Anonim

Gym Class Heroes: Stereo Hearts ft. Adam Levine [OFFICIELL VIDEO]

Jag snubblade på ett MAL-inlägg. Vilket hade en fin graf som visar att blekmedel efter en liten topp 2010 hade en betydande nedgång i rang.

Samma inlägg hävdar också att dessa uppgifter var partiska, eftersom rankningen bestäms per kapitel. Aka, folk tyckte inte om att bågblekmedel var på.

Denna nedgång var också synlig i den årliga försäljningen

23 november 2009 till 21 november 2010: 5: e plats genom att sälja 5 204 193 exemplar.

22 nov 2010 - 20 nov 2011. 8: e plats genom att sälja 4 187 258 exemplar.

21 november 2011 till 18 november 2012. 12: e plats genom att sälja 2 974 750 exemplar.

Till skillnad från nedanstående diagram verkar dock försäljningspopulariteten vara konstant över 2,5 Mil, fram till 2016, där den sjönk till 2,2 Mil. Föreslår att dess popularitet bara normaliserats, istället för att verkligen "släppa"

Så vad hände egentligen med Bleach? Lider det verkligen av en betydande nedgång i popularitet som visas i diagrammet nedan? Eller tolkas detta bara av en användare felaktigt?

1
  • Det vore intressant om du också skulle visa de årliga försäljningsdata från 2012-2016.

Som nämnts i själva MAL-inlägget gjordes den grafen faktiskt av en YouTuber med namnet Super Eyepatch Wolf. Han använder den specifikt i en video där han går i djupet om varför Bleach hade en så stor nedgång i popularitet:

BLEACH: s fall: hur det hände

Jag rekommenderar starkt att du tittar på videon, men jag kommer att ge en sammanfattning av de viktigaste punkterna i videon.

En av Wolfs poäng är när det gäller författaren (Tite Kubo) av Bleachs ritningsförmåga och det försämras i kvalitet på grund av svårigheterna att vara mangaförfattare. Starten på Bleach visade verkligen Kubos talang i teckning som verkligen förde människor in i Bleach-världen. Tröttheten från det ansträngande schemat och liknande hade dock orsakat att ritkvaliteten drabbades. Denna trötthet och frustration berodde delvis på relationer med hans redaktör.

En annan poäng var att Kubos berättelse inte riktigt klippts ut på lång sikt. Han påpekade att flera av karaktärerna började starkt men aldrig riktigt utvecklades. Vissa tappade till och med. För det första börjar huvudpersonen som denna intressanta karaktär men återgår till en mindre uttrycksfull reaktiv typkaraktär - jämfört med Naruto och One Piece där de proaktivt följer sina väletablerade mål. Vid ett tillfälle slutar berättelsen att flytta hela tiden (går från ett typiskt veckovisa monster till introduktionen av Soul Society-bågen som utnyttjade tonåringens känslor när den blev en del av den främmande vuxenvärlden till den fantastiska Aizen-bågen) och började återvinna flera av sina tidigare troper. Detta leder till huvudproblemet att ingenting verkligen förändras så ganska mycket efter varje båge får allt en fabriksåterställning. Tillbakagången från fansen och redaktionsavdelningen när dessa problem började visa sköt verkligen ner den i rankingen, vilket ledde till att de rusade tre kapitel för att avsluta det innan det avbröts.

I huvudsak: kvaliteten på ritning och ritning (ritningspaneler / panelstruktur) minskade, det extremt svåra schemat för en mangaka och problem med hans redaktör slog honom, och hans berättelse plot kvalitet förlorade vad som gav sin breda tilltalande i första hand särskilt eftersom det skrevs inte på lång sikt.

6
  • 2 snarare ger du en länk, det vore lämpligt om du förklarar det i text
  • 1 efter Gagantous råd, orsaken är att YouTube-videon av någon anledning inte finns i framtiden, men innehållet som beskrivs i videon fortfarande bevaras här.
  • Jag försökte ge en kort sammanfattning som träffade huvudpunkterna. När det gäller bevis - det är svårt att ta det som sagts och göra det kort och till sak, eftersom han använder flera exempel från andra manga, citat, liksom bildexempel (av mangan) och en förklaring av det. Om det finns något mer absolut nödvändigt - kan jag skriva det.
  • Jag tittade också på videon. Men hans fakta, diagrammet och försäljningsdatakonflikten. Det uppenbarligen är en viss nedgång i popularitet på grund av de skäl som beskrivs i ditt svar. Men var fallet verkligen så hårt / långt? Försäljning föreslår nej. Youtuber föreslår ja.
  • Det beror på att hans data sträcker sig ut strikt efter veckoplacering över den tio år långa perioden. Hopprankning bestäms inte enbart av försäljningsdata utan också av läsarens undersökningar. Det är därför det kan finnas några skillnader, men trenderna är desamma. Även din egen länk till försäljning visar en eventuell och enorm nedgång i rankningen från 2011 till 2015. 2009 - 2011 var en nedgång men läsarundersökningar kunde fortfarande ha hållit det. Det gick från 4 mil till 2 mil på bara ett år. Det är en ENORM nedgång och även om den stabiliserades lite försäljningsmässigt hade skrivandet lidit så att läsarens undersökning också skulle ha varit dålig.