Anonim

Dragon Ball Super- Trunks 'Spirit Sword Bomb- förklaras

I avsnitt 66 av Dragon Ball Super samlar Trunks energi från livsformerna och bildar en medelstor Spirit Bomb medan han kämpar mot Zamazu. Jag minns inte Future Trunks sett Goku använder Spirit Bomb i anime, jag är dock inte säker. Hur lyckades han göra det om han inte undervisade av någon eller kanske inte ens såg eller visste det i första hand? Dessutom handlade han inte ens om att samla in energi som Goku gjorde varje gång.

2
  • Mitt svar kan bevisas fel när den nuvarande bågen officiellt slutar men jag skulle säga att det är cirka 70% chans att jag är korrekt. Om nästa avsnitt visar att jag har fel kommer jag genast att radera mitt svar.
  • Personligen tror jag att skaparna hade Super Android 13-filmen i åtanke, där Goku gör en spritbomb framför Trunks och han absorberade den, Trunks gör också en genki dama och absorberade den, och eftersom Trunks lärde sig Mafuba genom att titta på, och också förmodligen Galick-Ho och använda God Ki genom att titta på Vegeta. Nu kommer folk att säga att filmen inte är kanon, men faktum är att serien inte bara tar idéer från mangan. Till exempel uppfanns super saiyanblå kaioken i serien och återanvänds senare, inte bara "fyllmedel" och den sista kamehameha-idén kommer från ett videospel

Svaret är ganska enkelt: Detta är inte spritbombtekniken.

Trunks nya form som liknar SSB är ensam ansvarig för att dra in all den energin och möjliggöra den nya svärdstekniken han använde mot Zamasu.

Med tanke på att vi inte har en definition för denna form vet vi inte heller att det är begränsningar.

Men jag spekulerar i att den nya formen är en speciell form av SSB som uppnås när en halv mänsklig halv saiyan kan klä sig i gud ki. Genom att göra detta gjorde det möjligt för honom att dra i andra människors ki för att förenas i sitt blad. Vilket fungerade för att människor enligt Zamasu är "gjorda som gudarnas bild".

Det är bara en teori, men faktum är att det vi såg inte var Trunks som använde andebomben.

2
  • I avsnitt 67, när du talar om Trunks svärd, kan du höra Goku säga "Genki dama" på japanska
  • 1 I ep 67 säger Goku Your sword was like a Spirit Bomb there!. Som svar sa Trunks It's thanks to everyone, everyone's power defeated him. Från dessa uttalanden är det en 50-50 chans att det faktiskt fanns någon annan grad av andebomben som endast förlitade sig på mänsklig vilja. Som vi kan komma ihåg från Gokos strid med Vegeta, Freeza och Kid Buu. Andebomben har förmågan att dra nytta av kraften i alla former av energi. Växter, träd, gräs och till och med månar och stjärnor. Men Trunks använde bara de återstående människorna på jorden. Jag tror fortfarande att mitt svar är korrekt.

Det finns ett problem med din fråga: Du tror att Trunks gjorde en spritbombteknik. Faktum är dock att han INTE gjorde det.

Andebomben bildades utan HANS inblandning alls.

Så vad hände? Tänk på andebomben när Goku använder den. Han FRÅGAR alla livsformer för att ge honom deras energi. Och de gör det. Det är då andebomben bildas.

I det här fallet, trots att jordens folk lade alla sina förhoppningar, all sin styrka i trunkar och ville stödja honom i hans sista kamp. Så i själva verket bildades "andebomben" inte av Trunks utan av folket själva när de ville stödja honom. Eftersom de "bara" gav honom sin energi (ur sin egen utan behov av att bli frågad).

Således gjorde Trunks ingenting och det fanns ingen teknik som invovled. Andbomben var bara samlingen av all energi som folket gav upp själva för att hjälpa honom.

3
  • I avsnitt 67, när du talar om Trunks svärd, kan du höra Goku säga "Genki dama" på japanska
  • 1 @pablo eftersom det i huvudsak är en. Det är samma princip. MEN som du kan se när Trunks ser upp blir han förvånad och förvirrad tills han får det av sin känsla av KI vad det är. Livets koncentrerade energi bildas på jorden. Vilket är som jag sa vad Goku alltid ber om och ppl ger honom när han bildar en. I det här fallet ... bildades det på egen hand (vilket strider mot vad vi vet hur en andebombe fungerar och KAN fungera ... som vem bildar bollen ?! Men verkar som om antingen tillverkarna glömde bort det. ..eller coolhet var viktigare än kontinuitet).
  • Nu i den sista översättningen jag har varit, säger Goku till Trunks "ditt svärd agerade som en genki dama"