Anonim

Vind som skakar kornet

Omärkta spoilers

Eftersom Homura skilde "Madoka som före det att uppnå gudomlighet" från Cykellagen, är Madoka efteruppror en Mahou Shoujo?

Jag pratar om Madoka som dyker upp som "överföringsstudent" i slutet av upproret. Och att vara en magisk tjej i det sammanhanget innebär att ha sin själ i en själsperla.

6
  • Bra fråga. Filmen var ganska oklar om hur uppdelningen mellan Madoka som person och den oföränderliga Cycles Law fungerade, åtminstone från vad jag minns. Jag tror att det antyddes att Homura var den enda magiska tjejen som var kvar i universum som hon skapade, och att hon hade omformat en magisk tjejs natur till en varelse som samlar förbannelsenergi och trattar den till Kyuubei. Då antyddes det också att Madoka och Sayaka som återfick sina minnen på något sätt kunde äventyra existensen av det universum, vilket verkar bisarrt om de hade blivit helt normala människor igen.
  • jag skulle svara på detta men även jag är inte säker på att göra en spekulation om detta. vi vet att Homura "förseglade" Sayakas förmågor som en magisk tjej / häxa och jag tror att alla andra magiska tjejer har fått sina krafter förseglade så att de kan leva normala liv. men det är svårt att säga vad Homura gjorde med Madoka. å ena sidan kunde hon ha gjort samma sak mot Madoka som hon gjorde mot Sayaka men då är Madoka fortfarande tekniskt sett en Gud (något bortom en magisk tjej som Homura). å andra sidan kan detta bara vara den mänskliga aspekten av Madoka som fortfarande brydde sig om att Homura skulle riskera inkubatorns fälla
  • @Torisuda mitt intryck var att Homura bara fick inkubatorerna att förkroppsliga de förbannelser som liknar vad Wraiths gör, vilket minskar antalet omslag så att Magical Girls inte längre behöver slåss. när det gäller hotet av universums existens antog jag vad Sayaka talade om var att det var inkubtaorerna som cyklade energin för att dra ihop entropi och nu har Homura gett dem en ny existens snarare än att radera dem (kom ihåg att hon sa att hon skulle hålla dem i sitt nya universum för att hantera jordens förbannelser, inget sa om universums energi)
  • (forts.) och att lagen om cyklar bryts så att magiska flickor kan bli häxor igen
  • @ Memor-X den enda säkerheten jag kunde få är att inkubatorerna inte kommer att göra fler magiska tjejer, för de säger att de aldrig mer kommer att blanda sig med mänskligheten. Eftersom inkubatorerna aldrig ljuger är det givet.