Anonim

JAG AVSLUTAR ARSENAL ..

Jag har sällan sett den här killen i andra manga. Första gången jag såg det in Världen som Gud bara vet manga, volym 2, kapitel 13 och in Kunimitsu manga, kapitel 4. Vet någon var den här killen kommer ifrån?

Det är en berömd reklam för Oronamin C. Annonseringen är mycket ikonisk och de flesta läsare skulle veta var den kommer ifrån, liknar Uncle Sam-annonser i United Stats. I World Only God Knows, parodieras annonsen och annonserar boken istället för drycken.

I Kunimitsu no Matsuri är det bara en annons i bakgrunden. Jag är inte bekant med berättelsen om Kunimitsu no Matsuri, men jag tror att den äger rum de senaste åren, så jag antar att annonsen placerades i bakgrunden för att visa att området är gammalt och dött (för att annonskampanjen slutade i början av 70-talet).

FYI, mannen i annonsen är Kon Oomura, en komiker och skådespelare. Medan de flesta japaner känner till annonsen, vet många förmodligen inte vem mannen är, eftersom det är en så gammal annons.

Bilden du publicerade är från volym 2, kapitel 13 i Världen som Gud bara vet.

Även om det inte på något sätt är ett konkret svar, nämner den här bloggen att det kan vara mangaka Tamiki Wakaki:

Den här annonsen hände också i mangan men annonserade den första tankobonvolymen i serien, förmodligen är den gamle mannen Wakaki-sempai själv, annars en gammal japansk veteran

Jag kunde inte hitta ett riktigt fotografi av Wakaki för att jämföra denna ritning, men här är några andra självbild av honom:

3
  • Men varför visas den här killen i en gammal manga? Kunimitsu publicerades ursprungligen 2000 och slutade 2005. Medan twgok publicerades första gången 2008. Hur kan wakaki själv vara känd vid den tiden?
  • Tyvärr raderade min kommentar om olyckan. Var som Jag vet att du inte kan komma ihåg vilket kapitel men har du någon aning om i vilken del du såg honom?
  • äntligen fick jag det. Det är från volym 1 kapitel 4. Jag har redigerat min fråga