilden. Men skicka gärna ett nytt svar om du hittar en icke-parodikälla, eftersom nya bättre svar alltid uppskattas :)
  • Det är ganska trivialt att "diskreditera" detta med vilken mängd forskning som helst. Till exempel, här är en kopia av det fotot som publicerades mer än fyra år före artikeln CapsuleComputers: ameblo.jp/orenews/entry-10197558083.html ... det är bäst att ta bort uppenbarligen felaktig information, eller hur? Samt ett citat som sägs vara "helt falskt"?