Anonim

Varför är Kaido odödlig och vad är Kaidos livslånga skuld till bigmom?

Enligt Wikia, Kaidos artikel:

[...] Kaido och Edward Newgate var inte allierade, men skulle under normala omständigheter inte provocera varandra. Kaido såg dock möjligheten att ta ner sin rival före det förestående slaget vid Marineford och tvekade inte att dra nytta av att försöka göra det.

Jag vet inte varför Kaido vill döda Whitebeard i första hand. Finns det några bevis från serien som tyder på det?

Pirater är pirater. Om de ser en chans tar de den. Kaido kunde också ha vunnit mycket med Whitebeards död.

Enligt Wikias artikel om Yonkou (tyvärr kunde jag inte hitta kapitlet där de faktiskt säger detta):

[...] Yonko fastnade i en dödläge [...]

Helst skulle Whitebeards död ha gett Kaido den fördel han behövde för att avancera i den nya världen och så småningom bli piratkungen. Han förväntade sig bara inte att Shanks skulle hjälpa Whitebeard, eller Blackbeard att vara så snabb att ta sin plats och bli en Yonkou som upprätthåller deras dödläge.

4
  • Helst bör svaret citera vilket kapitel, eftersom du för närvarande använder sekundär källa och till och med samma källa som frågan.
  • Jobbar fortfarande på det. Men allt jag kunde hitta är en diskussion mellan några slumpmässiga personer som också vill hitta vilket kapitel som var det här.
  • I slutet av det stycket hänvisar wiki till kapitel 233, där de fem äldre stjärnorna nämner hur världen är stabil nu (det dödläge som jag antar) och om något skulle hända med Shanks (eller någon annan yonkou) skulle världen störta in i kaos och saker kommer att bli tuffa.
  • @PeterRaeves Jag kollade det kapitlet (egentligen vilket kapitel som jag vet var någon pratade om Yonko) men jag minns mig själv någon någonstans som faktiskt använde frasen "dödläge" eller "dödläge" i mangan. Jag kan bara inte hitta den. Jag kanske blir gammal. Kanske börjar jag föreställa mig saker. :)

Dessutom:

Från vad som visas är Kaido en nådelös och självsäker krigare som aldrig låter en möjlighet glida förbi, vilket framgår av hans plan att attackera Whitebeard under den senare försöket att rädda Portgas D. Ace från avrättningen.

Han är också nådelös och inte öppen för förhandlingar och ursäkter, vilket gör det till synes oklokt att provocera eller underskatta honom. Detta verkställs dramatiskt när Donquixote Doflamingo, en Shichibukai och världsadell känd för sin orädda och självsäkra attityd ...

Så han är väldigt utslagen som Ruffy och tänker inte så mycket, om han ser en möjlighet att komma ett steg närmare titeln "Pirate King" tar han det.

Du hittar mer information om honom på http://onepiece.wikia.com/wiki/Kaido