Anonim

YuGiOh Duel Links - All 3 Gods with 99999999 ATK & fry 2 in a Mystik Wok - Dimension Duel vs Aigami

Under säsong 1 gick Seto Kaiba till takkanten så om Yugis monster attackerade skulle han falla och dö. Varför skulle han riskera sitt liv för att vinna?

0

Lite sammanhang:

En kort stund före den duellen hade Kaiba vaknat från sin koma inducerad av Yugi (Yugi hade brutit Kaibas sinne i slutet av "Exodia-spelet". Yugi hade sagt till Kaiba att rekonstruera pussel i sitt sinne för att påminna sig om vad som var viktigt för honom).

När Kaiba lyckades rekonstruera sinnets pussel insåg han att hans bror Mokuba var den enda familjen han någonsin hade haft, och att Mokuba var i grunden hans enda anledning att leva.

Kaiba lärde sig dock strax efter att ha vaknat att Mokuba hade kidnappats av Pegasus, och att Pegasus 'duellisters ölekar redan pågår. Så han drog ut till Pegasus ö för att rädda sin bror.

Nu tillbaka till duellen där Kaiba satte sitt liv på spel:

Vid den tidpunkten visste Kaiba att för att komma in i Pegasus slott, behövde han få den nödvändiga mängden stjärnor, som vilken annan duellist som helst. Men han visste också att tidsgränsen för att skaffa stjärnor närmade sig slutet: han skulle inte ha tillräckligt med tid för att göra andra dueller. Det var därför han utmanade Yugi. Eftersom att förlora denna duell var detsamma som att han inte kunde rädda sin bror Mokuba, hans enda skäl att leva, kunde Kaiba ge Yugi ett ultimatum: att döda honom (och Mokuba) eller att förlora och ge Kaiba en chans för att rädda sin bror.

Naturligtvis, om Kaiba kunde vinna rättvist sin duell, så hade det varit trevligt i sig, men så som han gjorde det satte Kaiba allt han hade i den här striden.