Anonim

Moderna Jefferson Nickel-sorter du kan hitta mynt söker

Hur mycket är "cens" i FMA värda? Finns det någon form av kanonsvar på detta, eller kan något åtminstone dras från manga / antingen anime-serien?

1
  • Jag frågar detta eftersom jag har märkt FMA-fans som har sett att "cens" behandlas som att de liknar US-dollar (eller någon annan valuta med liknande värde). Jag är ganska säker på att det inte är fallet och har en känsla av att det skulle vara användbart att ha någon form av "resurs" att rikta människor till.

Genom att arbeta med några manga / Brotherhood-detaljer kan vi nå någon form av approximation. Jag är inte säker på om det finns några detaljer i någon av guideböckerna för att ge ett tydligare svar och så arbetar jag bara med det jag har sett i själva serien.

  • Ed lånar 520 cenz från Roy. Han använder detta för att ringa ett telefonsamtal (via en betaltelefon) till Winry. Detta kan visserligen vara ett dyrare "långväga" telefonsamtal, men det spelar ingen roll - från senare detaljer kan vi fortfarande nå en liknande slutsats.

  • När Roy ber om att pengarna ska returneras ger Ed honom först 500 cenz. Roy blir irriterad och Ed säger att han är snål för att han bryr sig så mycket om 20 cenz. Ed betalar också Roy tillbaka i mynt.

  • I Hong Kong-dubben till FMA översätts 520 cenz till 5,2 $, vilket inte är mycket i Hong Kong-dollar.

  • Enligt Wiki (som hävdar att cenz är ungefär lika med JPY) kommer cenz både i pappersräkningar och mynt. Detta, tillsammans med det faktum att vi ser Roy med en massa mynt när han kallar Hawkeye, innebär att mynten bör vara av mindre värde (vilket vanligtvis är fallet i verkliga valutor som också använder papper). När allt kommer omkring kan telefonsamtal inom samma stad inte kosta det där mycket.

  • Med tanke på att Ed får 520 cenz mynt från Mustang (sett i slutet av den här videon) och med hänsyn till övervägandena i den sista punkten är 520 ett relativt litet värde.

  • Vissa människor har hävdat att Ed var arg över att behöva betala 100 cenz för kaffe i Briggs, vilket kan innebära att han tycker att det är för dyrt.Men med tanke på ovanstående och sammanhanget (att han får en kopp kaffe av en läkare, som han efteråt får reda på att han ska betala för), är det mer rimligt att anta att Ed är irriterad över det faktum att han måste betala för ( dåligt) kaffe i första hand (utan varning).

Följaktligen verkar värdet av en enda "cenz" inte vara mycket. Med tanke på att detta är en japansk manga, skulle det mest rimliga antagandet vara att "cenz" är ungefär lika med den japanska yenen när det gäller värde och / eller värde.

3
  • detta kan också hjälpa: Cenz, skulle göra ett svar på det men din är mer detaljerad
  • @ Memor-X: ja ... Jag tittade på wiki när jag ville se om det fanns något mer detaljerat, men de verkar egentligen inte ge en källa och deras artikel är för närvarande på den mycket korta sidan av saken.
  • 3 Dessutom verkar riktigt bra bilbil kosta ungefär 10 mil (från i.stack.imgur.com/IQghW.png), så en yenekvivalent skulle ge det cirka 100 000 dollar, vilket verkar möjligt (om det är lite högt) för några av världens bästa bil.