Anonim

# 91. Chiara Mastroianni: Actrice bien aimée

Lelouch, när Charles väl hade besegrats, använder sin Geass för att ta den brittanniska kronan och tronen från andra utmanare. Sedan reformerar han deras "konstitution" och förändrar många saker i imperiet. Sedan, efter hans statskupp, börjar han erövra världen och når äntligen sitt mål i början av det sista avsnittet. Nu kommer min två-i-ett-fråga:

Hur länge styrde han fredligt Britannia och hur mycket tid behöll han makten efter sin seger över världen? Jag ber om approximationer (år? Månader? Veckor?) Mer än den faktiska tidsperioden.

Enligt Wikia styrde Lelouch i två månader från juli 2018 atb till september 2018 atb innan han "mördades av noll".

Juli 2018 a.t.b.
- En månad efter det andra slaget vid Tokyo kröner Lelouch vi Britannia sig själv som 99: e kejsaren av det heliga Britannian Empire och utser titeln "Zero Knight" till Suzaku Kururugi (hittills sju riddaren). Med hans uppstigning kommer många förändringar i Britannias politik, inklusive förstörelsen av det kejserliga mausoleet och avskaffandet av privilegier till adelsmän. Detta leder till många försök att göra uppror (varav ett leds av riddaren av en, Bismarck Waldstein), var och en meningslös mot "rättvisans kejsare".
September 2018 a.t.b.
- Två månader efter striden med U.F.N. som politiskt verktyg för att tvinga E.U. för att radikera förklarar kejsare Lelouch vi Britannia sig världsledande. Under övervakning av avrättningar av Black Knights och U.F.N. ledare, återkommer Zero och mördar Lelouch för att slutföra Zero Requiem.

Källa - Code Geass - Alternativ världshistoria

Tyvärr har denna sida inga referenskällor, men jag har funnit att färdiga seriens wikia i allmänhet är korrekta. Jag uppdaterar när jag hittar kanonkällorna.

1
  • Det är svaret jag väntade på. Tack !