Anonim

Konversation 03 Dela upplevelsen av semestern med en vän

Var och en av Rozen Maiden Dolls har en konstgjord anda. Eftersom det finns så mycket i denna serie som har en djupare betydelse av något slag (avsnittstitlar och docknamn hoppar i åtanke) antar jag att deras namn också kommer att ha en djupare innebörd speciellt eftersom det finns namn som som Pizzicato (Kanarias konstgjorda anda) som helt klart inte är japanska alls.

Den enda som delvis är meningsfull för mig är Berrybell, Hina-Ichigo s konstgjord ande som passar in i det allmänna ordmolnet jordgubbe. Vilken betydelse ligger bakom namnen på de andra dockorna konstgjorda andar?

Detta är en community-startpunkt för ett svar. Bidra gärna till detta eller lägg till ditt eget svar.

  • Shinkus konstgjorda ande är Hollie. Detta kan kopplas till Ilex (t.ex. Ilex aquifolium), den taggiga växten med de röda bären.

  • Hina-Ichigos konstgjorda anda är Berrybell. Potentiellt en anslutning av en ringklocka och en (halm) bär.

  • Kanarias artificiella ande är Pizzicato. Detta är en fiolspelsteknik som också kallas plockning - passar till Kanarias allmänna violin / musiktema.

  • Souseisekis konstgjorda anda är Lempicka. Detta har samma stavning som polska art déco målaren Tamara Łempicka, även om andens katakana-stavning innebär ett annat uttal. Jag vet inte om det finns en anslutning.