Anonim

Hur fungerar en ugn? - HVAC-reparation och felsökningstips

Med Sword Art Online säsong 1 finns det 25 avsnitt uppdelade i 2 bågar, den första bågen, Sword Art Online slutar med avsnitt 14 medan resten av säsongen är den andra bågen som är Alfheim Online.

I den ursprungliga Rozen Maiden-serien finns det två säsonger, säsong 1 slutar i avsnitt 12 medan den andra säsongen som kallas Tr umend slutar i avsnitt 25, likaså med Spice and World, båda säsongerna har cirka 12 avsnitt.

Nu undrar jag, finns det ett sätt att berätta skillnaden mellan bågar och årstider, jag vet att jag inte kan förlita mig på öppningar eftersom Sword Art Online har olika öppningar för sina två bågar på samma sätt med Spice and Wolf och Rozen Maiden som hade olika öppningar för det är olika årstider.

Säsonger har att göra med sändningen av en show, det motsvarar inte nödvändigtvis alltid 12 avsnitt per säsong, ibland kan en show bara vara 10 avsnitt. Se: Vad definierar en "säsong" av anime?

Bågar har att göra med historien. Wikipedia definierar en berättelsebåge som:

En berättelsebåge är en utökad eller fortlöpande berättelse i episodiska berättarmedia som tv, serietidningar, serier, brädspel, videospel och i vissa fall filmer. I ett tv-program skulle till exempel berättelsen utvecklas över många avsnitt. I tv är användningen av berättelsebågen mycket vanligare i drama än i komedier, särskilt i tvåloperor. Webkomiker använder mer berättelsebågar än tidningsserier, eftersom de flesta webbserier har läsbara arkiv online som en nykomling på remsan kan läsa för att förstå vad som händer. Även om berättelsebågar har funnits i årtionden, myntades termen "berättelsebåge" 1988 i förhållande till TV-serien Wiseguy och anpassades snabbt för andra användningsområden.

Sättet att berätta skillnaden mellan de två är hur de sänds och hur historiens kontinuitet flyter från avsnitt till avsnitt. Det kan finnas många berättelsebågar i en enda säsong av en anime, eller det kan finnas många årstider i en anime som bara har en övergripande berättelsebåge.

1
  • "Övergripande berättelse båge" - även om det är vanligt, tycker jag att detta uttryck låter pleonastiskt.