Anonim

Naegis förflutna hemsöker honom [Danganronpa 3 - Future Arc]

På japanska är "kun" mer avslappnat och används vanligtvis för vänner eller de på samma nivå eller lägre i "hierarkin" medan "san" är mer formellt och används för de högre uppe i "hierarkin" (äldre, i en högre betyg i skolan eller i högre position på arbetsplatsen.)

Det verkar som om Naegi är mycket närmare Aoi än Togami. Han tillbringar mycket mer tid med henne i Danganronpa the Animation och är tillsammans med henne hela tiden i Danganronpa 3: Side Future. De går också i samma klass.

Det verkar för mig att han borde kalla Aoi "chan" och Togami "san" om något.

Japanska ära kan vara förvirrande för icke-japanska (personligen var jag fortfarande förvirrad när jag läste den här frågan). Men förutom suffixet (-san, -kun, etc.), vilken del av namnet är också (om inte, mer) viktig. Observera att deras fullständiga namn är Byakuya Togami och Aoi Asahina (förnamn - efternamn).

Genom att kalla Byakuya Togami som Togami-kun betyder det att Naegi respekterar honom, men deras förhållande är inte så nära (med familjenamn). Kun, i det här fallet, används för att hänvisa män i allmänhet (eller, manlig vän). Förmodligen kallade han honom inte Togami-san eftersom det är för formellt.

Genom att kalla Aoi Asahina som Aoi-san betyder det också att Naegi respekterar henne, och deras relation är närmare än mellan Naegi och Togami (med förnamn). San, i det här fallet, är också ett respektfullt sätt att hänvisa någon (kun kan också användas för att hänvisa kvinnor, men det är mer ett sällsynt och speciellt fall). När det gäller varför han inte ringde henne Aoi-chan, det beror troligen på att de fortfarande inte är så nära, inte förrän han hittade henne älskvärd.

Även om frågan inte ställdes är den mer förvirrande saken varför Naegi kallar Kyouko Kirigiri som Kirigiri-san, trots deras närhet och också älskar intresse. Man kan föreslå det för att han respekterar henne mer än någon annan, men inte kan komma närmare i förhållandet. Naegi försökte en gång kalla henne söt in Danganronpa (spelet, i Another Story), och hon agerade generad först, men snart avslöjades att hon faktiskt lurade honom. Med tanke på att hon ser tuff ut, är det mer troligt att a tsundere det visar henne inte lätt dere sida hade Naegi svårt att känna sig närmare henne.