Anonim

Borderlands 2 ultimata valvjägarläge # 3 Boss Fight Brewm kvast (spel / genomgång)

Jag har lagt märke till att huvudpersonen i någon anime sitter vid fönstret i klassrummet. Mer specifikt är huvudpersonen rent generellt på andra sätet bakifrån (eller ibland på sista sätet).
Jag vet inte om detta händer i varje anime, men det verkar hända på åtminstone vissa.



Överst: Tomoko från Watamote (vänster), Touma från Index (höger). Nederst: Ljus från Death Note (vänster), Tenma från School Rumble (höger).

Varför händer detta?
Har det något att göra med karaktärsuppfattning eller stämningsinställning?
Är det en plot-enhet eller något annat?

13
  • 18 Detta verkar hända oproportionerligt ofta. Förmodligen är det bara så att de kan slösa bort några extra scener där huvudpersonen tittar ut genom fönstret eftertänksamt eller tittar på andra karaktärer som gör utomhusaktiviteter, men det kan vara mer än det.
  • 6 Baksidan av klassen, bredvid fönstret ... borta från läraren och kan dagdrömma?
  • 13 Jag vill bara påpeka att Sakamoto, som med allt, gör det bäst.
  • 6 Hur kommer de annars att träffa Haruhi?
  • 8 Relaterad fråga: Finns det en anledning att fönstren alltid verkar vara på vänster sida av klassrummet (medan de vetter framåt)?

Medan backbenchers är vanliga över hela världen, är fönstersäten lika gynnade av nästan alla i de flesta situationer. Människor vill ha och föredrar fönstersäten, vare sig de är i klassrum, tåg eller flygplan. I anime underlättar dessa platser dessutom några saker (varav några har behandlats i andra svar):

  1. Karaktären kan se ut genom fönstret för att agera uttråkad.
  2. Karaktären kan se ut genom fönstret för att se andra karaktärer utanför.
  3. Karaktären kan enkelt lämna klassrummet genom fönstret.
  4. Karaktären kan enkelt komma in i klassrummet genom fönstret.
  5. Det minskar en del av konstverket. När man fokuserar på karaktären behöver konstnären inte bry sig om att rita och animera ytterligare karaktärer på vardera sidan. Han kan helt enkelt fokusera på huvudpersonen och rita ett fönster eller en vägg som bakgrund. Detta sparar tid och pengar.

Med det sagt tror jag att det finns ett milt fall av bekräftelseförskjutning i frågan. Det finns gott om anime där huvudpersonen inte sitter vid fönstret. Jag kan namnge Makunouchi Ippo i Hajime nej Ippo, de flesta karaktärer i Lyckliga stjärna, karaktärerna i Hidamari skiss, och så vidare.

4
  • 15 +1 för anmärkningen om bekräftelseförskjutning. Detta får mig att känna behov av att samla in verkliga data för att validera eller motbevisa det.
  • 3 Även om jag förstår din kommentar om bekräftelseförskjutning, är fördomar inte avsiktlig. Jag har bara sett några anime som har scener i klassrum och i alla sitter huvudpersonen vid fönstret. Eftersom jag såg ett mönster, tyckte jag att det var tillräckligt viktigt för att kontrollera dess betydelse.
  • 3 @JNat Det är sällan avsiktligt :) Har du sett någon av de anime jag har noterat i mitt svar? Hur som helst tycker jag att frågan är bra.
  • 2 @coleopterist Jag har inte sett dem, nej. Grattis till din 2k :)

Detta svar baserades på en giltig kritik av frågan i svaret från coleopteristen. den gör inte försöka svara på någon av de frågor som ställs i OP, som enligt min mening redan är tillfredsställande besvarade i flera av de andra svaren, och helst bör de ses som en utökad kommentar till det svaret.

Följande är preliminär statistik, enbart baserad på den anime jag för närvarande har tillgång till. Det finns mycket att kritisera, men jag tror att det är tillräckligt bra för nu. Jag tänker göra en mer detaljerad studie av detta i framtiden. se avsnittet Framtida arbete nedan.


Beskrivning

Målet med denna studie är att samla in statistik för att försöka bekräfta eller ogiltiga förslaget att anime-huvudpersoner oproportionerligt sitter nära fönster i klassrum. Det fanns också intressant att överväga hur långt tillbaka i rummet dessa karaktärer satt.

I det följande kommer termen "kolumn" att användas för en linje med skrivbord parallellt med fönstret, och "rad" kommer att användas för att nämna linjer av skrivbord vinkelrätt mot fönstret.

Metodik

Spela det första avsnittet av all tillgänglig anime där huvudpersonen är student. Det fanns inga fall där huvudpersonen inte var uppenbar. Försök att hitta huvudpersonens säte genom att spela upp videon i 8x normal hastighet, pausa vid behov. Om huvudpersonens säte kan placeras, notera det, annars markera det som obestämt. För att spara tid spelades flera videoklipp samtidigt i många fall.

Datauppsättning

De 34 anime-serierna jag för närvarande har tillgång till där huvudpersonen är student på eller under gymnasienivå. Detta är inte alls ett representativt urval, med tanke på att de är oproportionerligt senaste anime. En rättvisare metod kommer att användas i framtida studier.

Resultat

Av de 34 anime som inkluderades kunde huvudpersonens säte i 18 fall inte bestämmas. I de återstående 16 fallen stod 7 bredvid ett fönster och 6 av de 7 låg bak i två platser i den kolumnen. Av de återstående 9 var 3 på baksidan två platser i någon annan kolumn än kolumnen närmast fönstret. 4 stod på första raden och 2 var någon annanstans (i ett av dessa fall hade klassrummet inga fönster). I de flesta fall fanns det fem eller fler platser per kolumn och minst fyra kolumner. Det var inte ovanligt att en eller flera andra betydande karaktärer satt i huvudpersonens omedelbara närhet, och anledningen till att de två bakre platserna räknades snarare än bara den bakre var speciellt för de fall där en annan karaktär sitter direkt bakom huvudpersonen.

Slutsatser

Det verkar som att både att vara nära fönstret och att vara bakom klassrummet är oproportionerligt vanligt baserat på detta begränsade urval. Dessa stod för 7/16 (43,8%) respektive 9/16 (56,3%), medan den förväntade frekvensen för båda dessa för slumpmässiga data skulle vara långt under 50%, särskilt i det tidigare fallet. Resultaten är inte särskilt signifikanta statistiskt, vilket tyder på att mer data är i ordning.

Framtida arbete

Det finns problem med metoden som förtjänar ytterligare arbete. I synnerhet är provet inte representativt. Det är benäget för mina egna fördomar, som inte är lätta att mäta, så det behövs ett mer kontrollerat experiment. I stället för ett självvalet prov, bättre att välja ett representativt prov på något sätt som är mindre partiskt. Möjliga alternativ inkluderar att titta på en lista över mest populära anime eller alla senaste TV-anime. Endera av dessa förväntas öka den tid som krävs. De olika fördelarna och problemen med vart och ett av dessa alternativ kommer att vägas.

En annan fråga är att det första avsnittet kanske inte är tillräckligt. Det skulle vara bra att gå igenom tillräckligt med varje anime för att vara säker på att rätt plats har valts, även om detta kan visa sig svårt. Oavsett vilken metod som används måste det vara opartiskt för att undvika bekräftelseförskjutning. Detta förväntas öka den tid som krävs för framtida studier.

En tredje fråga är att provstorlekarna är otillräckliga för detaljerad studie eller till och med för att göra några verkliga slutsatser som sträcker sig bortom själva urvalet. I någon mening är detta en grundläggande fråga, eftersom det alltid kommer att vara tidskrävande att lokalisera sätet för vilken karaktär som helst i anime. Även en provstorlek på 34 tog betydande tid, och ändringarna i ovanstående stycken kommer sannolikt att öka det avsevärt. Ett urval på 100 verkar som det största praktiskt genomförbara antalet. Övervägandena i detta stycke och ovanstående två kommer att behöva balanseras mot tidpunkten för studien, vilket förväntas vara betydelsefullt (ja, även denna preliminära studie visade sig vara mer tidskrävande än jag skulle ha velat).

Även om det primära målet för framtida studier bör vara att fastställa en högre grad av noggrannhet om denna effekt verkligen är närvarande (och i så fall hur stor effekt den är), finns det andra intressanta saker att titta på på lång sikt. Några presenteras här:

Korrelationer mellan sätesval och genre skulle vara intressanta att titta på, men kommer sannolikt att kräva betydligt mer statistik än vad som är möjligt. Detta nämns som ett möjligt långsiktigt projekt, men det är osannolikt att det ska slutföras. Det mer pressande målet. Dessutom skulle det vara intressant att göra en liknande studie för andra medier, men det är troligtvis mindre trivialt eftersom de flesta andra medier är mindre enhetliga i presentationen än anime. Slutligen skulle en historisk undersökning, som studerade hur vanligt detta var under olika perioder, vara väldigt intressant men förmodligen för ambitiös.


tl; dr: Ja, detta verkar vara en riktig sak, åtminstone preliminärt. Det är verkligen inte alltid fallet, men det händer ofta nog för att vara intressant. De uppgifter jag har är dock inte tillräckligt bra för att dra några gedigna slutsatser utöver "ja, detta händer oftare än man förväntar sig". Mer data kommer att behövas för att avgöra i vilken grad detta beror på fördomar och statistisk variation i urvalet, och i vilken grad detta faktiskt händer.

8
  • Om du erkänner att detta inte är ett svar, varför skrev du det som ett svar? Skulle det inte vara bättre att lägga den på en dropbox eller en pastebin och länka den?
  • 10 @atlantiza Även om detta inte svarar direkt på någon av de tre frågor som ställts, är det fortfarande nära relaterat till den ursprungliga frågan, eftersom OP antar implicit att detta är sant. Det vill säga, detta svarar på en fråga som förmodligen borde ha ställts, men som inte var. Naturligtvis skulle det vara ett giltigt svar att säga att "faktiskt är detta inte statistiskt ovanligt", och lika bra enligt min mening borde det vara giltigt att posta ett svar som bekräftar att det är statistiskt signifikant.
  • 3 Plus, jag kommer verkligen inte att gå igenom flera timmars arbete bara för att dumpa det i en länk i en kommentar någonstans och få det att försvinna. Jag tror att de andra svaren hittills svarar på frågorna som togs upp i OP ganska bra, så detta fokuserar på en sak som inte uttryckligen nämndes där, men borde ha varit.
  • Jag ställde just en relaterad fråga i kommentarerna till OP, och du kanske kan svara på den med denna datamängd. Hur stor är fönstren på klassens vänstra sida jämfört med höger sida?
  • 1 @Bobson Jag brydde mig inte om att notera det, men enligt min erfarenhet verkar det som om fönster är vanligare på vänster sida. Det kan dock påverkas av det faktum att alla fyra valda skärmdumpar i OP har fönster till vänster, så jag är försiktig med att göra en slutsats utan att se tillbaka på data. Om / när jag samlar in bättre data kommer jag säkert att inkludera detta.

Jag har aldrig märkt det förut, men det låter ganska logiskt för mig med tanke på dessa punkter.

  1. Karaktären kan se utåt och ge mer frihet till nya plotlinjer.

  2. Mindre bakgrundsstudenter gör det lättare att fokusera på de viktiga karaktärerna, särskilt under lektionstiderna när platserna måste tas.

  3. Kanske bara personliga preferenser, men jag tycker att det är trevligare att ha bilder med lite kontrast (fönsterlandskap på ena sidan, bord på den andra) än bara en tråkig matris av bord.

En annan anledning kan också vara att fönstrets närhet tillåter olika ljusinställningar på karaktären. Ett ljusare ljus gör att karaktären "lyser" jämfört med de andra som finns i den mörkare delen av rummet.

Jag märkte det också och det handlar inte ens bara om var studenten sitter. I de flesta fall som jag har sett är kameravinkeln vänd mot fönstren (lunchperioder, slumpmässiga samtal runt ett skrivbord etc.)

Min teori är att windows tillåter flera fördelar. För det första handlar många shower inte bara om skolan, så att titta ut genom fönstret kan vara lite av en väntar-på-skol-till-slut-så-vi-kan-spela-typ.

Att ha fönstret i bakgrunden ger också mycket mer frihet att ställa in scenen. Du kan enkelt märka det aktuella vädret (åh, det regnar) eller säsongen. Det kan också visa förskuggningshändelser (mörka moln i horisonten).

En annan möjlig anledning, det gör att karaktären kan känna sig mer som en ensam ensam i det bakre hörnet. Om karaktären kommer att bli populär tenderar den bakre raden att ge mer utrymme för andra att stå i motsats till mitten av klassrummet.

Dessutom är det inte särskilt spännande att titta på de andra väggarna och i slutändan är showen för underhållning.

Något annat att lägga till de andra svaren är belysning från fönstret, åtminstone från dessa exempel. På det sättet kan du bara fokusera på konsten med viktiga karaktärer medan de andra eleverna kan ha mindre detaljer eftersom de är i mörkret. Dessutom lägger det till fler möjligheter för intressant skuggning och lätt spel.

Kan inte svara för resonemanget bakom denna trop.

Men det verkar ganska frekvent, så mycket att BlogSukis Jason kallar det den första moderna lagen om anime:

”Alla huvudpersoner kommer att ha sitt skrivbords fönster sida bakåt. Sub Law: Om ett romantiskt intresse upptar samma klassrum skulle den karaktären ligga inom ett skrivbord på skrivbordet. ”

källa

(underlagen verkar också fungera med rivaler)

De visuella hjälpmedel som windows tillhandahåller är för att markera en karaktär. De gör det antingen genom speciell belysning eller genom att locka ögonen: föremål placerade bredvid ljusa fönster tenderar att bli märkta först.

Scen längst ner till vänster: Ljus Yagami markeras genom att belysas skarpt, de andra två (bekvämt!) Har hållningar som förhindrar deras kroppar från belysning. Här används belysningen uteslutande, inga röda laserögon, snygga grin eller dramatiska namnskrivningar är inblandade.

Scen uppe till vänster: Tomoko är i färg och belyses inte av en utan av två ljusstrålar.

Scen uppe till höger: Tre individer blir uppmärksammade av att vara nära betraktaren och vara i ett upplyst område.

Scen längst ner till höger: Tenma väcker uppmärksamhet först genom att vara bredvid ett särdragslöst glödande fönster och ha det mest märkbara ansiktet.


Att titta ut genom fönster betyder också kontemplativ stämning. Om mina lärare märkte att jag dagdrömde skulle de sätta mig framför klassen. Japanska skollärare gör ett dåligt jobb med att fånga elever som funderar på blodbad på baksidan av sina klasser.

Skulle gärna se en scen som strider mot båda förklaringarna.

Jag såg det också mycket, det är verkligen en bra fråga. ^ _ ^
Enligt min mening händer detta när de är på dåligt humör eller ensamma. När du ser din huvudkaraktär sitta vid hörnet på den sista platsen och titta på fönstret, kommer det att överföra den sorg och sorg han / hon har: du får deras känslor.
Jag tror att det är för att överföra deras humör.

0

I stället för att titta på scenen för att försöka hitta metaforiska skäl till detta fenomen föreslår jag en möjlig ekonomisk anledning.

Det är billigare att återanvända lagerbakgrund och animering. Alla anime-studior kommer att ha celler eller digital information från tidigare anime som är tillgängliga för dem. I stället för att uppfinna hjulet för eventuellt dussintals anime-serier som de bär, använder de delar igen som delar som har gemensamma teman och sedan rör dem upp för att lägga till "unikhet" i inställningen.

Att inte säga att detta är fallet, men med tanke på hur de flesta anime-gymnasier ser exakt likadana ut, skulle det vara ett säkert sätt att säga att detta är anledningen.