Anonim

OS 2020 i Tokyo är UTGÅNGT och det är goda nyheter

I Pokémon-videospel i ett gym, förutom Gym Leader finns det en massa tränare och i allmänhet måste du slåss minst en för att komma till Gym Leader.

I anime har jag hittills sett att inget av de visade gymmen har samma format men jag har bara sett upp till Diamond och Pearl när Palkia och Dialga kallas.

Jag undrar om det i anime eller någon manga finns ett gym som följer samma format som från spelen, där den utmanande tränaren måste möta en handske med tränare innan de möter gymledaren?

1
  • När det gäller att kämpa med andra tränare i gymmet kunde jag inte säga. I den svartvita mangan minns jag dock att gympusslarna fanns i åtminstone några av gymmen.

De Pokémon Adventures mangaserien inkluderar ibland de andra tränarna och pussel i gymmen. I Pokémon Adventures: Diamond och Pearl Platinum, Lady Berlitz kämpar vanligtvis mot de andra gymtränarna och slutför gymnastikens pussel, men det glansas vanligtvis. Istället fokuserar mangan vanligtvis på Diamond och Pearl när de försöker få en glimt av Lady's framsteg eftersom de får inte gå in i tidigare gym. Till exempel, i volym 2, besöker Lady Berlitz Gardenias gym. På sidan 13 förklarar vaktstatyn att Lady Berlitz måste besegra fyra tränare gömda i skogslabyrinten och sedan ta sig till Gardenia. På sidan 15, efter att ha sparkats ut ur gymmet, hittar Diamond och Pearl ett fönster för att se gymutmaningen och upptäcker att Lady redan har nått Gardenia:

Det är fantastiskt, Pearl! Lady kom igenom labyrinten och slog alla de förberedande tränarna! Hon står redan inför Gardenia!
-Diamant, Pokémon Adventures: Diamond och Pearl Platinum Volym 2, sidorna 14-15

Några senare gympussel, som matematikproblemen i Fantinas gym, visades mer uttryckligen.

På samma sätt i Svartvitt kapitel visades gympussel. Vid det första gymmet var pusslet att sätta på en omkopplare som representerade Pokémon-typen som var effektiv mot Pokémon-typen på en serie gardiner. När Bianca avbröt Blacks gymutmaning genom att gå på en fel knapp, gick de tre gymledarna med på en tre-mot-tre-kamp om Cheren och Black hjälpte henne ut och de tre kom igenom gardinerna.

Tja, generellt sett, nej, Ash har aldrig kämpat mot andra tränare i gymmet, och du kommer förmodligen aldrig se det, för tekniskt sett har du sett ungefär hur lång tid det tar för en kamp när du tittar på anime att äga rum, vilket vanligtvis är ett helt avsnitt. Allt från när Pokémon ser slagen ut men sedan kommer upp igen, eller om det finns en annan kamp som pågår för närvarande, tar de fortfarande ungefär en hel episod per strid. Om du försökte inkludera de andra tränarna i gymmet, kan det kanske ta ytterligare tre avsnitt per del av serien som aska kommer till ett gym. Den enda gången du hade sett de andra tränarna var också i den animationen av Pokémon ursprung, där de lade till megastenen för att följa med Charizard. Även då såg du inte riktigt aska slåss mot de andra tränarna i Brocks gym, du såg dem bara.

Hoppas det hjälpte, - Matt