Anonim

Attack on Titan - Armin, Jean and Reiner vs Female Titan

I kapitel 76 i mangan av Attack on Titan verkar det som Survey Corps. har dödat

Reiner Braun.

Jag förstår inte varför de dödade honom, särskilt när de behövde information från honom.

4
  • Jag är inte så säker själv, men jag menar, de har redan Annie Leonhardt och tiken frös själv, så jag tror att de tänkte att Reiner och Bertolt skulle göra detsamma om de fångades, därför övergick deras huvudmål till att döda dem (ett mycket lättare uppgift) och hitta snarare svar i källaren i Erns gamla hus.
  • Han visar sig inte vara död ännu, plus att kåren hade två mål, Bertolt Hoover och honom, så det är bra för dem att döda en av dem. Dessutom har Titans Shifter extrema regenereringsförmåga. Reiner blir nästan halshuggad och överlever fortfarande. Bertolts hjärta blir sönder och han lever fortfarande. Därför trodde de att döda dem inte skulle "döda" dem utan bara göra dem oförmögna. Viktigast är att informationen de söker finns i Erens källare, så det finns inget behov av att hålla Reiner eller Bertolt vid liv längre.
  • De kan faktiskt inte få någon information från Reiner. Eftersom Reiner faktiskt hade dissociativ identitetsstörning. Och det verkar som vad han vet är mindre värdefullt än informationen i Erens källare
  • imo, det är ingen mening att få regn och bertholt levande eftersom svaren de vill ha ligger i källaren i erens hus. plus, de två kommer bara fortsätta att rädda varandra och skapa fler problem för dem nu när en annan intelligent titan finns.

Till att börja med är det inte säkert att Reiner faktiskt är död, den sista ramen i mangan visar att Armored Titan lider intensiv skada, men eftersom vi ännu inte har sett hans lik är det bäst att inte dra slutsatser - han överlevde bara att vara hälften halshuggad trots allt!

För det andra, även om han skulle dö, finns det fortfarande Colossal och Beast Titans som skulle ha samma eller liknande information. Som nämnts i Yokhens kommentar är Annie också i fångenskap och förblir en potentiell informationskälla om hon någonsin skulle vakna. Och som nämnts i Astral Seas kommentar tros det att informationen de behöver finns i Erens källare ändå.

För det tredje, och kanske viktigast, en av Survey Corps. huvudsakliga mål är att undanröja duon som bröt väggen i första hand, eftersom alla andra väggar är i fara medan de förblir fria. Därför, i Erwins ögon vid den här tiden, är Reiner och Bertolts död sannolikt mycket mer fördelaktiga än att ha dem levande för förhör:

Det senaste kapitlet har Armin uttryckligen besvarat detta:

"Det fanns inget utrymme för förhandlingar. Vi är trots allt de med bristande kunskap. Vi har inte makten att fånga och hålla tillbaka en människa som kan förvandlas till en titan ... ... Och om vi kan gör inte det ... detta ... var vårt enda alternativ. Detta ... var oundvikligt. "

Men observera att det inte finns några bevis för att han är död trots att det borde finnas.

De säger aldrig att Reiner är död. Reiner räddades av Zeke (Beast Titan)