Anonim

Dragon Ball Super avsnitt 78- \ "Goku's Universe 7 vs Universe 9 \" - Förhandsgranskning

Det här kan vara en fråga som inte kan besvaras men jag tänkte att det kan vara lite kul att prova ändå. Jag känner till reglerna som fastställs om dragonballs:

  1. 1 (originaljord) / 2 (senare på jorden) / 3 önskemål (Namek) beroende på vilken version du har.
  2. Önskan kan inte överstiga skaparens kraft
  3. Om jorden dragonballs inte kan göra samma önskan två gånger

Så när hon nyligen tittade på serien med min fru, när de är på Namek, frågade hon om de bara kunde ta bollarna i rymden för att dölja dem vilket är en bra fråga IMO. Freiza, eller Vegeta för den delen, kunde bara ha parkerat sitt rymdskepp flytande över Namek eller på någon måne eller i närheten av planeten och om det hade kommit få dem så ofta att sätta in hittade drakbollar, eller i Freizas fall där han inte behöver luft för att andas kunde han bara flyga iväg med dem.

Så finns det några regler om drakbollarna som lämnar planeten till vilken de skapades? Skulle de förvandlas till sten? Skulle de bara inte fungera?

Du gjorde ett litet misstag, när det gäller reglerna för jordens Dragon Balls, kan de användas för att bevilja upp till 3 önskningar. Men om en av önskningarna handlar om att återuppliva ett stort antal personer kan den bara användas för att bevilja upp till 2 önskningar.

När det gäller din huvudfråga, om Dragon Balls skulle fungera på en annan planet, är svaret Ja, åtminstone när det gäller Namekian Dragon Balls. Vi vet detta eftersom de användes för att återuppliva Krillin, Yamcha, Tien och Chiaotzu på jorden som du kan se här.

Därför att svara på din frus fråga. ja! Det hade verkligen varit möjligt. Det finns dock skäl till varför det inte skulle fungera med berättelsen

  • Den första är Friezas karaktär. Frieza ansågs vara en av de starkaste kämparna i universum. En universell kejsare och det skulle vara väldigt olikt honom att ta drakbollarna och dölja den när han kunde ta den från vem som helst han vill helt enkelt på grund av hur kraftfull han var. Friezaen fruktade inte någon. Även om Frieza i DBS skulle göra något sådant, skulle Frieza i DBZ inte bara på grund av hur stark han var.
  • När det gäller Vegeta började han samla in Namekian Dragon Balls när han hörde talas om Frieza som ville samla in dem. Så idealiskt skulle Vegeta vilja samla Dragon Balls omedelbart innan Frieza gör det och göra sin önskan. Samtidigt hade Vegeta absolut ingen avsikt att konfrontera Frieza eller delta i strid med honom. Om Vegeta spenderade tid på att ta varje Dragon Ball han hade till en annan planet, kom tillbaka och upprepade processen, skulle Frieza troligen ha hittat en Dragon Ball under denna tidsperiod. Detta skulle kräva att Vegeta skulle konfrontera Frieza och delta i strid med honom, vilket han tydligen ville undvika vid den tidpunkten. Så på grund av situationen skulle det ha varit opraktiskt för Vegeta att göra detta tillräckligt snabbt för att kunna få alla drakbollar och önska odödlighet.

1

  • Jag gillar det här svaret. Låter rimligt!

Vad vi vet är att namekian dragon bollar gjordes genom att ta bitar från super dragon bollar. Super dragon bollar är utspridda genom universum 6 och universum 7, och de fungerar, så vi kan anta att eftersom namekian dragon bollar är gjorda av samma material eller substans, skulle de ha samma allmänna egenskaper än namekian dragon bollar (ger mindre kraftfulla önskemål dock). Så jag skulle säga att om de tar till en annan planet skulle de fortfarande fungera precis som superdrakbollarna gör.