Anonim

Kodak Black ft Boosie Badazz - Slayed [Prod. Av Dubba-AA]

Relaterat till detta: Death note handwriting check

Mycket DNA måste ha gnuggat på Death Notes. Om inte Death Note har en regel om fingeravtryck eller DNA, kan jag inte se hur detta inte är en plothole.

5
  • Jag tror att det kommer att bli svårt att svara på detta utan mycket kunskap om kriminalteknik. Med detta sagt är tumavtryck ett resultat av olja, utan någon yta som bidrar till att lyfta oljan när den präglades, det kommer inte att hända.Papper absorberar oljan så att du inte riktigt kan få utskrifter av dem AFAICT, det måste finnas en viss mängd DNA för att ordna. Jag är inte säker på om det finns tillräckligt
  • @ ton.yeung Vad? Jag tror att böcker i allmänhet kan undersökas för DNA. Jag antar att Death Note har en regel för sådana saker. Om inte, verkar detta vara en plothål.
  • @ ton.yeung Åh drat. Jag antar att det krävs kriminalteknisk kunskap. Du menar att säga bara för att du trycker fingret på en bok betyder inte att ditt fingeravtryck kommer att finnas där? Jag ser i många filmer och serier att människor lyser några snygga ficklampor på väggar eller vapen och sedan kan se fingeravtryck. Så det är bara konstnärlig licens?
  • Jag är ganska säker på att hela arbetsgruppen rörde Death Note för att se Rem. såvida de inte gjorde testningen förut skulle det (såvitt jag vet) inte finnas något sätt att kontrollera om Light hade rört vid det tidigare eftersom hans fingeravtryck och DNA bara kunde ha varit från när arbetsgruppen rörde det
  • @BCLC memor gör en bra poäng, jag tittade inte på serien så jag visste inte om det. anteckningsboken skulle definitivt kvalificeras som förorenad av den punkten. Jag tror att det betyder dess nästan värdelös ur kriminalteknisk synvinkel. Och ja, massor av konstnärliga licenser, och sedan en hälsosam hjälp av bs.

Eftersom mitt svar på den länkade frågan också svarar på denna fråga kommer jag bara att kopiera det i ett citat:

Efter att ha överlämnat Death Note till Rem i planen att befria Misa ut säger Light (kapitel 54):

Med andra ord, han rev sidorna ut och kollade där inget av fingeravtrycken eller hans handstil, så det är ingen överraskning att L inte kollade på handskriften eftersom det inte fanns några andra namn bredvid Higuchis.

Allt även om det inte nämns i anime, det är otänkbart att ljus skulle sakna göra en så uppenbar sak.

Och vad gäller hår och DNA som nämnts i frågan tror jag det är uppenbart.

3
  • Jag tycker det är konstigt att Ljus på något sätt kunde utplåna alla spår av fysiska bevis, men det nämndes åtminstone. Tack!
  • 1 det är lätt vi pratar om, den som till och med var redo att bränna hela sitt skrivbord och sin familj så att Death Note inte kommer att upptäckas, så att han inte kommer att kunna ta bort alla sina spår från Death Note?
  • USerNAme, eh, idk. det är så svårt för människor som dexter, men tydligen är det en bit kaka (eller potatischip) för ljus. Jag ser det bara som en del av upphävandet av misstro eller vad som är känt

När Kira Task Force återhämtade Death Note från Kyosuke Higuchi finns det 2 saker som förorenade DNA-bevis på Death Note:

  1. Kira Task Force rörde Death Death för att se Rem
  2. Ljuset höll fast vid Death Note som en del av hans plan att återta ägandet (när hans minnen återkom)

Såvitt jag vet finns det inget sätt att berätta "när" fingeravtryck eller DNA först kom i kontakt med ett objekt som testades som sådant något av Light's DNA som finns på Death Note kan lätt förklaras av hans interaktioner med det när Death Note återställdes.

Kom ihåg att tanken var att fånga Kira och döma honom i en domstol och att DNA på Death Note skulle vara otillåtligt på grund av hur det hanterades. Det är därför polisen tenderar att blockera brottsplatser för att säkerställa att korrekt beviskedja uppfylls. I vissa polisshower är det tillfällen att när en försegling bryts eller flera papperslösa personer hanterade ett visst bevis, kan det inte användas i domstol.

Även om ljus inte rörde Death Note när det återhämtades och L hittade Light's DNA på det, misstänkte Light igen efter 13-dagars regeln att visa att hans oskuld inte skulle hjälpa L eftersom hittills hade Light varit mycket samarbetsvilligt i hjälp till arbetsgruppen och de var alla på bra villkor. Han skulle först behöva bevisa för resten av arbetsgruppen / polisen att 13-dagarsregeln är falsk och därmed återvända till vad jag har förklarat här och sedan utesluta något annat sätt Lights DNA kunde ha kommit på dödsnoten efter dess återhämtning .

1
  • Det berättar förmodligen det. Även om jag ärligt talat inte tror att de skulle ha hittat mycket genom DNA även utan att vara förorenade. Ljus vet om det och är anal om det. Växlingen av anteckningar händer med att han använder en näsduk för att hålla hans DNA av det och jag skulle inte tvivla på att han torkade dem båda i förväg för att rensa honom och Misa på chansen att de försökte kriminaltekniska tester.