Anonim

Ragnarok M: Eternal Love - Mechanic WoE | Solo WoC Deny

Jag planerar att titta igen Den melankoliska av Haruhi Suzumiya, och plötsligt ser jag att det finns 28 avsnitt nu när jag var ganska säker på att anime hade slutat runt 14 avsnitt (?).

Finns det en uppföljare eller såg jag bara inte att de andra 14 episoderna släpptes?

0

Officiellt är säsong 2 en uppföljare till säsong 1; den släpptes efter säsong 1 och upprepar inte något material. De amerikanska DVD-utgåvorna för de två är helt separata. Men på grund av den sammanblandade kontinuiteten i Haruhi Suzumiya-serien inkluderade den japanska TV-sändningen av säsong 2 en återutsändning av säsong 1. Det var därför när du letade upp det, sa din källa att det fanns 28 avsnitt; det gick genom TV-sändningen och var inte försiktig med skillnaden mellan säsong 1 och säsong 2.

Eftersom tidslinjerna för säsonger 1 och 2 är sammanflätade, när säsong 2 sändes på japansk TV, visades den tillsammans med en återutsändning av säsong 1, med alla avsnitt i kronologisk ordning. Till exempel, Suckan från Haruhi Suzumiya (i säsong 2) spelades före "Live Alive" (i säsong 1) på grund av Suckan äger rum före "Live Alive". (Filmen Brigaden visar på kulturfestivalen under "Live Alive" filmades under Suckan.)

Sammanfogningen av säsong 1 och säsong 2 var endast för TV-sändningen; om du köper DVD-skivorna är de separata, så om du inte har köpt DVD 1-säsongen ännu, se till att få dem tillsammans med säsong 2-setet. Säsong 2 DVD-set innehåller bara de nya avsnitten. DVD-apparaterna har inte episoderna kronologiskt ordnade; de har sin egen beställning för avsnitten som skiljer sig från både den kronologiska ordningen och TV-sändningen. Du kan läsa mer om det på Wikipedia-sidan, men jag ger en liten sammanfattning:

  • Säsong 1 sändes ursprungligen i konstig ordning och sändes sedan i kronologisk ordning utan säsong 2 avsnitt.
  • När säsong 2 kom ut visades den tillsammans med avsnitt från säsong 1; hela serien visades i kronologisk ordning för denna sändning.
  • USA: s DVD-apparater har sin egen beställning. Säsong 1 DVD-apparater beställs kronologiskt inbördes, förutom att "The Adventures of Mikuru Asahina Episode 00" är det första avsnittet. Säsong 2 DVD-apparater beställs kronologiskt.

(Jag tänker inte ens gå in på huruvida de olika repetitionerna av "Endless Eight" har en kronologisk ordning eller inte - tidens metafysik är här. "

2
  • så kort sagt borde jag bara titta på andra säsongen eftersom den innehåller den första säsongen plus nya saker och det är kronologiskt ordnat?
  • @xwillflame Jag läste igen din fråga och insåg att jag inte var helt klar, se mina redigeringar till svaret.