Anonim

Hunter X Hunter 2011 Avsnitt 108 ハ ン タ ー ハ ン タ ー Review - Komugi X King 4 Life

Jag omprövade nyligen den episka striden mellan Netero och Meruem under 2011-anime. Jag märkte att för det mesta "svävade" Netero framför sin kallade Kannon. (Jag är lat nu för att inkludera ögonblicksbilder, men tro mig, han ”hoppade” inte bara).

IIRC, i den sista striden i Det sista uppdraget film stod Netero framför sin Kannon genom att stå på en av Kannons palmer, vilket var ett mycket smart och rimligt sätt att hålla en hög position.

Detta leder mig till en fråga: Hur lyckades Netero levitera under sin kamp med Meruem?

Hittills (både i manga och anime) visades ingen Nen-användare sväva, bara flyga i bästa fall (och använda vingar i dessa fall). Naturligtvis kan svaret på min fråga vara "Genom att använda Nen", men uppriktigt sagt skulle det vara ett mycket ineffektivt sätt att använda den (kom igen, reservera bara en av Kannons handflator för att lyfta dig och lämna de andra 99 för "ant swatting").

TILLÄGG: Scenen som fick mig att tänka på allt detta är i avsnitt 126 kl 6:17

5
  • Uhhh, använder du Nen?
  • öh, faktiskt gon träning (en handstand) är att göra nen ur hans hand, skjuta honom i luften. Liknande koncept tror jag.
  • Jag kan inte komma ihåg hela kampsekvensen, men kom ihåg att Neteros slag är i grunden lätta hastighet. Så det kan hävdas att hela striden äger rum i en tidsutvidgning, vilket innebär att en hoppande Netero verkar vara "svävande". Naturligtvis är det bara vild spekulation och om jag skulle se om kampsekvensen kan jag omedelbart motsäga mig själv.
  • @mfoy_ Bra poäng, men se mitt tillägg.
  • @ MatemáticosChibchas efter att ha granskat det klippet ett par gånger, känner jag mig säker på att säga det trots vad du ser, Netero svävar aldrig. Det är den anime som tar kreativ licens för att visa sin överlägsenhet genom att visa honom i luften för dramatisk effekt. Jag säger detta främst för att han bara ses "levitera" i några sekunder totalt, för att betraktaren ska sola i full glans av sin ultimata teknik.

Den mest trovärdiga förklaringen är att Netero faktiskt inte leviterade.

Det är obestridligt att det finns scener där han verkar levitera:

Det kan dock vara så att Netero hoppade upp, och hela en halv minuts scen av honom i luften, som också innehåller en flashbacks, är i otrolig slow motion. På grund av hans övermänskliga styrka skulle det inte vara svårt för honom att hoppa så högt (Gon och Killua gjorde det i GI).

Netero är en av de snabbaste karaktärerna i HxH:

Han lyckades snabba upp Neferpitou och, ännu mer anmärkningsvärt, Meruem, eftersom han kunde starta många attacker på Meruem med sin 100-typ Guanyin Bodhisattva med kungen inte att se det kommande angreppet. Det tog honom många minuter av oupphörliga strider för att vänja sig vid Neteros hastighet.

Hans slag är snabbare än ljudets hastighet, och denna attack var så snabb Meruem kunde inte se dem komma. Observera att Meruem är en av de starkaste karaktärerna i HxH och också är otroligt snabb:

Enorm hastighet och reflexer: Meruem kan riva av lemmar och utplåna hela kroppar på mindre än ett ögonblick.

Attacken var dock långsamma för att vara tydligt synliga för oss. Därför kan man dra slutsatsen att scenerna är i extremt långsam rörelse.

Han landade strax efteråt. Om han hade leviterat hade det varit bättre att fortsätta levitera för att fortsätta hans attack:

Tja, anime förklarar faktiskt metoden att levitera under Greed Island Arc. Skattejägaren demonstrerade sina färdigheter för att kvalificera sig för 15-manstruppen genom att visa upp sin förmåga att tillfälligt levitera genom att trycka Nen från fötterna och använda den som en slags pelare för att hålla sig flytande.

Pojkarna överflödade honom bokstavligen vid sitt första försök. Det är inte en sträcka att säga att Netero redan visste hur man gör den här tekniken och använde den liberalt i sin kamp med Meruem ... Han drog bara sakta tillbaka sin Nen när han föll och saktade ner till marknivå.

Kanske använde han metoden som förklarades i girighet öbågen eftersom den extra handflatan som han skulle ha satt på behövdes i striden, och eftersom Netero visste att döden var en möjlighet i striden skulle han inte försöka bevara någon nen. Han gick ut!

1
  • 2 "metoden som förklaras i den giriga öbågen" - Kan du utarbeta detta? Det fanns många metoder förklarade i denna båge.