Anonim

Real World OTAKU (Svarsvideo)

När Inuyasha använde en Shikon Jewel Shard blev han en full demon och var farlig för alla dem som var nära honom (troligtvis på grund av hatet och ilskan från hans korrupta skärva) men Kagome stoppade honom.

Inuyasha har också blivit en full demon tidigare även utan hjälp av en Shikon Jewel Shard.

Min fråga är: Om Koga (eller någon annan som är en full demon) kan kontrollera sina känslor och hans humör, även när han regelbundet använder Shikon Jewel Shards, varför kan Inuyasha inte göra detsamma?

5
  • Kanske har det något att göra med InuYasha som en halvdemon och Koga (och de andra demonerna) är fulla demoner? +1 för en bra fråga!
  • @Souta Naraku var också halv demon i början, och han hade alltid kontrollen.
  • > -
  • @HashiramaSenju: Jo, Naraku är den som förstör stenen. Han är ond till att börja med, så han bryr sig inte om korruptionen. Faktum är att planen att förstöra honom i första hand var att rena stenen medan han använder den.
  • @MadaraUchiha Även utan stenen, när Inuyasha förvandlas till demon går han alltid Apeshit. Kom ihåg det. ;)

En stor skillnad mellan Inuyasha och flera andra när det gäller juvelskärvens effekter är att Inuyasha påverkas starkt av sin mänskliga sida, efter att ha tagits upp av sin mor fram till sin död och utan en fullblodig släkting runt för att lära honom kontrollera sin demon sida. Jag har märkt att halva demoner i showen kan luta sig mot att vara mer som deras mänskliga sida eller demonsida. Jinenji och Inuyasha skulle leda mot sina mänskliga sidor med sin kärlek till sina mänskliga mödrar som uppfostrade dem.

Naraku å andra sidan valde sin demonsida genom vilken endast visas så säkert när vi ser honom försöka undertrycka eller kasta bort Onigumos mänskliga känslor för Kikyo. Som sådan har hans fulla maktdemon liten effekt på hans sinne eftersom han redan använder sidans sinnestillstånd till att börja med.

Eftersom Inuyashas demonblod aldrig tränades ordentligt och sa att blodet är så kraftigt till att börja med, är hans mer basiska instinkter det som kommer ut när det överför hans mänskliga sida. (Denna styrka och hans förväntade död är faktiskt varför Inuyashas far lät Tetsaiga överlämnas till Inuyasha eftersom han visste vilka resultat som skulle komma om hans demonblod överväldigade sitt mänskliga blod i liv eller dödssituationer) Demoner är mycket mer blodtörstiga än människor, särskilt de lägre klassen och svagare demoner som inte har utvecklat en högre tankeordning varför de ofta kallas lite mer än "vilddjur". Sesshomaru har haft århundraden att träna och kontrollera och utveckla dessa instinkter och makt med den förmodade hjälpen och översikten från båda föräldrarna.

Koga är också mycket i samklang med sina vargiska djurinstinkter innan han ens får sina skärvor, och alla andra som inte verkar ha stora effekter mentalt verkar redan känna sin plats i världen och har inga frågor om var de står som Inuyasha som ständigt rivs från sina år av att undvika i båda raserna till att vilja juvelen alls så att han kan passa in i en kategori.

Nu har Kagome och besättningen kastat honom för en enorm slinga med deras lätthet att acceptera varje del av vem han är nu, som helt kastar bort allt han har lärt sig om sitt slag i ögonen på nästan alla andra i Feudal Japan. (Och det är ungefär 150 år av att avvisas av alla utom hans mamma och Kikyo)

Jag tror att det främst beror på att det är de hat- och ilskekänslor som driver honom in i hans fulla demonstat i första hand.

Detta tema för transformation över ilska är synligt i många animer: Naruto, Bleach, Dragon Ball Z, etc.

Anledningen är att han redan är arg / hatisk, och den extra "ondska" som transformationen ger honom får honom att tappa kontrollen helt.

1
  • Har du något att hänvisa till vad du sa? Men ändå när Inuyasha blir en full demon är han den enda i serien som förlorar kontrollen utan anledning när han förvandlas. För den delen har du halvdemon Naraku som är precis som Inuyasha, och han blev en full demon och blev fortfarande inte galen alls. Du har också Sessh maru han gillar honom mest för att de var släkt, men när han blir hans sanna form förlorar inte kontrollen.

Enligt vad jag förstår (och det har gått ett tag sedan jag såg men det är en favorit för mig) är det ingen annan som Kagome eller Kikyo är de enda som säkert kan hantera shikon no tama utan att bli skadad. Kaede förklarar för Kagome tidigt under den första säsongen att juvelen kommer att korrumpera även män som bara menar att använda sin makt för gott, inte bara demoner; att endast i Kaygomes position är skärvorna säkra.

um Inuysha är hälften mänsklig och hans far var en av de mäktigaste demonerna. Koga är bara en vargdemon, jag antar att inuysha är mycket kraftfullare på grund av sin far.