Anonim

Charlemagnes ansikte (konstnärlig rekonstruktion)

Det är relativt vanligt att serier (särskilt shoujo) för / a kärleksintresset är blond. Detta visas i Ouran High School Host Club, Kaichou wa Maid-Sama, Tokyo Mew Mew och ett antal andra. Varför är detta vanligt i Japan, där befolkningen är 98,5% etniskt japansk - och som sådan naturligt mörkhårig - och de flesta av resten av befolkningen är antingen kinesiska eller koreanska?

1
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/2872/…

Det kan ha något att göra med framställningen av den blonda färgen. Enligt här,

Blont hår på en manlig karaktär kan innebära att han är en trickster. Alternativt kan det symbolisera att denna karaktär är ett kaosfokus och problem följer honom vart han än går, såsom Vash the Stampede från Trigun eller Soichiro Nagi från Tenjou Tenge; ett exempel på live-action är filmversionen av Battle Royales Kazuo Kiriyama. Det är inte heller ovanligt att anime-hanar med långt blont hår framställs som Casanova-typer. (Exempel: Kurz från Full Metal Panic, Allen Schezar från Vision of Escaflowne, Kyle från Suikoden V bland andra ...)

Tja, i Ouran vet jag att en av blondinerna är som, delvis fransk, och den andra antar bara att vara den söta lilla och det blonda håret bara lägger till det, plus att anime är en skola för rika människor och vi ser många av dem med färgat hår, vissa bakgrundstecken har ljusbrunt hår eller rött hår, så det är att säga att de är rika, och de flesta av dem kan lätt färga håret. Några av dem är också delvis kaukasiska.

I Kaichou kommer kärleksintresset också från en rik familj och hans mor kommer från England. Det japanska folket har fortfarande mycket mörkt hår och mörka ögon.

I Tokyo Mew Mew är han också en rik pojke från Europa. Det faktiska kärleksintresset är bara blont när han ägs av en främmande gudliknande enhet.