Anonim

Marcus \ "MBoZe \" Blanks | The Eavesdrop Podcast Ep. 20

När den första och andra återupplivades av Orochimaru skickades de för att bekämpa den tredje, men vi vet idag att:

Den första slog en av de mest kraftfulla ninjorna i historien (jag), kunde läka sig själv utan att aktivera någon speciell jutsu, kunde kalla en freaking chakra sugande träd drake.

Dessutom!

Den andra hade känt (uppfunnit !!) Edo Tensei (vilket betyder att han kunde ha kommit fri från Orochimarus kontroll), han kände också till ninjutsu i rymden.

Med dessa förmågor plus odödlighet kunde de inte ha det eventuellt förlorade mot den tredje vid sin fulla makt.

Så i så fall, varför använde de inte sin fulla kraft mot det tredje? Deras känslor borde ha raderats fullständigt och gjorts till en strikt dödsmaskin och inget mer.

4
  • Är du säker på att detta inte bara är en plothole?
  • Kanske hade Kishi fortfarande inte tänkt så mycket på alla Edo Tenseis möjligheter.
  • Tror du verkligen att den tredje skulle överleva mig en minut? För att inte tala om att Nidaime var med mig.
  • Vilket avsnitt är det? Eller är det fortfarande bara i manga?

I den senare delen av mangan tackade andra Hokage (Nidaime) Orochimaru för att han gjorde sin jutsu mer perfekt eftersom de återupplivades vid sin högsta kraft.
Under första gången var Orochimarus Edo Tensei inte perfekt, varför Sarutobi kunde försegla dem inuti Shinigamis mage.

2
  • Och vilken episod var det när hokage återupptogs första gången?
  • @Johnny_D det är avsnitt 71 i anime (den ursprungliga versionen utan shippuden), eller kapitel 118 och 119 i mangan

Återupplivat eller inte, de är fortfarande inte den verkliga affären. Den tredje kämpade inte mot den verkliga Shodai och Nidaime. Det hade kanske varit en helt annan kamp.

Det faktum att Orochimarus Edo Tensei kanske inte hade varit så perfekt och kraftfull (kanske mindre perfekt än Kabutos) får mig (och inte bara mig) att tro att han använde den för den sentimentala effekt som den skulle ha haft på den tredje, dvs. mot dina föregångare, snarare än att bara förlita sig på deras (försvagade) makt.

4
  • 1 Först när Madara återupplivades, var han helt driven, och till och med mer än det
  • 1 @MadaraUchiha Du blev återupplivad av någon annan, eller hur? Jag har sett runt teorin enligt vilken Orochimaru försvagade dem avsiktligt för att kontrollera dem bättre. Den som återupplivade dig var mycket starkare.
  • @Alenanno: När det gäller rå styrka tror jag inte Kabuto är mycket starkare om han är starkare än Orochimaru, men Kabuto nämnde att han hade perfekterat Edo Tensei. Men det är intressant hur Kabuto kunde "värdera" på Madara ...
  • 1 @ArturiaPendragon Ja, jag menade det på det sättet. Kabuto skulle förlora i en 1on1-kamp mot Orochimaru i öppen terräng. När de förberedde Konohas attack, minns jag att Kabutos ansikte var livrädd. Ändå, även om Orochimaru har stor kunskap, är Kabuto verkligen riktigt expert på saker som "intellektuell jutsu", om du förstår vad jag menar. När allt kommer omkring var han den som botade och tog hand om Orochimaru i icke-normala situationer. Du måste vara skicklig för det.

Jag tror att de inte kämpade med full kraft eftersom Orochimaru kontrollerade dem.

Annat än Kabuto, som låter ninjorna slåss själva (mer eller mindre).

Eftersom han verkligen kontrollerar dem kan de inte slåss bättre än Orochimaru tillät dem att göra.

4
  • 1 Jag tror inte att han uttryckligen kontrollerade dem. Han lät dem slåss, bara de var tanklösa. Orochimaru kan inte använda träelement eller vattenelement, han litade på dem för att göra det åt honom.
  • @MadaraUchiha: Annat än Kabuto, Orochimaru undertrycker offrens personlighet. De kan fortfarande använda sina förmågor, men de är dumma skal.
  • 1 @looper: Den första och andra pratade fortfarande med den tredje och bad om ursäkt för att de måste slåss mot honom, så deras personligheter undertrycktes inte.
  • 3 @ArturiaPendragon: Du bör läsa kapitel 118 och 119: År 118 ber de om ursäkt, i kapitel 119 undertrycks deras själar (ögonblicket när Orochimaru sätter sin kunai i huvudet).

Det beror faktiskt på att författaren (Kishimoto) inte planerade hela historien vid den tiden. De brukade beskriva den tredje som den starkaste Hokage, men allt detta förändrades när vi kom till Shippuuden. Bry dig inte om att försöka förklara det inom Naruto-universum - det är helt enkelt en inkonsekvens i berättelsen, även om Kishimoto skriver i några detaljer för att korrigera detta fel senare. Det är dock inte en knackning på Naruto-serien, eftersom denna show har pågått i över ett decennium.

Jag kan tänka mig två (2) teorier om det:

  1. De kunde ha behållit en viss "fri vilja" för att undvika att använda full kraft mot en vänskap, även om de kontrollerades till. Kanske var deras styrka tillräcklig för att motverka Orochimarus kontroll något (men inte tillräckligt för att ordentligt "befria" sig från hans kontroll). Du ser att när de kallades till var en av de första sakerna de gjorde "be om förlåtelse" från Sarutobi, eftersom de var tvungna att slåss.

  2. Det kan vara kopplat till de "offerkroppar" som Orochimaru kallade för dem: Enligt bevarandelagen kan "paketet" inte tvingas innehålla något som går utöver deras kapacitet och därmed begränsar styrkan i första och andra. Det var inte en hård gräns (de använda ninjorna var långt underlägsen), men Orochimaru använder kanske sin fulla styrka (men begränsar fortfarande First och Second styrka helt och hållet).

Upphängning av misstro åt sidan, det kan vara anledningen till "varför" de kämpade under deras betyg. Det, eller Sarutobi kunde hantera dem båda samtidigt, men det är ännu mer långsökt.

4
  • 1 Tja, enligt lagen om bevarande är oändligt chakra omöjligt. Och ändå blir Edo Tensei-ninjana inte trötta och de tar aldrig slut på chakra.
  • Gör de? För att det ska vara "för alltid" måste de vara inblandade i en "oavbruten kamp", och eftersom döda människor inte kan känna smärta kan de bara använda hela kroppens chakra och pressa ut musklerna och benen tills det är inte mer droppe av det och så småningom faller ner, inte för att de är trötta, utan bara för att de inte kan få mer chakra från kroppen (och börja "tömma" kallaren istället). Det kan ta mycket tid, men kanske om kampen blev längre, kunde det ha hänt.
  • Jag är inte säker på hur väl insatt du är i Manga. Men Madara gjorde saker som översteg mänsklig skala, a massa av saker, och han andades inte ens hårt. Baserat på de senaste episoderna verkar det också som om jutsu själv har något att göra med det (eftersom det andra uppgav att tekniken förbättrades från förra gången, och att den här gången återupplivades med nästan full kraft)
  • Tja, vi mäter inte saker inom den "mänskliga" skalan, utan snarare en mer slapp, men jag kan se din poäng om det, det kan vara mer relaterat till tekniken (och därmed användarens chakra) än den gamla kroppens .

Mot slutet av mangan, när Orochimaru kallar alla fyra döda Hokage med Edo Tensei efter att ha släppt sina själar från Death Reaper's mage, sägs det att första gången, för alla år sedan, när Orochimaru attackerade Hidden Leaf Village (Konohagakure) ) och misslyckades hade Orochimaru medvetet kallat till den första och andra Hokage utan deras fulla makt, med vetskap om att om han gjorde det, skulle han inte kunna kontrollera dem.

http://www.youtube.com/watch?v=muriFb2rmeU

Oändligt chakra måste sättas i sammanhang ... Liksom det första och andra Hokage hade oändligt chakra när de kämpade mot den tredje Hokagen men ändå förlorade och anledningen till det var enkelt.

Att ha en oändlig mängd chakra betyder inte nödvändigtvis att du har möjlighet att höja dina chakranivåer på obestämd tid som att gå från en viss energikapacitet till att höja den oändligt utan som ett batteri som har en inställd effektkapacitet som kan ladda eller behålla den inställda effekten eller chakrakapacitet för fullt på obestämd tid (mitt samma argument om supermannen eftersom han är beroende av solens makt och eftersom solens produktion och livslängd inklusive mängden solar som finns är begränsad, därför sammanfaller hans kraft att bli starkare och starkare med den gränsen som ett uppladdningsbart batteri med en begränsad laddare)

SÅ ETT EDO-TENSEI CHAKRA GÅR INTE ÖVER DEN NATURLIGA NIVÅ FRÅN PERSONEN VAR LEVANDE (OM INTE CHAKRA-KAPACITETEN FÖRBÄTTRADES AV CASTER) MEN ÄNNURE ÅTERSTÄLLER Samma sätt som en skada som gör att det inte blir något annat än att det är en SOMMA TILLSTÅND FÖR FASTT TILLSTÅND SÅ OM DU ÄR EN NIVÅ 9 DAN KONFERENSERAR DU OCH TILLBAKA TILLBAKA TILL NIVÅ 9 Oavsett vad din motståndare gör för dig eller hur mycket chakra du använder upp per JUTSU.

PROBLEMET ÄR OM MADARA ÅTERSTÄLLDES I FULL STYRKA FÖR ATT DET LIKTADE ATT HAN VARA OCH FÖRBÄTTRADE ATT STÖVEL OCH ÄVEN OM HAN INTE VAR, HAR HAN JUTSUS SOM KRÄVER STÖRRE CHAKRA-KAPACITETSNIVÅER ÄN DET ÄR ÄNNU DET BOD FÖRMÅGAN ATT LADDA UPP HANS CHAKRA OCH ANVÄNDA KAMIKAZE-MANUVERER?

Från vad jag minns är den första och andra Hokage bara på 70% av deras makt i ZOMBIE-form för närvarande. medan jag misstänker att det kan vara en bra avvägning för andra Hokage eftersom hans tekniker verkar baseras på talang för utförande snarare än kraftnivå, den första är som Gaara och Kisame genom att deras förmågor blir större och kraftfullare som en DBZ karaktär genom att bara använda högre mängder chakra som pumpas in i det även om man skulle tro att de bara kan lägga till mer och mer chakra till en redan utförd jutsu när tiden går men vad som helst .