Anonim

P.J. O'Rourke om Millennials och Baby Boomers

I kapitel 104 i Fullmetal Alchemist-mangan ser vi människor kollapsa efter att den rikstäckande transmutationscirkeln har aktiverats av Fader. Men på sidan 8 eller så i kapitel 105 verkar det som om (åtminstone några av) de människor som fortfarande var i tunnlarna under Central fortfarande är medvetna innan Hohenheim vänder upp absorptionen av själarna hos landets medborgare - Scar, Darius, Zampano, Jerso och Hawkeye verkar fortfarande "bra". Varför är så fallet?

Det kan bero på hur nära de var till mitten av matrisen, inte bara att vara i Central utan att vara nära den faktiska punkten där arrayen aktiverades från.

Kom ihåg att i Xerxes inte kollapsade Von Hohenheim när den riksomfattande arrayen aktiverades för att han var i centrum av arrayen, för att inte tala om Amestris-arrayen måste ha varit mycket större än Xerxes-arrayen så att "dödzonen" var mycket större.

1
  • det är vettigt - av någon anledning tänkte jag inte riktigt på att det också skulle finnas någon form av vertikal aspekt till "döda zonen" ...