Anonim

Dragon ball Z AMV - Rise

I den speciella bågen i Super Dragon Ball Heroes-anime förvandlas Xeno Trunks till Super Saiyan Gud. Å andra sidan är det oklart för mig om Future Trunks av samma anime kan vända Super Saiyan Rage eller bara Super Saiyan 2. (Jag kommer inte ihåg något avsnitt av Future Trunks som förvandlar Super Saiyan Rage i Super Dragon Ball Heroes)

Vilka Trunks är starkare i Dragon Ball Heroes, framtida Trunks eller Xeno Trunks?

Xeno-Trunks är troligen ganska starkare än Future Trunks.

Först bör det noteras att Dragon Ball Heroes kontinuitet (från vilken Xeno Trunks kommer) är väldigt inkonsekvent när det gäller skalning och effektnivåer. Alla strider och omvandlingar som visas är skapade för kampanj och fanservice. Så varje bedrift måste tas med ett saltkorn. Beroende på om du använder spelet, mangan eller anime som bas för dina jämförelser kan resultaten variera. Jag har valt att lita på DBH anime här eftersom jag är mest bekant med den källan.

De Super Saiyan 4 och Super Saiyan Blue anses bland fans vara ungefär lika. Detta valdes implicit som sant av DBH-anime: i avsnitt 1 har Xeno SSJ4 Goku och SSB Goku en kort skärm, som avslutas som en slips. Beviljat, deras kamp varade inte och de gick inte ut, men detta kan tolkas som att anime som bestämmer att dessa former är ungefär lika.

Under tiden inom den (kanoniska) Dragon Ball Super-anime kan vi se SSB Vegeto mot Fused Zamasu. Saiyan-krigare krossar inte Zamasu, men hanterar sig fortfarande ganska bra. Å andra sidan blåses Future Trunks oseremoniellt tillbaka, även med en upprörd kraftförstärkning. Future Trunks slaktar bara Fused Zamasu efter att ha skapat Sveriges hopp, som i grunden är ett tillfälligt Genkidama skapat kring Future Trunks svärd. Trunks känner inte till den tekniken och använde den bara av misstag under extremt specifika omständigheter. Vi kan dra slutsatsen att Future Trunks är svagare än SSB Vegeto.

Nu, vad sägs om Xeno Trunks ? Klimaxet i Super Dragon Ball Heroes-anime involverar Mechikabura, Demonkungen, som slåss mot både Xeno SSJ4 Vegeto och Super Saiyan God Trunks. Som vi tidigare har fastställt bör Xeno SSJ4 Vegeto vara jämförbar med SSB Vegeto. Dessutom är Xeno SSG Trunks viktigt för att försegla Mechikabura, eftersom han ger ett avgörande slag mot sin torso och låter Xeno Vegeto avsluta striden. Vi kan dra slutsatsen från denna kamp Xeno Trunks är starkare än Future Trunks, åtminstone om Future Trunks inte har Sword of Hope.

Det bör dock noteras att SSG Xeno Trunks använde Nyckelsvärd mot Mechikabura. Den reliken laddades av Demigra, Chronoa och Tokitoki, som alla har ki och krafter på gudnivå. Om SSG Xeno Trunks inte hade Nyckelsvärd vid den tiden skulle han antagligen inte ha klarat sig lika bra mot Mechikabura.

Till slut kan vi bara komma ihåg det allt relaterat till Dragon Ball Heroes eller Dragon Ball Xenoverse är helt icke-kanoniskt, och att deras känsla för skalning och relativa effektnivåer är i bästa fall otydligt.