Anonim

За это УБИЛИ ЛЬВА РОХЛИНА - Вся правда об УРАНОВОЙ СДЕЛКЕ (соглашение ВОУ-НОУ)

Naruto använder en valuta som heter ry ( ).

Ry ( ) är den valuta som används i Naruto-världen. Det är baserat på ett gammalt japanskt guldmynt som användes i Japan före Meiji-perioden. Den ersattes senare av yenen. Växelkursen för ett ry är 10 yen

(från http://naruto.wikia.com/wiki/Ry )

Detta betyder 1 ryo ~ 0,1 USD.

Från vad jag kan se byborna betala pengar för alla genomförda uppdrag. Enligt wikia,

  • Belöningen för ett D-rank-uppdrag är mellan fem tusen och femtio tusen ry
  • Belöningen för ett C-rankningsuppdrag är mellan trettio tusen och 100 tusen ry .
  • Belöningen för ett B-rankningsuppdrag är mellan 150 tusen och 200 tusen ry .
  • Belöningen för ett A-rankningsuppdrag är mellan hundra femtio tusen och en miljon ry
  • Belöningen för ett S-rank-uppdrag är mer än en miljon ry

Enligt vad jag kan se, om du tjänar 5k ry per dag i 200 dagar om året (1 D-Rank-uppdrag per dag) har du 1 miljon ry $ 100 000 per år. Inte illa för att göra udda jobb. Detta verkar inte vara en genomförbar ekonomi för mig.

Men eftersom all denna information finns tillgänglig i databooks etc. har Kishimoto någonsin föreslagit hur denna ekonomi skulle fungera?

Eller är det här ett annat fall av WritersCannotDoMath?

2
  • Om du har tillgång till undertexter för alla avsnitt kan du Ctrl + F för relaterade nyckelord och hoppas hitta information om det.
  • @Hakase Det finns inte mycket i Manga / Anime som sådan. Jag undrade om någon kommer ihåg något som Kishi själv sa om ekonomin i Ninja Village i ett samtal / databook dvs andra officiella källor

D-Rank-uppdrag var verkligen överbetalda, Kishimoto hade förmodligen ingen aning om vad han gjorde när han sa att 1 ryo motsvarar 10 yen. Men först, varje år, bara 9 av 27 akademiker kommer att väljas för att bli ett genin, medan resten naturligtvis skickas tillbaka till akademin. Detta minskar kvantiteten till ett minimum, endast 9 Genin introduceras till uppdraget per år.

Uppdrag tilldelas antingen av Jounin-sensei (om de fortfarande har en mentor) eller Hokage själv. Nästan alla uppdrag är ej repeterbar, vilket innebär att de slutförda uppdragen kommer att tas bort från uppdragslistan. Det är emellertid klienten som bestämmer hur mycket pengar som ska betalas till byn (du kan hänvisa till här), och sedan kommer byn att betala den person som slutförde uppdraget. Inte säker på om byn tar ut avgiften eller inte, men förmodligen ja i sunt förnuft.

Trots sin höga inkomst kan de spendera det mesta av sina pengar på ninja verktyg leveranser såsom shurikens, kunais, rullar, bomber etc. Shinobi använder mycket vapen och resande gods, och den ersättningen är förmodligen ett tillägg snarare än den verkliga inkomsten.