Anonim

Varför flyger inte kommersiella flygplan snabbare med supersonisk hastighet?

Jag personligen tycker att detta är ett av de viktigaste plothålen på dragon ball som gör någon avsikt att definiera deras verkliga krafter ganska hopplös, men om det finns något som förklarar det, som jag inte är medveten om, så är det inte ett plothål.

Jag menar, beroende på situationen om deras ki-baserade attacker träffar något kan effekten kraftigt förändras beroende på situationen, det kan bara förstöra något landskap, en enorm mängd av det, en planet, ett solsystem, en galax ...

Om deras energiattacker bara förstör något landskap är det ingen mening att använda dem mot fiender som kan stå emot något som skulle förstöra en galax, så det finns ingen anledning för dem att användas och det skulle vara meningslöst. Om de inte kan kontrollera deras förstörelseproduktion varje gång det finns en kamp med sin nuvarande kraftnivå skulle hela universum förstöras om någon mängd ki-baserade attacker används i striden och inte riktigt går direkt till en av krigarna.

Men kanske kan de kontrollera det enligt deras vilja om hur mycket förstörelse de vill att de ska orsaka.

Finns det något som förklarar den till synes relativa destruktiviteten hos deras ki-baserade attacker?

Tack.

1
  • Jag antog alltid bara att det var baserat på Densitet av energi. Det är ingen mening om det enda sättet att hantera mer skada var att göra sprängningen större, för då är det mindre energi i det område du faktiskt vill träffa.

Jag tror inte att de är några förklaringar i universum för det. Jag har faktiskt märkt en viss inkonsekvens i de skador som Z-fighters kan generera när de slåss.

Det är dock viktigt att notera att Dragon Ball är en gammal Shonen-manga (första kapitlet släpptes 1984). Då var författarna inte så stränga och överensstämmande med tomterna och kraftnivåerna som i andra nyare manga. Akira Toriyama medger regelbundet (och avslappnat!) Att han har introducerat många plot-hål i Dragon Ball-serien.

På en sidoanteckning, när Goku besegrar Frieza, är han ungefär 150 000 gånger starkare än när han kämpade mot Raditz. Hur mycket starkare är Goku i Super Saiyan Blue-form? Jag tror att det kan vara svårt att vara konsekvent när sådana exponentiella styrketillväxter är inblandade.

Från de senaste Dragon Ball Super-episoderna antar jag att det är säkert att säga att Akira Toriyama inte har förändrat sin inställning till manga och inte uppmärksammar så små inkonsekvenser.

3
  • var kom den 1000 gånger starkare statistiken ifrån? Hans kraftnivå var förmodligen cirka 1000 för raditz, men det nuvarande mest kanonantalet för SSJ var 150.000.000 när han slog freeza. hur är det 1000 gånger starkare.
  • @Ryan från minnet Jag trodde att SSJ var ungefär 1 miljon, min dåliga. Men ja, det bevisar min poäng ännu mer
  • Om du inte kommer ihåg, skröt Frieza att hans maktnivå var cirka 1 miljon efter sin första omvandling. Utanför är det faktiskt svårt att säga resonemanget. Jag antog bara att den baserades på densitet, för ju högre densitet, desto mer skada orsakades i volymen som förbrukades av sprängningen. Jag minns Vegeta använde FInal Flash agaisnt perfect Cell, som spred sig för att vara nästan lika stor som planeten jorden efter många mil på grund av dess kraft. Hög densitet i mitten, men så mycket okomprimerad energi att den expanderar snabbt.

Allt detta kan vara fel, men jag har en teori baserad på tidigare information.

Kom ihåg Videl och när hon först bildade en energiboll, hur hon knappt kunde tillföra energi till den. Samma sak gäller här, förutom att alla andra är rippade. Ingen mäter någonsin hur mycket energi de lägger i Ki-baserade attacker, men vi kan lätt anta att det bara kommer att vara så mycket energi som de kan använda. För att mäta hur mycket vi måste tänka på hur starka alla andra är, jämfört med Videl. Om hon placerades längst ner på skalan, till och med ovanför Hercule Satan, kan vi, baserat på alla andras nuvarande maktnivå, mäta hur mycket energi de alla har.

För att avgöra hur mycket energi som pumpas till några Ki-baserade attacker, definiera därför om varje mängd är olika och avgöra om Z-fighters styr styrkan i sina Ki-baserade attacker baserat på vilka attacker de använder på första plats, skulle vi behöva använd Videls attack som en grundläggande skala, förutsatt att hon är den svagaste ovanför Hercule. Det skulle kräva ett mätsystem baserat på vägd kraft, men det skulle hjälpa till att mäta attackernas kraft korrekt, baserat på vad som gör hur mycket skada vem i synnerhet.