Anonim

Topp 5 - Kraftfulla spelkaraktärer

De flesta animeringar jag har sett upprepar en begränsad uppsättning ljudspår om och om igen. Det blir irriterande efter ett tag. Med ljudspår hänvisar jag till musiken som spelas i anime, inte inledande och avslutande tema. Jag tror att det här är en svag punkt för anime. Här är några exempel:

  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood
  • Death Note
  • Dragon Ball Z

Varför är detta?

4
  • 14 kostar det att komponera ny musik
  • Jag slår vad om att det fungerar som erkännandepunkt eller något. Gilla hur vissa karaktärer har sina egna slagord, superkombos, episka animerade sekvenser, etc, bara i mindre skala. Men det är min gissning. Inte säker på hur mycket det exakt kostar att producera 1 avsnitt med 20 minuters varaktighet, men jag slår vad om att en massa sfx kostar mycket mindre, och jag tror inte att varje studio är så girig när det gäller ljud. Måste vara någon annan anledning imo.
  • Jag tycker faktiskt att det här är en funktion som inte är en bug av Anime, jag äger soundtracket för en hel del anime-serier och när jag lyssnar på ett musikstycke från en anime snarare än att tänka på en viss scen väcker det ett emotionellt svar. Jag springer till musiken från Attack on Titan till exempel, och det motiverar mig eftersom jag får adrenalinflödet av imaginära titaner jagar mig.
  • tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ThemeMusicPowerUp

Detta är från min förståelse för musik för spelutveckling. De flesta är dock praktiskt taget desamma med anime, eftersom de båda är medier som använder musik för att engagera publiken.

Varje spår kostar så mycket och priset varierar beroende på spårets längd och antalet versioner av spåret. Det skulle kosta ett tag att skapa nya spår varje gång

Som med videospel kan musik hjälpa till att identifiera situationer. Som sådan, om man först ser någon romantisk scen där två karaktärer går för att kyssa men inte, när man hör samma poäng igen när de två karaktärerna bara pratar, kan man börja tänka "herregud, de kanske erkänner varandra den här gången. " På samma sätt i en kamp har en del anime olika spår för att bekämpa musik baserat på hur intensiv striden blir så, när du börjar höra samma musik kan du förvänta dig hur episk en strid kan vara (precis som med bossmusik i videospel) .

Musik kan stämma så att du känner för karaktärerna och vad de känner, t.ex.

i Fate Stay / Night anime när Rin, oavsett hur mycket hon skadades, omfamnade Sakura och ångrade hur hon inte var så stor storesyster genom att inte göra någonting för att hindra Sakura från att bli adopterad av Matous (mer av en inverkan för de som vet vad Sakura gick dock och att Rin också skyller på sig själv för Sakuras övergrepp)

Genom att ändra dessa oftare tenderar du att förlora nedsänkning och påverkan i vissa nyckel scener.

Olika spår framkallar teman, du har en sorglig spår, vi är i djupa problem, en "Huvudpersonen börjar vinna spår" det hjälper till med emotionellt engagemang och bygger känslor.

På samma sätt som Final Fantasy Fanfare i slutet av en strid framkallar en känsla av "HELL YEAH I WON" oavsett om du slår ett slem eller en chef. Och den distinkta bossmusiken från ett spel framkallar stress som kanske inte finns där, det spelar ingen roll hur hård chefen är, den musiken gör dig stressad. Detsamma gäller för anime.

@ Memor-X och @Omar Kooheji berättar varför det finns.

Det här är mina två cent:

För det mesta är detta avsiktligt, och det är inte exklusivt för Anime-serien.

Detta är känt som Ledmotiv eller musikaliskt motiv och det är ett musikaliskt verktyg som används i audiovisuella medier som mest kännetecknas av korta / repetitiva / iögonfallande melodier i vissa situationer i ett media (som kan vara en film, ett spel eller en tv-serie etc.) med det enda förslaget att låta publiken känna igen, bekanta dig med och empati med en specifik händelse.

Det finns massor av exempel, som Imperial March som är lätt relaterad till Darth Vader, eller Sound of The Shire till Frodo, Sam eller Fellowship i allmänhet, eller a slåss i Dragon Ball Z.

Och även när det används samma tema kommer det för det mesta att ha sublima förändringar för att passa situationen.

Jag kan inte tänka i ett animexempel, men här, i introduktionssången till Disneys film Ringaren i Notre Dame du kan se hur temat för Quasimodo sjunger av Frollo mitt i en annan sång som pekar på barnets framtida olycka och Notre Dame allestädes närvarande. En stund efter kan du se hur samma melodi / sång sjungs igen av Quasimodo inuti Notre Dame i full känsla; Du kan enkelt se hur båda situationerna delar hur cruel life threat Quasi eller hur this church bind this two characters bara med en enkel melodi.