Anonim

Formell definition av partiella derivat

Zoro har tränat med Santoryu i princip hela sitt liv och har fulländat det helt vid denna tidpunkt. Men bara ur ett stridande perspektiv skulle det vara ganska svårt att få tillräckligt med hävstång / stöd med ett svärd i tänderna för att faktiskt skada någonting (åtminstone utan Haki). Om inte detta bara är ett klassiskt fall av "detta är en fantasivärld med frukter som ger människor magiska krafter, så det är möjligt för Zoro att ha en tillräckligt stark nacke för att effektivt använda ett tredje svärd".

För det mesta ser vi honom slåss, det är vanligtvis bara med hans två svärd i hans händer, och vi faktiskt nästan aldrig ser hans tredje svärd gör vad som helst. Vi ser ofta underförstådda strejker efter att han avslutat Oni Giri eller andra stora avslutande drag.

Det verkar som om Nitoryu skulle vara lika effektiv som Santoryu i de flesta situationer. Vad gör hans tredje svärd exakt i en normal kamp, ​​som är så viktigt för hans stil att hänga på det? Blir det tredje svärdet mer användbart i normal strid efter timeskipet (exklusive användning av Haki, för om det inkluderades skulle det självklart vara mer användbart), eller är det fortfarande i princip detsamma?

3
  • Jag menar, vi ser att Zoro har tränat sin käke och nacke sedan en ung ålder så det kan vara möjligt för honom att ha en tillräckligt stark nacke.
  • Dessutom, IIRC, valde han tre svärdstil eftersom han förlorade mot sin barndomsrival när han använde två svärd så han tänkte att tre skulle göra honom starkare och sedan fastnade den.
  • Läs om Charles Atlas supermakter (Tv Trope fungerar bra).

Tl; DR Zoros tredje svärd tjänar ett kritiskt och avgörande syfte i hans förmåga att använda "Three Swords Style" som är exponentiellt kraftfullare. Synergin mellan flera svärd är det som gör hans svärdstil mer komplett och användbar i en effektiv form. Skillnaden ligger i "mellan att använda (bara) tre svärd och tre svärd stil'.

Detaljerad: För att vi ska kunna förstå användningen / syftet med Zoro's Three Swords måste du anta att One Piece finns i ett separat universum och vår förståelse för saker är inte densamma. Detta enkla antagande gör att vi kan ta bort en bias när vi försöker förklara "Fantasy Universe Physics"

Från en ung ålder har Zoro visats visa sig ha onaturlig styrka, som kan ge motståndare långt bortom hans ålder. Han använde två svärd eftersom han antog att två var bättre än ett. Men att bli bäst i tusen dueller mot Kuina fick honom att tänka om igen. Efter hennes död bestämde han sig för att använda sitt svärd (Wado ichimonji) som ett av hans primära vapen, bara för att uppfylla båda sina drömmar om att vara de starkaste svärdsmännen. För detta ändamål tränade han sin mun och nacke i extrema längder för att uppnå den styrka, noggrannhet och flexibilitet som krävs för att använda svärdet.

Eftersom ingen annan har visat sig använda Santoryuu i OP-universum tror jag att vi säkert kan anta att Zoro uppfann och utvecklade stilen och dess tekniker när han växte upp. Det här kapitlets förstasida visar hur hans juniorer försöker imitera och lära sig hans stil i sin gamla Dojo Källa: Kapitel 807: Försidan

Vad gör detta nu livskraftigt till hans Zoros ansträngning och utbildning för att utveckla en omfattande "Three Swords Style" aka Santoryuu. Han använder inte bara tre svärd, han använder "synergin" mellan de tre svärden för att få mer kraft och använda tekniker som är omöjliga att använda med ett eller två svärd. Detta förklarades tidigt av Zoro själv i sin kamp mot bröderna NyanNyan.

Vi har sett många fall av detta i hela en bit. Zoro talar om hans (in) förmåga att slåss med ett svärd mot Nyan Brothers, hans förvåning när Mihawk blockerar hans attack eller han behärskar nya drag. (Pound Cannon, Asura etc.)

Zoros tredje är för försvar, inte förolämpning. Ja, det skadar. Ända sedan Zoro var barn tränade han med hantlar i munnen. Dessutom är Zoros förmåga att lyfta vikter bortom normala människor, även i ett stycke.

Så länge han kan hålla fast, kan han försvara sig med det och överväga att attackera med två svärd och tvinga offret till det tredje svärdet. Det skulle vara obekvämt att försöka skära med nacken, inte på grund av brist på kraft, utan på grund av brist på flexibilitet; du kan inte vrida nacken för långt åt sidan.

Anledningen till att han har tre svärd är också att när Kuina dör bad han sin far att ge honom sitt svärd. Eftersom han inte kunde slå henne med två svärd tänkte han att 3 skulle vara starkare.

Så länge Zoro kan ta tag i svärdet, tjänar det sitt syfte. Observera att detta var innan han lärde sig haki, för sedan dess är bara det svärdet troligen starkare än kanske tusen av hans normala 3 svärdattacker.

2
  • Det enklaste stället att döda någon med ett huggslag är halsskurken. Detta förhindrar att slaget blickar av och är vanligtvis dödligt. Om jag attackerade med ett högerhänt vapen skulle jag naturligtvis sikta på exakt var hans svärd skyddar. Detta tynger ditt uttalande "är för försvar". Uppenbarligen är det dock mer än så.
  • @kaine Ja, men jag tänkte på det som ett försvar för hela kroppen. Det är faktiskt ett smart sätt att försvara ... Det fungerar bara inte i det verkliga arbetet. Alla som läser, prova inte någon Zoro-träning hemma utan full vuxenövervakning.

Det tjänar flera syften.

Zoros huvudstil är santoryu (tre svärdstil), den kommer med sin rättvisa andel av unika krafttekniker, inklusive hans starkaste, pundkanonen (han använde 1080 pundkanon mot Pica).

Han kan också ses flytta huvudet för att attackera med svärdet under närbilder och han använder det också för att parera attacker.

Zoro använder inte bara tre svärd, han använder en stil med tre svärd och som ja, det tredje svärdet kan skada saknar han flexibiliteten att göra allvarlig skada. Detta tredje svärd används mer för stabilitet i en kamp mer än skada. Som när han kämpar mot Pica och använder sin "Icidai Sanzen Daizen Sekai" -attack, snurrar hans tredje svärd inte istället, det används som mer av en drivkraft för att skjuta in och ge extra tryck på hans attacker. Han har också det tredje svärdet från Kuina efter att hon dör, och dessutom behöver det inte vara ett svärd som visas när Zoro använder sin "Purgatory Onigiri" i Wano och använder Scythe för sin Santoryuu-attack.